Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cosmin Bârsan, singurul protestatar din Odobești, în direct la Antena 3: „Până și voi ar trebui să treceți de partea poporului...”

Cosmin Bârsan

Cosmin Bârsan este singurul protestatar din Odobești, Vrancea, oraș cu 8000 de locuitori. În orașele mici, conduse de primari PSD, „populația e înfricoșată”, explică domnul Bârsan, care este convins că și alți concitadini de-ai săi ar ieși în stradă dacă nu s-ar teme că vor avea probleme la muncă. „Se tem de primarul din Odobești, care e mâna dreaptă a baronului Oprișan”, subliniază protestatarul.

„Eu vreau o țară liberă”, și-a motivat protestul solitar Cosmin Bârsan. Totuși, duminică, nu mai vrea să protesteze de unul singur, prin urmare dorește să vină la București, unde se anunță cel mai mare protest de până acum.

„Lumea e de acord cu mine, dar nimeni nu-și asumă”, mai spune Cosmin Bârsan.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului!”

Invitat să intre în direct la Antena 3, ca să spună de ce protestează, Cosmin Bârsan a produs un mic moment inedit când a recomandat acestei televiziuni - care în primele zile ale protestului a promovat intens teoria loviturii de stat - „să treacă de partea poporului”.

„Până și voi, Antena 3, trebuie să treceți de partea poporului. Trebuie să treceți de partea oamenilor care muncesc. Haideți să schimbăm toți, toate televiziunile, să facem front comun în fața hoției din țara asta”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • spuzaru check icon
  Felicitari pentru curaj Cosmin!
  • Like 1
 • Respect, ar trebui din zecile de mii din Cluj și București și Timișoara să pornim și spre orașele gen Odobești. Trebuie să terminăm ce am început în 1989, au trecut 27 de ani și la anul sărbătorim centenarul.
  • Like 0
 • AdiM check icon
  Felicitari Cosmin Bârsan!
  • Like 0
 • Nu am darul scrisului,dar vă iubesc și sunt alături de voi în tot ceea ce faceţfi
  • Like 2
 • Mr.Oh check icon
  Avem doa romanii. Una care intra incet, incet, in modernitate, si adoua ce inca e feudala. Cum poti sa-i numesti altfel pe acei tarani care inca nu au tractor?
  In Romania jandarmii elibereaza sclavi care muncesc pamantul. Ce fel de Romanie e asta?
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult