
S-a aflat cine e Statul Paralel! Ce DNA, ce SRI, ce Kovesi, ce Iohannis, ce Soros, ce ONG-uri, ce presă trădătoare de țară?! Toți paraleii ăștia sunt piua a doua.
Căci, iacătă, Statul Paralel s-a dat în fapt și e mai multe: Statele Unite ale Americii, toate 50, plus Districtul Federal Washington DC!
De acolo, de la Washington, Departamentul de Stat, adică Ministerul de Externe american, aruncă buzduganul direct în moalele capului aleșilor din Casa Poporului: terminați cu prostiile! La coș cu modificările legilor Justiției și lăsați Justiția în pace!
Ordinul SUA este just, dar nu este drept. Pentru că, da, legile Justiției în viziunea PSD-ALDE sunt niște unelte pentru salvarea șefilor Dragnea și Tăriceanu, și a tuturor marilor corupți, prezenți și viitori. Au înțeles asta sutele de mii de români care au ieșit în stradă. Dacă Coaliția pentru Infractori se va speria de mârâitul Washingtonului și va renunța la acțiunea ei scelerată, cu atât mai bine țării și românilor.
Dar nu pot să nu spun că nici măcar SUA, partenerul nostru strategic, alături de care vrem să rămânem, nu să fim împinși spre despotisme slavo-asiatice de tip Putin-Erdogan, nu are dreptul să ceară imperios (to urge), ca să nu zic imperial, nimic Parlamentului României. Nu are dreptul să urge, să bage în viteză, niciun parlament din lume. Nici chiar Congresul Statelor Unite.
Nimeni nu poate indica organismului suprem de vot dintr-o Republică, Parlamentul, cum să voteze. Pentru că, în acel moment, însăși ideea de parlament dispare, acesta fiind transformat într-o entitate executivă subordonată.
Aștept cu o curiozitate sadică să văd ce vor face „mândrii români” care conduc țara. Sper să fie tot atât de lași pe cât sunt de nemernici și să nu declare, pentru a doua oară în istorie, război Statelor Unite. (În clipa asta, Ș. Nicolae se umflă belicos în gușă).
Le dau o idee: să ne informeze că State Dept. (T. Toader a realizat un bun început declarând: „Departamentul de Stat se exprimă cum și cât i se permite”) face parte din Statul Paralel American și să se bată și cu ăsta.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
In primul rand ați ales foarte nefericit sintagma "ordinul SUA" pentru că nu este vorba de un ordin, ci de un sfat "de maximă urgență" venit din partea unui aliat și bun prieten, care te avertizează, când ești pe cale să greșești profund și să te expui unui mare pericol.
In al doilea rând parlamentul României este fără nici un fel de dubiu "o unitate executivă subordonată" dar nu intereselor romanilor, ci unor interese înguste ale reprezentanților unui clan mafiot.
Dincolo de ”to urge or not to urge” rămâne problema onorabilității și credibilității unor inși cu mari probleme penale, care vor să reformeze Justiția.
Aceștia nu cunosc o zicală nemțească: ”Dacă un mecanism funcționează, nu-l demonta.”
2. Nu am citit nici modificările legilor aduse justiției pentru că, nefiind specialistă, nu le-aș fi înțeles... Dar ele au fost explicate pe larg pentru publicul larg de către experți, așa că pot să-mi fac o părere... Dacă dumneavoastră le pricepeți, cinste dumneavoastră, nu ne comparăm...
3. Am constatat din alte comentarii ale dumneavoastră că nu vă temeți de pericolul rus și că noi toți ăștia care ne temem pentru că-l cunoaștem suntem toți niște nepricepuți manipulați de statul paralel... Asta mă face să cred că ori sunteți tânăr și neinformat, ori sunteți din grupul celor care vor România iar sub dominație rusească...
4. Acum n-o să mă iau la întrecere cu dumneavoastră care e mai democrat și care înțelege mai bine democrația... Vă las să aveți întâietate...
5. Cu asta eu am încheiat discuția...
1. As continua comentez si sa-l contrazic pe domnul Popescu dar nu i-as mai da sfaturi, ca oricum nu tine cont de ele.
2. Cautati pe Google "Modificari la legea justitiei" si cititi-le, ca sa stiti si dumneavoastra pentru ce protestati. Sunt sigur ca veti gasi in continuare destule motive. Si credeti-ma pe cuvant, sunt pe intelesul tuturor. Si de ce credeti ca nu ne comparam ?
3. Nu stiam ca mi-ati urmarit comentariile. Multumesc, fie pentru ca le-ati apreciat, fie ca nu. Nu cred in statul paralel dar constat destule nereguli ale justitiei, indiferent cine e judecat. Sunt "beneficiarul" justitiei romane si pot sa spun ca e teribil de corupta. Si daca e corupta la un nivel atat de mic ca mine, imi inchipui ce se intampla la nivel inalt. Sunt tanar... pensionar, de trei ani si sunt foarte bine informat. Si raman la parerea mea foarte ferma ca rusii nu ne vor ataca niciodata. Daca n-au indraznit atunci cand am luat pozitie la invadarea Cehoslovaciei, n-o vor face nici acum. Mai ales acum. Si s-o spun pe sleau, e o prostie sa spui ca cineva doreste dominatia ruseasca. Or fi si cativa dementi din astia, dar asta e, sunt dementi.
4. Democratia este dupa parerea mea, un sistem foarte prost, dar altul mai bun nu avem. Iti impune sa respecti majoritatea, chiar daca e o majoritate de tampiti. Solutia ? Sa iasa cati mai multi la vot. Ce-i aia 7,2 milioane de votanti din 18,2 inscrisi pe liste, cum s-a intamplat la ultimele alegeri parlamentare ? Dar si daca ar iesi 14 milioane si ar castiga tot PSD, atunci chiar e o problema. Opozitia ar trebui sa-si schimbe radical programul si promisiunile catre electorat. Si daca Constitutia spune ca suntem un stat democrat, trebuie sa respectam asta, fie ca ne convine, fie ca nu. Si pot sa va spun ca cea mai mare dezamagire pentru mine este Partidul Liberal. Si stiti de ce ? Pentru ca pe ei i-am votat pana acum. Nu mai sunt convins ca o voi mai face. De fapt imi pun serios problema daca mai trebuie sa votez. Cu oricare dintre ei, tot prost e.
5. Va urez din tot sufletul sa va realizati toate aspiratiile. Fara ironie !
Mă bucur (cu to urge sau fără), că ieşirea noastră în stradă a avut efect. La întrebarea dlui Popescu: „...de câţi ar fi nevoie acum pentru a stopa megaticăloşia?” spuneam că de scăpat, nu vom scăpa, dar măcar vom atrage (din nou) atenţia vesticilor asupra noastră. Ceea ce s-a întâmplat. Măcar de-acum încolo vor lucra mai cu frică... şi cu mai multă atenţie. Că de lucrat... tot ne vor lucra!
Mă uimeşte câtă leşie toarnă televiziunea de partid în albie ca să spele mizeria PSD-ALDE. Dintr-o enunţare în context a României, privind cheltuielile pentru apărare la nivel NATO, Radu Tudor scoate o scuză a lui Rex Tillerson pentru comunicatul cu pricina. Ilar, dacă n-ar fi jalnic demersul analistului.
Da, comunicatul este neplăcut, se amestecă "în treburli interne", este frustrant, dar în aceeaşi măsură şi necesar. Ca atunci când un vecin sosit la tine-n vizită îţi spune că ai mizerie în casă.
Cu padurile lipsa, nu-ti face griji, are cucu' un' sa cante. Ar fi imposibil sa fie defrisate de mafia austriaco-ruseasco-ucrainiano-romana, in conditiile in care procurorii DNA, DICOT, ajutati de serviciile [cele mai] eficiente, stau bravi de paza inca de-acum vreo 12 ani. Cand totusi mai prind cate-un prizarit (cu camioane, gatere, fabrici), stii doar, ca instanta independenta ii da ceva aspru (tu, stii de ce), cu ... suspendare. Sa se-nvete minte ca doar n-o sa-i credem pe carcotasii care spun ca-s toti mana-n mana, pe tot lantul.
Cred că Parlamentul nostru ia exemplul Serbiei, unde opinia și îndemnul SUA de a reveni la drumul cel bun & european au întâmpinat o reacție similară, ce nu implica doar ideea de "stat suveran", ci includea și termenul "independent", pe care ai noștri se pare că l-au omis... și dacă am ajuns să ne asemănăm Serbiei fără însă a-l avea în spate pe tovarășul Putin... vai de steaua noastră europeană!...