Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

TelDrama, TelDrum și publicul Chicago

Pe un stâlp al presei de chiloți din România a apărut o mare „dezvăluire”: fiul lui Dăncilă e adoptat de când abia se născuse și fusese abandonat în spital de genitoarea lui, o amărășteancă din Teleorman.

Cică e de interes public, zic inșii porecliți pe nedrept jurnaliști, că adopția ar putea să nu fie în regulă. Păi, ce naiba să nu fie în regulă, de vreme ce Dăncilă junior știe de mult că e adoptat, își cunoaște familia biologică, chiar dacă nu vrea să aibă de-a face cu ea, iar mama naturală se declară mulțumită că Dăncilă a scăpat-o de grija creșterii lui? E o chestiune privată, între două familii.

O asemenea „știre” e de interesul borfașilor care fură bucăți din viața personală a figurilor publice și le vând bârfașilor, și ei interesați, de copii din flori, de înfieri, amantlâcuri, divorțuri, moșteniri; într-un cuvânt, publicul Chicago – cic-a gonit-o d-acasă…

Numai că, ce să vezi, în publicul ăsta, Chicago, dăm taman peste cine? Peste madama adoptivă Dăncilă înșile. Mai întâi, ca reacție la mizeria din ziarul Pușcăria, dna premier declară că adopția a fost legală și că dă în judecată pe oricine afirmă contrariul. Cât se poate de decent era să se oprească aici; dar, sfătuită de consilieri creieroși, ce și-a zis vida PSD, pardon, diva PSD – păi, de ce să nu storc și eu niscaiva emoții cu care să-mi sulemenesc imaginea mai abitir decât cu tencuiala de pe față?

Și a dat drumul la TelDramă: cum era ea ingineră stagiară, în schimbul de noapte, tocmai își forma cariera, când a auzit, de la mare distanță, plânsetul unui copilaș lăsat de izbeliște în spital, un ghemotoc mic, de numai 4 zile. S-a dus acolo și, cum l-a văzut, a știut că e destinul ei, că va lupta pentru el cu soțul și prietenii care îi spuneau să se mai gândească. Totuși, nu i-a pus numele Destinache.

Este că vi se rupe sufletul și v-au podidit lacrimile? Aud că se ecranizează pe Acasă Gold – dac-o mai exista postul ăsta.

Dna Dăncilă nu s-a mulțumit doar cu înfierea maternală, l-a dat spre adopție pe Destinache Curții de Conturi, unde junele a fost făcut mintenaș consilier, și guvernului României, pe post de fiu de premier. În această calitate, de Aveorichii carevasăzică, Destinache s-a tras în poză în loja oficială, între Donald Tusk și Antonio Tajani, cum se și cade pentru un prinț de coroană, dacă nu și de sânge.

Zic clevetitorii că ce treabă avea Avasilichii cu șefii UE? Păi avea, că băiatul a absorbit UE, Universitatea Ecologică…

Și uite-așa, TelDrama taie prim-planul TelDrumului. Alegătorii simțitori vor face uitat de-acum că dna Dăncilă este scula lui Dragnea, gata să îi pună în lucrare toate mârșăviile, cea mai recentă fiind OUG pentru scăparea șefului suprem de condamnarea în dosarul referendumului. Că țățica va continua să ia Europa cu hai sictir!, la ordinul și cu instrucțiunile celuilalt șef al ei, Vâlcov-Cavou, în vreme ce stă proțăpită în fruntea unui guvern cu búget deloc, tragi cu pușca nu ia foc, dar care împușcă leul.

Că, în fine, sau, scuzați obscenitatea, last but not least, premierul României îi mulțumește, numai ea știe de ce, omologului israelian, când Netanyahu nici gând să-i dea ceva, îi cere să se împotrivească de la președinția UE evoluțiilor nefavorabile Israelului de la Bruxelles și să mute ambasada României din Tel Aviv, în Ierusalim – „senchiuverimaci”!

Deci, să ne înțelegem, doamna Dăncilă nu mai e o țopârlancă servilă, e o ființă sensibílă, mizericordioasă, un om minunat, o mamă iubitoare, așa de iubitoare că a adoptat cu japca tot poporul roman. Ce să facem, avem și noi destinul nostru!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gy check icon
  Dupa acea emisiune cu Viorica " mama ", ne putem da seama cat de departe vor merge in campaniile viitoare cu manipularea. Am simtit un fior, gandindu-ma ce o sa ne faca in campanie.
  • Like 2
 • Gy check icon
  La emisiunea lui Gadea mi s-a parut ca incepe campania prezidentiala. Ea, Viorica a infiat un copil, iar Iohannis nu, ca sa-si faca case.
  Secventa: ( si era foarte mic ! ) Era mai, mai sa-l legene si pe Gadea, asa emotionant a fost.
  Am plans aproape toata emisiunea, cum cred ca multe bunici care s-au uitat au lacrimat. Daca il aducea si pe Fuego se lasa cu lesinuri.
  In final totusi mi s-a facut greata.
  • Like 2
 • Era cat pe ce sa fiu si eu infiat de Lia Olguța. M-a ratat cu aprox. 1 metru, a nimerit patutul din dreapta mea. La ora asta eram consilier pe undeva, cu loja si alte alea. Cam asta ar fi QuasiDrama vietii mele ...
  • Like 4
 • In ultimii ani am remarcat ca de cate ori s-a intamplat ceva dramatic in politica, un scandal a fost inventat si aruncat la public. Acum a sarit raportul euro/leu dar noua ni s-a dat circul adoptiei. Acum cativa ani s-au cheltuit niste bani colosali pt o epidemie cvasi inexistenta (aviara).
  Stiu ca romanilor le place circul din familia altora, dar va rog, nu uitati, ca il platim cu totii. Daca am avea ceva mai multa decentza si ignora complet (si ca cititor, dar si ca ziarist), mintea ne-a ramane mai limpede.
  • Like 2
 • Dom' Popescu, dom' injiner; ce ai bre cu preafericita de o cauţi taman de licenţe la limbi şi la logică?

  În ziua referendumului, un post TV (nu reţin care) şi-a trimis un echipaj să adulmece prin Alexandria. Au dat de-o bătrânică neaoşe care (zicea ea) a cunoscut-o bine pe preafericita VVD de pe vremea cand se aciuiase pe la primăria din oraş. Nu vreau să amintesc aici de toate înciocălările amintite de bătrânică (zicea că Dragnea le-ar fi lucrat pe toate, fără discernământ) ci vreau doar să amintesc un amănunt care a trecut oarecum neremarcat. Zicea bătrânica (care era femei de serviciu în primărie) că Veorica era atât de iubitoare şi plină de înţelegere şi bunăvoinţă că-i dădea cu piciorul la grămăjoarele de gunoi adunate cu mătura în ciuda făraşului ce rămânea cu gura căscată.

  Aşa-i că-i mai tare decât toate bâlbâielile? Aşa-i că ne dezvăluie adevăratul caracter al preafericitei, neaoş, pe înţelesul oricui vrea, şi-o mai putea?
  • Like 0
 • Alex Mag check icon
  Ce ușor evita unii anumite subiecte. Chiar daca nu ne place Viorica ca premier, ca specie umana caracterizați prin protecția pe care suntem obligați a o oferi puilor noștri, suntem obligați ai recunoaște calitățile de mama si părinte. Chiar daca l-a forțat fără cravata in boxa VIP-urilor la preluarea mandatului Președinției U.E. care denota instinctul primar față de tânărul Dăncila in dauna protocolului, lipsa unor evenimente notabile in mass media la adresa tânărului denota ca Viorica este un părinte bun. Pe de alta parte nu ar trebui sa condamnam in totalitate „presa de chiloți” atâta timp cat ea exista prin devoratorii de dejecții umane, in schimb condamnabil, așa cum s-a subliniat in articol este reacția de după ce nu ar fi trebuita sa aibă loc, după ce a obținut simpatia unei parți responsabile din societatea româneasca, a fost dusa la extremis de Lia Olguța in emisiunea TVR1 – România PSD (fosta 9) in care se condamna cu manie proletara evenimentul dar fara a reaminti gestul excrecabil (scuze) al actualului Primar General al capitalei (pe nume nu pot sa-i spun pentru ca s-ar presupune ca-i femei si mama) in campania prezidențiala din România când a atacat-o pe d-na. Carmen Iohannis.
  • Like 1
 • Eu nu cred că veorica va da în judecată ziarul ala ... sau daca-i va da, se vor înțelege imediat să închidă afacerea fara despăgubiri. Am eu așa niste banuieli cinice
  • Like 1
 • N-am prea mai urmarit ce mai spune Tudorel. Dar am avut impresia ca de fapt cei care au fost judecati de catre niste completuri de judecata nelegale, vor fi judecati din nou de catre completuri de judecata legal constituite. Asa ca de ce n-ar fi judecat si Dragnea de un asemenea complet si sa fie condamnat pentru a doua oara, de data asta pe bune ?
  • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   Hai sa fim seriosi , bate un vint tare rece pe coridoarele justitiei. Stiu ca mentalitatea romaneasca se bazeaza pe niste eroi care vin sa ne salveze in timp ce noi o frecam la gura sobei , dar sunt pesimist ca o sa fie condamnati din nou . Vor fi ceva acari Paun de prin Pro-Romania , disidenti de prin PSD , ceva plevusca ALDE , domnitele din Costa Rica pe care nu stiu daca le mai protejeaza cineva... asta ca sa aratam la UE ca statul de drept functioneaza.
   • Like 0
 • Si Nikolai Ejov a infiat o fetita pe care a iubit-o ca pe ochii din cap dar asta nu l-a impiedicat sa fie servitorul umil si loial al lui Stalin indeplinindu-i toate ordinele diabolice.PS.Serena Williams este o forta a tenisului dar mai mult,este o forta a naturii.Cu siguranta daca in loc de tenis ar fi jucat box,K1,Judo,Sumo,era tot numarul 1.La un moment dat Serena a fost 186 de saptamani consecutive nr.1,asta pe langa multe alte perioade de zeci de saptamani in alti ani,record absolut.Nu-i corect politic sa o lasi pe Serena sa joace tenis,unde-i egalitatea de sanse?!
  • Like 1
 • Filbert check icon
  Ma simt idolizat de Veo...O fi bine, o fi rau?!...
  • Like 1

Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult