Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Statul Paralel e mai multe!

Cristian Tudor Popescu

S-a aflat cine e Statul Paralel! Ce DNA, ce SRI, ce Kovesi, ce Iohannis, ce Soros, ce ONG-uri, ce presă trădătoare de țară?! Toți paraleii ăștia sunt piua a doua.

Căci, iacătă, Statul Paralel s-a dat în fapt și e mai multe: Statele Unite ale Americii, toate 50, plus Districtul Federal Washington DC!

De acolo, de la Washington, Departamentul de Stat, adică Ministerul de Externe american, aruncă buzduganul direct în moalele capului aleșilor din Casa Poporului: terminați cu prostiile! La coș cu modificările legilor Justiției și lăsați Justiția în pace!

Ordinul SUA este just, dar nu este drept. Pentru că, da, legile Justiției în viziunea PSD-ALDE sunt niște unelte pentru salvarea șefilor Dragnea și Tăriceanu, și a tuturor marilor corupți, prezenți și viitori. Au înțeles asta sutele de mii de români care au ieșit în stradă. Dacă Coaliția pentru Infractori se va speria de mârâitul Washingtonului și va renunța la acțiunea ei scelerată, cu atât mai bine țării și românilor.

Dar nu pot să nu spun că nici măcar SUA, partenerul nostru strategic, alături de care vrem să rămânem, nu să fim împinși spre despotisme slavo-asiatice de tip Putin-Erdogan, nu are dreptul să ceară imperios (to urge), ca să nu zic imperial, nimic Parlamentului României. Nu are dreptul să urge, să bage în viteză, niciun parlament din lume. Nici chiar Congresul Statelor Unite.

Nimeni nu poate indica organismului suprem de vot dintr-o Republică, Parlamentul, cum să voteze. Pentru că, în acel moment, însăși ideea de parlament dispare, acesta fiind transformat într-o entitate executivă subordonată.

Aștept cu o curiozitate sadică să văd ce vor face „mândrii români” care conduc țara. Sper să fie tot atât de lași pe cât sunt de nemernici și să nu declare, pentru a doua oară în istorie, război Statelor Unite. (În clipa asta, Ș. Nicolae se umflă belicos în gușă).

Le dau o idee: să ne informeze că State Dept. (T. Toader a realizat un bun început declarând: „Departamentul de Stat se exprimă cum și cât i se permite”) face parte din Statul Paralel American și să se bată și cu ăsta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult