Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Crăciunul cu tunul

„Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei”.

Regretă, deci, Doamna Firea, că cele câteva zeci de cetățeni care au împiedicat atacul parșiv pus la cale cu încăpățânare de Domnia-Sa asupra unui loc al libertății de a protesta, câștigat de 27 de ani, nu au fost luați în copitele cailor doamnei Carmen, tocați cu bastoanele și bocancii, că nu s-au pus pe ei tunul cu apă și grenadele lacrimogene și că, finalmente, nu s-a tras cu muniție de război, ca în noaptea de 21 decembrie `89.

Dar ne anunță Doamna Crăciunița Cap-de-Mort că nu e cea din urmă ocazie: „În această ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice”...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Dacă liberalii se pun pe picioare problema s-ar rezolva la viitoarele alegeri. La noi nu există decât două partide mari şi late. Reluaţi rezultatele de la alegeri şi veţi înţelege. Lucru foarte bun, pentru că sistemul bipartid e cel care a dat roade în toate democraţiile (democraţii şi republicanii la americani, la englezi laburiştii şi conservatorii etc.) Şi ce frumos începuse totul la prezidenţiale! Eu sunt liberal din tată-n fiu şi nu mă jenez după cum un britanic nu se jenează să fie conservator sau laburist. Sunt şi un adept înfocat al sistemului bipartid, care şi matematic mi se pare corect. Dacă ai o multitudine de partide vei avea întotdeauna unul care trage toată crema şi o altă jumătate în care voturile se atomizează. Sper ca la un moment dat să existe şi la noi un astfel de sistem. Nu e unul ideal - nici nu cred că există vreaun sistem ideal pe undeva - dar măcar e funcţional.
  • Like 0
  • @ Liviu
   Ioan check icon
   Am rezerve la formularea -se pun, dar, precizati totusi, pe ale cui ?
   • Like 0
  • @ Ioan
   Liviu check icon
   Mai inicisiv, mai prezenţi, nu ştiu exact ce să spun. Prezidenţialele începuseră bine.
   • Like 0
 • Nu știu de ce, dar de fiecare dată cînd o văd pe doamna Firea îmi vine în minte Cruella de Vil din 101 Dalmațieni.
  • Like 1
 • Era previzibila o incaierare intre sustinatoarea infocata a lui Dragnea,"doamna"Firea si actualul premier,pe care aceasta nu l-a sustinut inca de la investire.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Tzatzuca asta cu nume predestinat "fii-rea" a ajuns primarul Bucurestiului cu ~ 15% din voturile bucurestenilor. Ar trebui sa-si mai plimbe numerele astea prin neuron cand isi da aere de persoana importanta.
  • Like 2
 • Cred ca este ultimul comment (sper), cel putin asa gandesc si imi ghidez viata prin punerea de intrebari acolo unde trebuie, cu referire la un reportaj in ceea ce o priveste pe Simona Halep luat de Radu Naum de pe Digi 24. Sinceriatea sportivei noastre este exceptional de mieroasa avand in vedere duritatea sportului alb, mai pe scurt Tennisul. Moderatorul ar fi putut pune o intrebare de genul : draga Simona dar cum le faci cu exactitate ? si raspunsul.....In schimb dansul ne-a plimbat prin culturi de "bambusuri" si "zeitati" spre deliciul publicitarilor nationalisti ! Sau o alta intrebare ? Draga Simona, nu crezi ca Nr.1 Mondial este un sentiment apasator si o responsabilitate in acelasi timp ? si raspunsul....Sau Simona, cum crezi ca "totul se intampla cu un motiv", are de fapt in spate oameni dedicati binelui ? Etc. Stiu ca comment-ul nu are legatura cu articolul dar poate fi catalogat drept un "TUN". Multumesc pentru intelegere ! (simpatia este reciproca fata de Simona si pasiunea mea pentru tennis veridica)
  • Like 1
 • Razboi civil scrie pe tara asta.
  • Like 0
 • Relevanta porecla : Craciunita Cap-De-Mort. Rar am vazut o fizionomie care sa exprime atita rautate cind zimbeste. O creatura foarte ambitioasa , orgolioasa si perfida. Cred ca nu este o coincidenta , dar toti politicienii inmuguriti in pepiniera A3 ori ating culmile prostiei ori cel al perfidiei precum cazul .Craciunitei SS.
  • Like 5
 • check icon
  !incidentul” din Piața Victoriei arată că zvârcolirile fiarei sunt pe sfârșit. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Până vom trăi într-o țară normală mai avem de tras.
  • Like 2
 • Penibil incident. O mana de jandarmi dezorientati si blocati de camerele care transmiteau on line si 30 de protestatari inversunati au anulat ceea ce era noroiul mentii, un targ de craciun in cea mai circulata intersectie din Bucuresti. Fara Turul 2 si o Opozitie unita toti stiristii de la Antene vor ajunge factor de decisive. Fatuca asta Firea eu mi-o amantes ca fiind Strambeanu Stirea cum o botezasera Carcotasii in vremurile lor bune. Bebeluselor, Dans!
  • Like 3
 • Fiecare pasare ,pe limba ei piere.Poate parea cinic,dar singura varianta pentru o " devalorizare " a PSD ului,este o implozie .Deci ,sa-i lasam sa se sfasie intre ei .
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult