Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vine ciuma și la noi?

Ce legatură există între asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, omorarea cu camionul, în stil Nisa, a oamenilor care beau vin fiert în târgul de Crăciun din Berlin și împușcarea a trei persoane, pe stradă, în Zurich, Elveția? 

Răspunsul subsemnatului- o singură legătură, una mare: Internet.

Ce logică au aceste atentate?

Răspuns: nicio logică. 

Atentatul de la Ankara nu putea rupe relațiile ruso-turce, dimpotrivă, le poate strânge, după cum arată declarațiile lui Putin și Erdogan.

Germania este raiul refugiatilor musulmani, care o numesc pe cancelar Mama Merkel. Ce să obții în favoarea politicii ISIS, dacă se poate vorbi de așa ceva, ucigând civili la întâmplare în Berlin? Eventual contrariul, ostilitatea musulmanilor pașnici, care vor doar să-și câștige viața în Germania.

De ce să împuști cetățeni în Elveția, țară prin tradiție neutră, nemembră NATO sau UE, neimplicată în vreun război de mai bine de 150 de ani?

Aceste atentate sunt un scop în sine, nu urmăresc decât să producă moarte de dragul morții. Lipsa logicii marește efectul de teroare. Sunt generate unele din altele de ciuma psihică care contaminează prin Internet.

Dumneavoastră, stimați cetățeni ai Republicii, ce credeți? Sunteți de părere că un atentat terorist ar putea avea loc în România ?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult