Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu: „Tudorel Toader se comportă ca un avocat de hoți”

Tudorel Toader - raport DNA

Foto: Inquam Photos

În 24 de ore, Guvernul României a dat o ordonanță care schimbă legile justiției, fără ca înainte de acest demers ministrul Justiției să se consulte cu altcineva în afară de șeful PSD, Liviu Dragnea. „Este un monument al ilogismului ce vedem aici. Va să zică: peste noapte, dl Tudorel Toader și cu dl Dragnea și cu nimeni altcineva, pentru că dl Toader, care ne vorbește tot timpul despre loialitatea relațiilor interinstituționale, nu se consultă cu nimeni când face așa ceva. Pentru această ordonanță nu s-a consultat cu președintele României, nu s-a consultat cu Parlamentul, cu Guvernul, cu CSM, care are aviz consultativ,” a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

În cazul propunerii Adinei Florea pentru șefia DNA, CSM a dat aviz negativ, cu  șase voturi împotrivă  și un singur pentru - cel al lui Tudorel Toader. 

„Ce înseamnă consultativ pentru acest ins? Înseamnă să anunțe cu dispreț și cu cinism: nu o să țin seama, puteți să dați ce aviz vreți. Asta înseamnă pentru un om care are printre cele mai înalte titulaturi din justiția românească – este profesor universitar, este ministru al justiției, membru al Comisiei de la Veneția, fost judecător CCR. Și așa tratează acest om CSM, care are un vot consultativ”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Este teribil. Un om cu asemenea responsabilități în justiție se comportă ca un avocat de hoți. Tertipuri. Ce au făcut timp de 30 de ani toți hoții din România? Și-au angajat avocați plătiți gras care să găsească o bortă și să-i scoată sau să facă ei o gaură în lege cu ajutorul Parlamentului și Guvernului. Ăsta este comportamentul ministrului justiției”, a adăugat jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult