Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Crește ura

Imaginea

Părinții mei sunt înmormântați într-un cimitir din periferia Capitalei, în religia ortodoxă, așa cum au dorit. Ceea ce n-are nicio legătură cu ideile subsemnatului despre religie, biserică și reprezentanții ei.

Azi am fost acolo să aprind o lumânare. Nu mi-a venit secunde bune să-mi cred ochilor când am văzut crucea turnată în beton făcută bucăți în jumătatea de sus, partea tatălui meu, a cărui poză am reușit s-o recuperez, nefiind distrusă în întregime.

Partea de jos, cu poza mamei, a fost probabil prea compactă ca să poată fi spartă.

Niciun alt mormânt din cimitir nu a fost atins. O asemenea risipă de energie, lovituri de baros sau alte scule, presupune multă determinare. Alt motiv decât pozițiile frecvent exprimate public de către subsemnatul față de faptele și atitudinile viciate până la revoltător ale unor înalte fețe bisericești nu văd pentru acest act de vandalism țintit.

Voi reclama cazul la Poliție, fără mari speranțe că va fi găsit vreun făptaș.

Sentimentul că ura crește mereu, de la o zi la alta, e tot mai puternic...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Apostol check icon
  Ma doare inima vazand profanarea mormantului. Un criminal lucid uraste pe cei vii.
  A impinge limitele pana la ura mortilor indica dementa care bantuie intre noi
  • Like 0
 • Actul confirma ca sunteti consacrat ca bun de utilitate publica.Acestea sunt tinta frecventa a vandalizarii.Daca erati un anonim sau un mediocru nu s ar fi intamplat.E incorect sa credeti ca doar "cretinetzii" ortodocsi ar face asa ceva, desi nu cred ca ati fi afirmat o degeaba.
  • Like 0
 • Belcin check icon
  Te inseli nu inseamna ..ura ci proasta educatie ...educatie comunisto ..democrato ..iliesciana.....am patit acelasi lucru ..pe jumatate la MORMANTUL familiei...TATA..BUNICA...bunicu l-au impuscat comunistii de ieri iar cei de azi i-au distrus mormantul la ..TIMISOARA..hopa..de unde va veni ......
  • Like 0
 • Din pacate aveti dreptate, cind o sa scapam de ura asta ne vom naste inca o data ca Popor ca pasarea Fonix . Poate o sa puteti si dumneavoastra ierta si merge inainte , cu niste editoriale mai pozitive care sa indemne la colaborare si respect reciproc , nu judecata aspra care naste asemenea ura ,
  • Like 0
 • Cred că domnul președinte a procedat corect și că nu este obligat să explice decizia sa, chiar daca exista o c uriozitate unanima în legătură cu motivele acestei decizii.Mi se pare ciudat faptul ca domnul Drag nea nu are o alta varianta pentru funcția de premier când ,logic, putea sa se aștepte ca prima sa propunere sa fie ori acceptata, ori respinsa!...
  • Like 1
 • Vedeti domnul Popescu? Daca ziceti rau de Sith, vine Vader si va distruge.
  Se pare ca extremismul incepe din dragoste de cele sfinte...
  • Like 0
 • I hope my message gets published after being read by a moderator, if not...I hope, at least Mr. Popescu reads it. My heart goes out to him...don't get intimidated, Mr. Popescu, your phenomenal work is greatly appreciated!
  • Like 1
 • Ioan check icon
  Fara ortografie, diacritice, punctuatie si rea intentie: ce poate face politia daca a fost vointa divina stapanii de mii de ani ai prostiei si fricii umane trebuie sa aiba un punct de vedere prostia si prostii de lux sau de rand nu sunt lut ci balegar maleabil si interminabil legatura spirituala conteaza pamantul ne suporta doar pentru ca e facut din trupuri
  • Like 0
  • @ Ioan
   Într-adevăr, Pământul ne suportă. Probabil pentru că suntem parte a lui. Insistând să facem rău, să poluăm, să distrugem, să ne mâncăm unii pe alții, o vreme când nu ne va mai suporta s-ar putea să înceapă. Dacă nu cumva suntem la începuturile acesteia. Dacă nu cumva chiar ceva mai departe.
   • Like 0
 • Cred ca este tare dureros sentimentul trait. Dar , probabil va fi scurt. Precum mintea si sufletul facatorilor, care nu au nicio legatura nici cu religia ,nici cu credinta in vreo idee . Este o fapta a unor dobitoci, huligani si atat. Care normal, urasc. Eu pe ei ii compatimesc. Sa fii nascut pentru a avea o asemenea existenta mi se pare un blestem mult mai mare decat ceea ce traiti dvs. acum.Si, in general, v-ati putea bucura in fiecare secunda a vietii ca ati avut sansa existentei dumneavoastra! Sa aveti sarbatori fericite!
  • Like 2
 • Toată compasiunea posibilă pentru acestă abominabilă faptă domnului Cristian Tudor Popescu.
  • Like 3


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult