Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu, despre Ciorbea: Omul ăsta e estropiat sufletește. Societatea ar trebui să facă ceva pentru el. Ar trebui o rampă morală și pentru acest ins care se află într-o groapă de nemernicie

Ciorbea și Tudorel Toader

(Foto Inquam Photos)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus, la Digi24, că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, se folosește de problema persoanelor cu dizabilități pentru a deturna atenția de la noua ordonanță de urgență pe justiție adoptată de Guvern săptămâna aceasta.

„Cum folosește acest om pe cei cu dizabilități, pe oamenii loviți de soartă? Îi folosește ca să își facă uitate ticăloșiile. Că nu e prima asta cu «ai puțintică răbdare» . Ne amintim când s-a dus prin Miami, prin Florida să nu ia măsuri. Din nou era singurul care putea să conteste la CCR. Nu o face, pentru că încă mai speră în pensia aia uriașă pentru care se bate cu ghearele și cu dinții. E cauza lui cea mai de suflet. Deci la ce-i folosește pe cei cu dizabilități? Să ne facă să uităm”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„«Har Domnului» înseamnă «mulțumită lui Dumnezeu». Dumnezeu a umplut țara de oameni cu probleme la mâini la picioare, la cap, la alte organe, pentru ca dl Ciorbea să ne spună că e foarte ocupat. La asta folosesc acești nefericiți. Și ei sunt chiar prea mulți. Ce se înțelege din asta? Că ar fi trebuit exterminați. S-au înmulțit, sunt cormoranii lui Ciorbea. Se iau măsuri acum cu cormoranii, de către dl Daea (Petre Daea, ministrul Agriculturii, n.r.). Să se ia și de ăștia cu dizabilități, sunt prea mulți, a spus dl Ciorbea, ” a spus jurnalistul.

„Există oameni cu handicapuri, cu dizabilități fizice și psihice, dar am discutat vreodată despre cei cu dizabilități morale? Dacă ești un nemernic, nu trebuie ca societatea să se ocupe de tine? Când poți să vorbești așa cum vorbește acest om, este clar că omul ăsta este estropiat sufletește, arată înspăimântător pe dinăuntru. Și atunci cred că societatea ar trebui să facă ceva pentru el. Ar trebui ceva, o rampă morală și pentru acest ins care se află în această gropă de nemernicie”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:

Întrebat când va sesiza CCR cu privire la legile justiției, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a arătat deranjat că oamenii nu vorbesc despre alte lucruri de care se ocupă instituția. Înșirând domeniile care intră în atribuțiile sale, Ciorbea a făcut o declarație deplasată referitoare la persoanele cu dizabilități.

„Mă supără faptul că circa 95 la sută din activitatea instituției este complet ignorată. E vorba de activitatea celor șase domenii sau departamente de activitate. Am în vedere de la drepturile omului, minorităților, cultelor religioase, aici intră și aspectele legate de romi s.a.m.d.. Drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu handicap și avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe. Domeniul al treilea, nou creat, referitor la drepturile copilului și zilnic avem nenumărate sesizări din oficiu”, a declarat Ciorbea, citat de Digi24. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Despre el. V Ciorbea. Pdsristul I. Iliescu a declarat la începutul anilor 1990 "noi nu ne vindem țara" Când V.Ciorbea a ajuns Premier a declarat că " a venit un moț sa vândă tara". Ei bine, VC si-vandut sufletul. A văzut o poză cu T Toader și VC stand pe doua fotolii alăturate. Cred că era bună explicația."doi magistrați foști șefi de promoție" Atunci au fost "deștepți," acum sunt "NERUSINATI"
    • Like 0
  • Despre el. V Ciorbea. Pdsristul I. Iliescu a declarat la începutul anilor 1990 "noi nu ne vindem țara" Când V.Ciorbea a ajuns Premier a declarat că " a venit un moț sa vândă tara". Ei bine, VC si-vandut sufletul. A văzut o poză cu T Toader și VC stand pe doua fotolii alăturate. Cred că era bună explicația."doi magistrați foști șefi de promoție" Atunci au fost "deștepți," acum sunt "NERUSINATI"
    • Like 0
  • " avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe" - acest om nu are habar de limba romana. Sau subconstientul ii tradeaza adevaratele ganduri ? Oricum e monstruos ce ii iese din gura. Ma infior cand imi aduc aminte cum, in 1996, opozitia cdr-ista si-a cheltuit energia si banii ca el sa fie ales primarul Bucurestiului si, apoi, premierul tarii. Au trecut peste doua decenii ca sa isi arate adevarata fata, pe care o vazusera cei apropiat lui in acei ani de "glorie" si pe care mai nimeni nu-i credea. Iesirea publica atat de lamentabila a acestui personaj ne arata cat de lamentabil este el insusi si cei care il sustin.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult