Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

NEWSEUM. Criza din Venezuela în imagini

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cozi în Australia
    http://www.smh.com.au/business/the-economy/the-last-in-queue-should-be-served-first-research-shows-20150908-gjhk3r.html
    Eu am văzut aşa ceva în New York, 2008. O coadă de sute de persoane care voiau să cumpere e-phone.
    • Like 0
  • La inceputul anilor 2000 eram in Venezuela si spuneam unor admirabili cetateni venezueleni despre pericolul politicii socialiste a lui Hugo dind ca exemplu experienta romaneasca in comunism. Stiti ce mi-au raspuns, ca venezuelenii sint inteligenti si mu vor gresii cum au gresit romanii. Si iata ca inteligenta unei natiuni poate genera dezastru national
    • Like 2
  • In Venezuela nu e nici comunism, nici socialism, doar anarhie, sa nu uitam ca e tara cu cel mai mult petrol din lume, rezerve ce le depasesc pe cele din Arabia Saudita si le ajung pentru urmatorii 380 ani (sursa: Wikipedia).
    • Like 1
    • @ Adrian Macovei
      check icon
      Amice incurci borcanele cu gratie absoluta.!!!!!!Anarhistii sant adeptii libertatii depline ,ceea ce n-are nimic comun cu socialismul venezuelean.Uite eu sant anarhist si o spun in public si cu numele meu adevarat.Nu numai ca nu sant comunisto-socialist ,dar pe deasupra sant si un critic feroce al acestora .Nu mai spun de ura neimpacata, impotriva a tot ce tine de socialism.
      • Like 0
  • check icon
    Din poze, parca-mi amintesc de vremea lui Ceausescu!
    Cum as psune comunistii:
    Eh, ce vremuri...
    nu-i asa tov Iliescu?
    • Like 2
    • @
      Într-adevar. Doar ca pozele sunt facute la doi ani dupa ce poporul a scapat (prin bunavointa americanilor) de dictatorul sângeros si se înfrupta acum pe saturate din valorile democratiei.
      • Like 0
  • Încă un succes al statului asistențial socialist. Corecțiile sunt necesare.
    • Like 0
  • Din prea multa mizerie sufletesca si avaritie abjecta societatea capitalista va sucomba in curand printr-un nou razboi mondial.Este anormal pentru societatea umana ca 62 oameni sa detina impreuna cat jumatate din populatia lumii.Discrepanta creste de la un an la altul.Sute de milioane de oameni sunt lasati sa sufere de foame in timp ce o mana de oameni nu au ce face cu capitalul acumulat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult