Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cosmin Bârsan, singurul protestatar din Odobești, în direct la Antena 3: „Până și voi ar trebui să treceți de partea poporului...”

Cosmin Bârsan

Cosmin Bârsan este singurul protestatar din Odobești, Vrancea, oraș cu 8000 de locuitori. În orașele mici, conduse de primari PSD, „populația e înfricoșată”, explică domnul Bârsan, care este convins că și alți concitadini de-ai săi ar ieși în stradă dacă nu s-ar teme că vor avea probleme la muncă. „Se tem de primarul din Odobești, care e mâna dreaptă a baronului Oprișan”, subliniază protestatarul.

„Eu vreau o țară liberă”, și-a motivat protestul solitar Cosmin Bârsan. Totuși, duminică, nu mai vrea să protesteze de unul singur, prin urmare dorește să vină la București, unde se anunță cel mai mare protest de până acum.

„Lumea e de acord cu mine, dar nimeni nu-și asumă”, mai spune Cosmin Bârsan.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului!”

Invitat să intre în direct la Antena 3, ca să spună de ce protestează, Cosmin Bârsan a produs un mic moment inedit când a recomandat acestei televiziuni - care în primele zile ale protestului a promovat intens teoria loviturii de stat - „să treacă de partea poporului”.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului. Trebuie să treceți de partea oamenilor care muncesc. Haideți să schimbăm toți, toate televiziunile, să facem front comun în fața hoției din țara asta”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • spuzaru check icon
  Felicitari pentru curaj Cosmin!
  • Like 1
 • Respect, ar trebui din zecile de mii din Cluj și București și Timișoara să pornim și spre orașele gen Odobești. Trebuie să terminăm ce am început în 1989, au trecut 27 de ani și la anul sărbătorim centenarul.
  • Like 0
 • AdiM check icon
  Felicitari Cosmin Bârsan!
  • Like 0
 • Nu am darul scrisului,dar vă iubesc și sunt alături de voi în tot ceea ce faceţfi
  • Like 2
 • Mr.Oh check icon
  Avem doa romanii. Una care intra incet, incet, in modernitate, si adoua ce inca e feudala. Cum poti sa-i numesti altfel pe acei tarani care inca nu au tractor?
  In Romania jandarmii elibereaza sclavi care muncesc pamantul. Ce fel de Romanie e asta?
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult