Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu, despre victoria Simonei Halep la Praga: O victorie de mare frumusețe mentală. În acest turneu Simona a învins pandemia

Simona Halep - Praga

Foto Guliver/Getty Images

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep în finala de la Praga, împotriva belgiencei Elise Mertens. 

Gazetarul spune că este o „victorie de mare frumusețe mentală”, iar Simona la acest turneu „a învins pandemia”. „Halep a învins pandemia, s-a luptat aici nu în primul rând cu adversarele, ci cu această întrerupere, aceste luni de pauză”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Toți cei care au văzut partida au văzut o Simona stâncă, cu lovituri extrem de puternice, plasate, rămânând în control tot meciul, indiferent de evoluția scorului.

Cine se mai gândește însă la primul meci al Simonei de la acest turneu, împotriva Polonei Hercog... Acel meci Simona ar fi putut să-l piardă de nenumărate ori. A fost un meci chinuitor, lung, în care Simona nu a jucat bine. Și totuși l-a câștigat. Cum, necum, a reușit prin muncă, prin dârzenie și mai ales negândindu-se niciun moment la scor. La loviturile ei afectate inevitabil de lunile de întrerupere.

Foto Guliver/Getty Images

Nu s-a gândit niciun moment la scor, s-a gândit doar să-și îmbunătățească loviturile. Și așa a reușit să câștige, ca o mare campioană care reușește să învingă și în meciurile în care nu joacă bine, și așa am ajuns apoi să vedem această finală superbă spre care Simona a urcat set după set împotriva viitoarelor adversare, ajungând la acest nivel în care, mental, a jucat ca în meciul cu Polona Hercog, în primul meci, fără să se gândească niciun moment – și au fost momente dificile când a revenit formidabil de la 4-2 în setul doi Elise Mertens care este o jucătoare foarte puternică, belgianca a revenit, s-a dus la 5-4 peste Simona...

N-am văzut-o pe Simona acolo niciun moment gândindu-se la acea răsturnare de scor. O interesa doar să-i lifteze mai mult belgiencei, care lovește plat și nu-i convine mingea liftată a Simonei.

„Simona Halep a învins pandemia”

O victorie de mare frumusețe mentală a Simonei, în acest turneu și în această finală.

Spuneam după primul meci cu Polona Hercog că acea victorie urâtă o să contribuie foarte mult la ce se va întâmpla în acest turneu. Pentru că așa e la marii campioni. Dacă reușesc să treacă de astfel de hopuri, în primul tur, în al doilea, când nu le merge jocul, atunci câștigă turneul de obicei. Ceea ce s-a și întâmplat.

La rândul lui, acest turneu câștigat la Praga îi dă Simonei încredere în ce poate să facă în continuare. Practic, știți ce a făcut Simona în acest turneu? A învins pandemia. Simona Halep a învins pandemia. Ea s-a luptat aici nu în primul rând cu adversarele, oricât de puternice, ci cu această întrerupere, cu aceste luni de pauză. Vă dați seama cât de chinuitoare pentru ea și cum i-a afectat asta psihicul de concurs?

Simona a învins pandemia și mi-aș dori mult să o văd la US Open, dar, sigur, îi voi respecta fără discuție decizia, oricare ar fi ea în legătură cu Open-ul american”, a spus CTP la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am putea crede ca la belgieni a fost o mini pandemie, ca numai romancele au avut o intrerupere a competitiilor si ca nu stiu cine sau ce, le-a impiedicat sa se antreneze (pe terenele lor particulare)
  de fapt, (intamplator belgia), belgia a avut sau mai are cea mai intensa pandemie (din lume, cred , cu exceptia andora si insulele canalului)
  • Like 0
 • Nu comentez ce a zis CTP articolul nu este despre dansul. Simona are pofta de joc dupa atata pauza este si normal la fel ca toate pretendentele sau adversarele. Astept cu nerabdare inceperea granzilor de pe 22 august. toti vor fi "on fire" prevad meciuri spectaculoase avand in vedere sederea lunga cauzata de pandemie si pofta de a fi in competitii la cel mai inalt nivel. Tuturor jucatorilor le este dor de tennis si de a se infrunta si de asi testa limitele. Acum depinde de ceea ce transmite si Digi ( turnee )...sper ca nu vor tina camera infipta numai in fundul unora "mai speciali" de provenienta autohtona romaneasca.
  • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Cred ca sunteti un pic nedrept cu DIGI cand spuneti ca tin camera infipta doar pe "unii speciali" de provenienta romaneasca. Un singur argument aduc in sprijinul acestei afirmatii : turneul de la Lexington nu a avut romance la start si am urmarit meciuri deosebite cu surorile Williams, Brady (care a castigat in finala), Gauff, Linette.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult