Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Statul Paralel e mai multe!

Cristian Tudor Popescu

S-a aflat cine e Statul Paralel! Ce DNA, ce SRI, ce Kovesi, ce Iohannis, ce Soros, ce ONG-uri, ce presă trădătoare de țară?! Toți paraleii ăștia sunt piua a doua.

Căci, iacătă, Statul Paralel s-a dat în fapt și e mai multe: Statele Unite ale Americii, toate 50, plus Districtul Federal Washington DC!

De acolo, de la Washington, Departamentul de Stat, adică Ministerul de Externe american, aruncă buzduganul direct în moalele capului aleșilor din Casa Poporului: terminați cu prostiile! La coș cu modificările legilor Justiției și lăsați Justiția în pace!

Ordinul SUA este just, dar nu este drept. Pentru că, da, legile Justiției în viziunea PSD-ALDE sunt niște unelte pentru salvarea șefilor Dragnea și Tăriceanu, și a tuturor marilor corupți, prezenți și viitori. Au înțeles asta sutele de mii de români care au ieșit în stradă. Dacă Coaliția pentru Infractori se va speria de mârâitul Washingtonului și va renunța la acțiunea ei scelerată, cu atât mai bine țării și românilor.

Dar nu pot să nu spun că nici măcar SUA, partenerul nostru strategic, alături de care vrem să rămânem, nu să fim împinși spre despotisme slavo-asiatice de tip Putin-Erdogan, nu are dreptul să ceară imperios (to urge), ca să nu zic imperial, nimic Parlamentului României. Nu are dreptul să urge, să bage în viteză, niciun parlament din lume. Nici chiar Congresul Statelor Unite.

Nimeni nu poate indica organismului suprem de vot dintr-o Republică, Parlamentul, cum să voteze. Pentru că, în acel moment, însăși ideea de parlament dispare, acesta fiind transformat într-o entitate executivă subordonată.

Aștept cu o curiozitate sadică să văd ce vor face „mândrii români” care conduc țara. Sper să fie tot atât de lași pe cât sunt de nemernici și să nu declare, pentru a doua oară în istorie, război Statelor Unite. (În clipa asta, Ș. Nicolae se umflă belicos în gușă).

Le dau o idee: să ne informeze că State Dept. (T. Toader a realizat un bun început declarând: „Departamentul de Stat se exprimă cum și cât i se permite”) face parte din Statul Paralel American și să se bată și cu ăsta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult