Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Victor Ciorbea: „Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România. Prea multe”

Victor Ciorbea, Inquam

Foto: Inquam Photos

Întrebat când va sesiza CCR cu privire la legile justiției, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a arătat deranjat că oamenii nu vorbesc despre alte lucruri de care se ocupă instituția. Înșirând domeniile care intră în atribuțiile sale, Ciorbea a făcut o declarație deplasată referitoare la persoanele cu dizabilități.

„Mă supără faptul că circa 95 la sută din activitatea instituției este complet ignorată. E vorba de activitatea celor șase domenii sau departamente de activitate. Am în vedere de la drepturile omului, minorităților, cultelor religioase, aici intră și aspectele legate de romi s.a.m.d.. Drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu handicap și avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe. Domeniul al treilea, nou creat, referitor la drepturile copilului și zilnic avem nenumărate sesizări din oficiu”, a declarat Ciorbea, citat de Digi24

USR i-a cerut joi Avocatului Poporului, printr-o scrisoare, să depună o sesizare la CCR cu privire la legile justiției.  Ciorbea a spus că, înainte de a lua o decizie în acest sens, va analiza argumentele primite de la Parchetul General și adunările generale ale procurorilor, în legătură cu OUG 7/2019

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vai de mine, da Ciorbica ala e tzaranist sau socialist? Sau se tzine cu putere de scaunul de Acicat General cu toate ca nu face nimic deosebit ca sa-l onoreze?
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  "har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe"... suntem in Sparta sau la naziști, sau cum, domnule Avocat al poporului? Și dacă tot sunt prea mulți ce propuneți? Există parcă o comisie de combatere a discriminării, sperăm că nu doarme...dumitale, dle Ciorbea, somn ușor!
  Pe cei cu dizabilități lăsați-i în pace, sunt deja bătuți de soartă. Preocupați-vă mai bine de cei cu ajutoare sociale, care preferă să stea degeaba în loc să aibă de muncă și o viață demnă. A, ei sunt buni doar ca masă de manevră, la vot din 4 în 4 ani. Vă doare fix în pix de soarta lor, investiție minimă, beneficiu maxim(voturi). Pe unul cu banii lui îl doare undeva de pomenile voastre, găleți, mici, etc. Altfel găseați o variantă pentru ei așa cum au găsit alte țări.
  Noi vă dăm ignore fiindcă nu faceți nimic și mai spuneți și prostii, de fapt așa aflăm că mai existați. Și mai luați o grămadă de bani pentru asta. Avocatul poporului, neales de nici un popor...
  • Like 0
 • imi pare rau....tov-ul este strîmb....si la interior si la exterior!
  comparatia cu divinitatea...este doar un păcat....nevinovat....iarta-l DOAMNE ...ca nu este decît ....o jigodie!
  • Like 1
 • Opinion check icon
  I-a scapat exact ce gandea: la cat mai multi dependenti de ajutoarele sociale, adica alegatori fideli!
  Si vrea sa spuna ca a rezolvat toate problemele persoanelor cu dizabilitati, nu?
  Si zilnic se sesizeaza din oficiu ca sunt copii care chiulesc de la ore, nu?
  • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult