Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Vine ciuma și la noi?

Ce legatură există între asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, omorarea cu camionul, în stil Nisa, a oamenilor care beau vin fiert în târgul de Crăciun din Berlin și împușcarea a trei persoane, pe stradă, în Zurich, Elveția? 

Răspunsul subsemnatului- o singură legătură, una mare: Internet.

Ce logică au aceste atentate?

Răspuns: nicio logică. 

Atentatul de la Ankara nu putea rupe relațiile ruso-turce, dimpotrivă, le poate strânge, după cum arată declarațiile lui Putin și Erdogan.

Germania este raiul refugiatilor musulmani, care o numesc pe cancelar Mama Merkel. Ce să obții în favoarea politicii ISIS, dacă se poate vorbi de așa ceva, ucigând civili la întâmplare în Berlin? Eventual contrariul, ostilitatea musulmanilor pașnici, care vor doar să-și câștige viața în Germania.

De ce să împuști cetățeni în Elveția, țară prin tradiție neutră, nemembră NATO sau UE, neimplicată în vreun război de mai bine de 150 de ani?

Aceste atentate sunt un scop în sine, nu urmăresc decât să producă moarte de dragul morții. Lipsa logicii marește efectul de teroare. Sunt generate unele din altele de ciuma psihică care contaminează prin Internet.

Dumneavoastră, stimați cetățeni ai Republicii, ce credeți? Sunteți de părere că un atentat terorist ar putea avea loc în România ?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult