Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nou record de infecții cu coronavirus, în 24 de ore: 2.343 de cazuri noi, 571 de pacienți cu Covid în stare gravă, la ATI

ambulanta - covid - Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Foto Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Autoritățile au anunțat un nou record de infecții cu coronavirus - 2.343 de cazuri noi, în 24 de ore. Sunt 53 de decese de la ultima raportare, iar  571 de pacienti sunt internați la terapie intensivă, cu 14 mai mulți față de ieri. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de noi cazuri.

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

105.582 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.471.499 de teste. Dintre acestea 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.697 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.452 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.138 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

Pe de altă parte, potrivit Digi24, un adolescent infectat cu coronavirus este în terapie intensivă la spitalul Victor Gomoiu cu sindrom inflamator multisistem, o afectiune rară și gravă, care poate apărea la copii și adolescenți la câteva săptămâni de la infectarea cu noul coronavirus.

„Copilul a venit la spital miercuri seara cu febră. Sâmbătă a fost evaluat de ambulanță, luni a fost evaluat de medicul de familie, avea o stare generală proastă. Părinții l-au adus miercuri la spital, afectat renal, hepatic și hematologic. Acum este mai bine”, a declarat la Digi24 dr Diana Ionescu, la Spitalul Gomoiu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult