Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Coronavirus Germania | Directorul Institutului Medical Robert Koch: Majoritatea persoanelor vor suferi probabil de o formă a îmbolnăvirii

Merkel - COVID

Foto: Guliver/ Getty Images

Numărul cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19 în Germania a ajuns pe 17 martie, la 6012; iar cazurile mortale, la 23. Acestea au fost afirmațiile directorului Institutului Medical Robert Koch, Lothar H. Wieler, care, în cadrul conferinței de presă din cursul dimineții, a precizat gradul ridicat de periculozitate al virusului - majoritatea persoanelor vor suferi (probabil) de o formă mai blândă a îmbolnăvirii. În consecință, Germania pregătește un plan de urgență pentru a depăși punctul culminant al crizei corona.

Se intenționează transformarea provizorie a sălilor de sport, a hotelurilor și a clinicilor în secții de reanimare. În contextul numărului din ce în ce mai mare de contagieri, ieri dimineață s-a decis un plan național de acțiune.

Ideea este cea de a dubla numărul secțiilor de terapie intensivă: sălile de sport, hotelurile și clinicile de reabilitare (sanatoriile) vor trebui echipate pentru a se putea ocupa de cazurile mai ușoare de COVID-19.

Aceasta a fost decizia luată de către Ministerul Sănătății și de cancelariile landurilor. Conform Ministrului Sănătății, Jens Spahn (CDU), Germania dispune în prezent de 28.000 de paturi în secțiile de terapie intensivă (dintre care 25.000 dotate cu aparate de ventilație respiratorie) și se caută deja soluții pentru creșterea numărului acestora. Spitalele deja echipate corespunzător și clinicile în curs de echipare vor trebui să se ocupe în principal de pacienții de coronavirus.

Pentru a facilita acest efort susținut al clinicilor, restul centrelor medicale va multiplica numărul de paturi și stații de tratament, pentru a asista pacienții cu alte afecțiuni. O cerere adresată tuturor clinicilor este cea referitoare la orice fel de material sau echipament util în acest moment de criză: paturi, tărgi, aparatură de ventilatie etc.

Clinicile sunt rugate să întocmească schimburi flexibile de personal medical, să formeze personalul existent în vederea activității în secția de terapie intensivă și să găsească soluții viabile pentru ocuparea studenților mediciniști în anii terminali în cadrul centrelor spitalicești.

Landurile trebuie să se afle în permanent contact cu serviciile medicale ale caselor de asigurări și să asiste cât mai eficient posibil medicii și personalul medical din secțiile de terapie intensivă.

Cu ajutorul acestor inițiative, asociate cu închiderea granițelor naționale și ale UE, se dorește evitarea unei situații similare celei din Italia, unde până pe 17 martie, s-au înregistrat 25.000 de îmbolnăviri.

La Berlin, unde numărul bolnavilor de coronavirus a atins astăzi 332, se preconizează și construirea unui spital localizat în perimetrul Târgului Internațional (Messe Berlin), un stabiliment medical conceput pentru 1000 persoane și finanțat cu fonduri provenite de la Armata Națională (Bundeswehr).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult