Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Vine ciuma și la noi?

Ce legatură există între asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, omorarea cu camionul, în stil Nisa, a oamenilor care beau vin fiert în târgul de Crăciun din Berlin și împușcarea a trei persoane, pe stradă, în Zurich, Elveția? 

Răspunsul subsemnatului- o singură legătură, una mare: Internet.

Ce logică au aceste atentate?

Răspuns: nicio logică. 

Atentatul de la Ankara nu putea rupe relațiile ruso-turce, dimpotrivă, le poate strânge, după cum arată declarațiile lui Putin și Erdogan.

Germania este raiul refugiatilor musulmani, care o numesc pe cancelar Mama Merkel. Ce să obții în favoarea politicii ISIS, dacă se poate vorbi de așa ceva, ucigând civili la întâmplare în Berlin? Eventual contrariul, ostilitatea musulmanilor pașnici, care vor doar să-și câștige viața în Germania.

De ce să împuști cetățeni în Elveția, țară prin tradiție neutră, nemembră NATO sau UE, neimplicată în vreun război de mai bine de 150 de ani?

Aceste atentate sunt un scop în sine, nu urmăresc decât să producă moarte de dragul morții. Lipsa logicii marește efectul de teroare. Sunt generate unele din altele de ciuma psihică care contaminează prin Internet.

Dumneavoastră, stimați cetățeni ai Republicii, ce credeți? Sunteți de părere că un atentat terorist ar putea avea loc în România ?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult