Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cosmin Bârsan, singurul protestatar din Odobești, în direct la Antena 3: „Până și voi ar trebui să treceți de partea poporului...”

Cosmin Bârsan

Cosmin Bârsan este singurul protestatar din Odobești, Vrancea, oraș cu 8000 de locuitori. În orașele mici, conduse de primari PSD, „populația e înfricoșată”, explică domnul Bârsan, care este convins că și alți concitadini de-ai săi ar ieși în stradă dacă nu s-ar teme că vor avea probleme la muncă. „Se tem de primarul din Odobești, care e mâna dreaptă a baronului Oprișan”, subliniază protestatarul.

„Eu vreau o țară liberă”, și-a motivat protestul solitar Cosmin Bârsan. Totuși, duminică, nu mai vrea să protesteze de unul singur, prin urmare dorește să vină la București, unde se anunță cel mai mare protest de până acum.

„Lumea e de acord cu mine, dar nimeni nu-și asumă”, mai spune Cosmin Bârsan.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului!”

Invitat să intre în direct la Antena 3, ca să spună de ce protestează, Cosmin Bârsan a produs un mic moment inedit când a recomandat acestei televiziuni - care în primele zile ale protestului a promovat intens teoria loviturii de stat - „să treacă de partea poporului”.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului. Trebuie să treceți de partea oamenilor care muncesc. Haideți să schimbăm toți, toate televiziunile, să facem front comun în fața hoției din țara asta”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • spuzaru check icon
  Felicitari pentru curaj Cosmin!
  • Like 1
 • Respect, ar trebui din zecile de mii din Cluj și București și Timișoara să pornim și spre orașele gen Odobești. Trebuie să terminăm ce am început în 1989, au trecut 27 de ani și la anul sărbătorim centenarul.
  • Like 0
 • AdiM check icon
  Felicitari Cosmin Bârsan!
  • Like 0
 • Nu am darul scrisului,dar vă iubesc și sunt alături de voi în tot ceea ce faceţfi
  • Like 2
 • Mr.Oh check icon
  Avem doa romanii. Una care intra incet, incet, in modernitate, si adoua ce inca e feudala. Cum poti sa-i numesti altfel pe acei tarani care inca nu au tractor?
  In Romania jandarmii elibereaza sclavi care muncesc pamantul. Ce fel de Romanie e asta?
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult