Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Vine ciuma și la noi?

Ce legatură există între asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, omorarea cu camionul, în stil Nisa, a oamenilor care beau vin fiert în târgul de Crăciun din Berlin și împușcarea a trei persoane, pe stradă, în Zurich, Elveția? 

Răspunsul subsemnatului- o singură legătură, una mare: Internet.

Ce logică au aceste atentate?

Răspuns: nicio logică. 

Atentatul de la Ankara nu putea rupe relațiile ruso-turce, dimpotrivă, le poate strânge, după cum arată declarațiile lui Putin și Erdogan.

Germania este raiul refugiatilor musulmani, care o numesc pe cancelar Mama Merkel. Ce să obții în favoarea politicii ISIS, dacă se poate vorbi de așa ceva, ucigând civili la întâmplare în Berlin? Eventual contrariul, ostilitatea musulmanilor pașnici, care vor doar să-și câștige viața în Germania.

De ce să împuști cetățeni în Elveția, țară prin tradiție neutră, nemembră NATO sau UE, neimplicată în vreun război de mai bine de 150 de ani?

Aceste atentate sunt un scop în sine, nu urmăresc decât să producă moarte de dragul morții. Lipsa logicii marește efectul de teroare. Sunt generate unele din altele de ciuma psihică care contaminează prin Internet.

Dumneavoastră, stimați cetățeni ai Republicii, ce credeți? Sunteți de părere că un atentat terorist ar putea avea loc în România ?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult