Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu: „Tudorel Toader se comportă ca un avocat de hoți”

Tudorel Toader - raport DNA

Foto: Inquam Photos

În 24 de ore, Guvernul României a dat o ordonanță care schimbă legile justiției, fără ca înainte de acest demers ministrul Justiției să se consulte cu altcineva în afară de șeful PSD, Liviu Dragnea. „Este un monument al ilogismului ce vedem aici. Va să zică: peste noapte, dl Tudorel Toader și cu dl Dragnea și cu nimeni altcineva, pentru că dl Toader, care ne vorbește tot timpul despre loialitatea relațiilor interinstituționale, nu se consultă cu nimeni când face așa ceva. Pentru această ordonanță nu s-a consultat cu președintele României, nu s-a consultat cu Parlamentul, cu Guvernul, cu CSM, care are aviz consultativ,” a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

În cazul propunerii Adinei Florea pentru șefia DNA, CSM a dat aviz negativ, cu  șase voturi împotrivă  și un singur pentru - cel al lui Tudorel Toader. 

„Ce înseamnă consultativ pentru acest ins? Înseamnă să anunțe cu dispreț și cu cinism: nu o să țin seama, puteți să dați ce aviz vreți. Asta înseamnă pentru un om care are printre cele mai înalte titulaturi din justiția românească – este profesor universitar, este ministru al justiției, membru al Comisiei de la Veneția, fost judecător CCR. Și așa tratează acest om CSM, care are un vot consultativ”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Este teribil. Un om cu asemenea responsabilități în justiție se comportă ca un avocat de hoți. Tertipuri. Ce au făcut timp de 30 de ani toți hoții din România? Și-au angajat avocați plătiți gras care să găsească o bortă și să-i scoată sau să facă ei o gaură în lege cu ajutorul Parlamentului și Guvernului. Ăsta este comportamentul ministrului justiției”, a adăugat jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult