Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Covid într-un platou TV: Mănăstire infectat, Orban testat

Ludovic Orban cu mască

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Ludovic Orban a anunțat că s-a testat pentru coronavirus și și-a suspendat întâlnirile fizice, după ce a participat săptămâna trecută la o emisiune tv alături de o persoană infectată.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, a anunțat Guvernul României într-un comunicat în care a precizat că până acum premierul nu a manifestat simptome de Covid.

Duminică, moderatorul B1TV Silviu Mănăstire a anunțat că a fost diagnosticat cu coronavirus. „Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție.

Odată cu deschiderea activităților, oamenii au venit, au plecat...Repet, poți să respecți reguli și eu l-am respectat, dar dacă e să se întâmplă, se întâmplă. Toate lucrurile trebuie văzute prin respectarea normelor la sânge ca să poți să ajungi în situația să minimizezi infectarea.

Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a declarat, potrivit Pagina de Media, Mănăstire la B1TV, în emisiunea lui Tudor Mușat.

Printre invitații pe care Silviu Mănăstire i-a avut săptămâna trecută s-a numărat și premierul Ludovic Orban, care a fost prezent în studio marți seară.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. "

  Virusul nu are o forma pasiva sau activa dar ca esti prost si nu-ti dai seama, da, face diferenta.
  • Like 0
 • Dan check icon
  NU stiu ce sa mai spun ,dar d-l Manastire in ultima ,parioada ,,parca prea tare ,,tinea cu ursul psd-ist , In majoritatea interviurilor , cu diferiti politicieni ,tot impingea discutia catre barca psd-ista , Sa fie oare , si d-lui ,,cumparat ,,de psd-istii ,?? Desi era un ,tip impartial si destul de inteligent ,mai ales pe vremea cand modera ,,,Doasr de politician !!
  • Like 0
 • Corina check icon
  Și-o caută și ai noștri cu lumânarea. OMS a recomandat înlocuirea salutului prin atingerea coatelor pentru a se respecta distanța, și ăștia au trecut la ciocnirea pumnilor! În seara alegerilor s-au îmbulzit fără grijă. Unul se tot băga în Nicușor Dan și îl tot netezea pe spate ca prostu. Oare ND mai vrea să fie primar? Poate vrea altceva. De persoane mai multe la discuții în studiouri tv ce să mai vorbim? E clar că reprezintă un pericol. Două cel mult și la distanță mare. Contează și să nu vorbească tare, se știe.
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult