Creșterea veniturilor duce inevitabil și la majorarea prețurilor pe piața imobiliară, a spus profesorul de economie Mircea Coșea, invitat joi seara la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.
În opinia lui, creșterea prețurilor pe piața imobiliară din România va continua.
„Va continua, pentru că există o mai mare posibilitate de manevrare a sumei de bani aflate pe piață. Creșterea veniturilor duce inevitabil și la așa ceva”, a punctat economistul Mircea Coșea, care spune că în viitoarea perioadă trebuie să ne așteptăm și la o creștere cu până în 2% a inflației, ca efect normal al creșterii consumului.
Întrebat dacă unei persoane i-ar recomanda să cumpere sau să își vândă apartamentul, Coșea a răspuns că se abține să dea un verdict, și că în România există încă un foarte important aspect speculativ în legatură cu piața imobiliară.
Sunt încercări legislative - precum Legea Dării în plată - , care la prima vedere sunt în avantajul celui care a luat credite, dar care nu știu ce efecte vor avea în timp
„ Piața imobiliară din România nu e atât de bine structurată astfel incât să existe posibilitatea unor orientări spre vânzare sau cumpărare. Sunt mulți factori conjucturali. Mă abțin să dau un verdit, pentru că nu știu exact care sunt efectele programului Prima Case. Am auzit de la domnul Petrescu, care răspunde acum de Fondul de Garantare a IMM, fostul ministru al economiei, că în acest fond peste 60% e reprezentat de Prima Casă”.
„În al doilea rând cred că în România există cred încă un foarte important aspect speculativ în legătură cu piața imobiliară și mai există aceste încercări legislative, care la prima vedere sunt în avantajul cumpărătorului sau a celui care a luat credite, dar care nu știu ce efecte vor avea în timp, pentru că efectele pot fi importante, mă refer la Legea Dării în plată și alte proiecte care sunt acum în discuție”, a mai spus Coșea.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Vom afla probabil abia când criza va deveni perpetuă.