Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Creier pané și tocană de inimi

Citind sutele de comentarii la articolul subsemnatului despre descalificarea lui Djoković am senzația că mă scufund într-o mlaștină umană care îmi trece peste cap.

Pentru toți netoții și toate netoatele netului care au postat teorii ale conspirației-masturbației, rasisme de secol XIX, ignominii, idioțenii în „apărarea” lui Novak Djoković, fără speranța de a-i face să priceapă sau măcar să simtă ceva, mai scriu, nu știu nici eu de ce, dar scriu câteva rânduri:

- „Când servește Isner cu peste 200 km/h, arbitrul se ferește, să se fi ferit și aia”. Păi, când se execută un serviciu, arbitrul e pregătit. Doamna a fost luată prin surprindere, fiind în pe loc repaus după încheierea ghemului, și lovită de la mică distanță, prieteni ai prostiei.

- Niciunul dintre netoți și niciuna dintre netoate nu evocă posibilitatea ca, lovită în gât, în carotidă, femeia să facă un stop cardio-respirator. O acuză, în schimb, bestial, de „teatru hollywoodian”...

- Lovirea arbitrului cu mingea când jocul este întrerupt e penalizată cu descalificare, indiferent de intenție sau nu. Dacă intri pe contrasens ca să depășești coloana și lovești o mașină, n-a fost cu intenție, nu? Mingea expediată de Djoković echivalează cu o intrare pe contrasens.

- Serena Williams nu a lovit niciodată un arbitru și nici altă persoană. Pentru manifestări verbale violente a fost penalizată cu puncte pierdute chiar aici, la US Open, în finala cu Osaka, pierzând apoi și meciul. Comparația cu cazul ei o poate face doar o ceafă lată rasistă din Carpați. Sau un campion din aceeași zonă.

- Și, în fine, prieteni ai prostiei, o idee simplă, pe care, poate, o veți înțelege cu un efort al cerebelului: Ce interes aveau organizatorii US Open să-l scoată pe Djoković din concurs? Răspuns: niciunul. Dimpotrivă. Djoković vrea o asociație paralelă cu ATP – atunci mai abitir faci totul ca el să joace cât mai mult într-un turneu sub sigla ATP, în speranța reconcilierii. Nadal și Federer lipsesc de la New York, Grand Slam-ul e pus în ghilimele de pandemie, și tu, ATP, sau USTA, să vrei să-l elimini pe Djoković ca să-ți ofilești de tot turneul?

Creier pané și tocană de inimi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Descalificarea lui Djokovic va fi evenimentul pentru care ne vom aminti de US Open 2020, in aceeasi masura pentru care ne vom aminti de Campionatul Mondial de fotbal 2006 din cauza capului lui Zidane aplicat lui Materazzi. Doua intamplari nesportive (a lui Djokovic neintentionat totusi) in doua competitii importante, dar cu o desfasurare foarte cenusie. Practic, acest moment - care nu a fost premeditat - constituie sarea si piperul pentru US Open 2020, turneu ce nu trebuia organizat in conditiile actuale.
  De apasat in viitor asupra lui Djokovici, campionul cu n-spe turnee de Grand Slam, ar trebui sa apase atitudinea de anti-vaxer si covidiot din primavara-vara aceasta, atitudine ce a culminat cu organizarea Adria Tour. Pseudo-turneu, unde nu s-a respectat absolut nimic si unde marele campion a tras o flegma pe tot ce a insemnat pandemia. Asta daca e sa vorbim de creier pane.
  • Like 2
 • Casargoz check icon
  Nu am citit și nu am comentat, nu ma pasionează tenisul masculin. Dar cad e vorba de prostie ma bag. Prostia e molima care se devine virală prin puterea Internetului. Prostia e frumoasa și nu doare.
  Singurul lucrul pe care nu-l suport sunt prostii nefericiți. E o chestie care nu o înțeleg, prostii ar trebui sa fie Fericiți. Dar întâlnești așa de mulți prosti nefericiți încât începi sa te intrebi: sunt cu adevărat prosti sau sunt doar niște nesimțiți ipocriți?
  Ca om prost ce sunt nu suport sa fiu in aceiași oala cu niște prefăcuți.
  Deci a venit vremea sa facem lumina: nu putem învinge prostia, eu știu ( e nemarginita) dar cu bunul simt avem o șansa, calea bunului simt e simpla și bunul simt e o calitate ce poate fi dobândită.
  Deci dragi comentatori aveți o șansa : sa faceți un pas mic pe calea bunului simt. Dacă nu aveți ocazia sa intimați in oceanul nemărginit al prostiei. Dar dacă nu sunteți prosti și doar va prefaceți , oceanul e neiertător va va înghiți cu totul.
  O seara frumoasa va doresc.
  • Like 2
 • OK boomer!
  Ca unul care l-am admirat pe vremuri nu pot decât să regret modul în care îmbătrânește CTP-ul...
  Când nu mai poți susține o dezbatere fără a recurge la a-ți jigni interlocutorii, chiar dacă o faci cu erudiție demonstrându-ți vocabularul variat, nu faci decât să te descalifici...
  • Like 0
 • Oamenii trebuie sa inteleaga ca regulile trebuiesc respectate . Regulamentul este acelasi si pentru nr. 1 mondial si ptr. nr. 200 mondial si trebuie aplicat ca de aceea este regulament. Noi ne-am cam invatat sa nu prea tinem cont de reguli , sa le ,,fentam,, , sa facem favoritisme iar in ultimul timp sa apelam tot mai des la ,,drepturile fundamentale ale omului ,, ptr. a nu respecta regulile (numai cat scandal cu respectarea regulei de a purta o amarata de masca ) si sa vedem conspiratii mondiale ptr. orice nu ne convine noua.
  • Like 3
 • precedentul articol... la obiect.
  acesta... de ce?
  1.daca e pentru publicitate-----> va descalifica
  2. daca e din prea plus emotional... ------> gafă


  Domnule Cristian, cand ma duc in biblioteca eu caut scrieri ale unor autori ce si-au exubat simtirea+ stiinta , nu caut reactiile unora. ale Altora da.
  pe bune? este foarte clar ce s-a intamplat acolo, decizia arbitrilor este imbatabila, regretabil tot incidentul, o gafă a unui mare jucator si om de sport si... atat.
  m-as astepta la mici amendamente in regulamentul tenisului pentru ca, iată!, există un precedent de luat in seamă.

  una peste alta "It Was an Act of God!" dar cu consecinte.
  Scamele Oamenilor Mari este fericirea nebunilor.
  • Like 1
  • @ Alex Kukri Fluturele Kukri
   De ce sa facem ,,mici amendamente,, ? Ptr. ca un jucator ,fie el si nr. 1 mondial a incalcat regulamentul ? Tot asa s-a propus schimbarea regulamentului ptr. ca Muratoglu , antrenorul Serenei , a incalcat regulamentul si a dat indicatii din tribuna jucatoarei sale. Ce facem ? De fiecare data cand o vedeta incalca regulamentul ne apucam sa facem ,, mici amendamente,, ?
   • Like 3
  • @ Alex Kukri Fluturele Kukri
   Filbert check icon
   Aha, l-ai promovat pe Djokovic direct in ceruri...Ce 'act of God' visezi, ala a dat o minge tare, din frustrarea acumulata si aratata de-a lungul setului, fara sa se uite, intr-o zona in care sint arbitri si copii de mingi, cind jocul era intrerupt.
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult