Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Covid într-un platou TV: Mănăstire infectat, Orban testat

Ludovic Orban cu mască

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Ludovic Orban a anunțat că s-a testat pentru coronavirus și și-a suspendat întâlnirile fizice, după ce a participat săptămâna trecută la o emisiune tv alături de o persoană infectată.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, a anunțat Guvernul României într-un comunicat în care a precizat că până acum premierul nu a manifestat simptome de Covid.

Duminică, moderatorul B1TV Silviu Mănăstire a anunțat că a fost diagnosticat cu coronavirus. „Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție.

Odată cu deschiderea activităților, oamenii au venit, au plecat...Repet, poți să respecți reguli și eu l-am respectat, dar dacă e să se întâmplă, se întâmplă. Toate lucrurile trebuie văzute prin respectarea normelor la sânge ca să poți să ajungi în situația să minimizezi infectarea.

Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a declarat, potrivit Pagina de Media, Mănăstire la B1TV, în emisiunea lui Tudor Mușat.

Printre invitații pe care Silviu Mănăstire i-a avut săptămâna trecută s-a numărat și premierul Ludovic Orban, care a fost prezent în studio marți seară.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. "

  Virusul nu are o forma pasiva sau activa dar ca esti prost si nu-ti dai seama, da, face diferenta.
  • Like 0
 • Dan check icon
  NU stiu ce sa mai spun ,dar d-l Manastire in ultima ,parioada ,,parca prea tare ,,tinea cu ursul psd-ist , In majoritatea interviurilor , cu diferiti politicieni ,tot impingea discutia catre barca psd-ista , Sa fie oare , si d-lui ,,cumparat ,,de psd-istii ,?? Desi era un ,tip impartial si destul de inteligent ,mai ales pe vremea cand modera ,,,Doasr de politician !!
  • Like 0
 • Corina check icon
  Și-o caută și ai noștri cu lumânarea. OMS a recomandat înlocuirea salutului prin atingerea coatelor pentru a se respecta distanța, și ăștia au trecut la ciocnirea pumnilor! În seara alegerilor s-au îmbulzit fără grijă. Unul se tot băga în Nicușor Dan și îl tot netezea pe spate ca prostu. Oare ND mai vrea să fie primar? Poate vrea altceva. De persoane mai multe la discuții în studiouri tv ce să mai vorbim? E clar că reprezintă un pericol. Două cel mult și la distanță mare. Contează și să nu vorbească tare, se știe.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult