Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

CTP, despre felul în care s-au desfășurat alegerile din USR PLUS: O dovadă de seriozitate, nu am avut pandemoniumul acela de la PNL

CTP, congres

Cristian Tudor Popescu este de părere că, prin alegerea lui Dacian Cioloș în fruntea partidului, USR PLUS a rezolvat o problemă, cea a prezidențiabilului. „Dan Barna nu era o soluție, mulți membrii USR au fost conștienți de asta”, a declarat gazetarul în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24.

„Dacă este să discutăm rece, este o decizie în avantajul USR PLUS, Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna. Dan Barna nu are cum să fie un tractor pentru USR PLUS”, a subliniat el.

Jurnalistul a remarcat faptul că predarea și primirea mandatului de președinte al formațiunii politice s-a făcut în termeni amicali, 

„Este o dovadă de seriozitate și un lucru bun pe care l-a făcut USR PLUS, mai ales în comparație cu bâlciul sterp de la PNL. Oamenii ăștia au votat online, nu am avut pandemoniumul ăla de la PNL. Nu s-a ajuns la huiduieli, la spectacolul ăla dezgustător de la Romexpo. Dl Barna, bravo lui, are o atitudine foarte bună acum, nu s-a apucat să conteste, nu s-a apucat să spună că securiștii și serviciile și statul paralel”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a precizat însă că, înainte în timpul luptei politice, acuzațiile au curs și dintr-o parte și din cealaltă. Dacian Cioloș a criticat înainte de turul 1 sistemul de vot, în timp ce reprezentanții USR l-au acuzat că e omul sistemului.

„A fost ales dl Cioloș. Păi dacă a fost ales dl. Cioloș înseamnă că acum USR PLUS este parte din sistem, pentru că dl. Cioloș este omul sistemului, potrivit declarației domnului Barna, contracandidatul său, care probabil va juca un rol acest partid.

Omul sistemului, conduce USR PLUS. De asemenea, partidul PLUS este înțesat de securiști. Sintagma securiștii din PLUS aparține d-lui Emanuel Ungureanu, fruntaș USR, care a spus aseară că dl. Cioloș a venit cu un partid înțesat de securiști. Au fost acuze de-o parte și de alta, v-am redat doar câteva dintre ele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca să fim serioși, oricâți s-ar găsi să infirme amestecul în politică și, implicit în tot ce mșcă îm țară, de la 1989 încoace, al contingentelor de rezervă al fostei, recte și al acualei „securități”, tot cea ce s-a petrecut în România și încă se mai întâmplă, poartă pecetea acestor servicii de intormații care urmăresc în principiu un singur obiectiv: păstrarea menținerii controlului și exercitării acestuia de către această „avantgardă” asupra vieții actuale și viitoare a tuturor românilor dintre și din afara granițelor de stat, practic în interesul altor grupări de forțe decât populație de rând. Altminteri, dintre toți activiștii care ajung să vorbească în numele nației, ar fi ajuns demult - cel puțin câțiva - să fie convingătoare în fața opiniei publice că le sprijină doleanțele.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  USR-istii astia, cata neseriozitate, sa nu iti dea apa la moara, sa se poarte ei civilizat! Eu chiar o sa le fac plangere ptr deviere de la traditia mascarilor si de la cultura porcaielii. Lasa naibii ziaristii seriosi fara paine. Uite
  ,CTP nu a avut despre ce sa scrie, a trebuit sa se screme spre final de articolaş dupa o amintire mai in rand cu traditia liberala. Ce oameni rai!
  • Like 6
 • CTCÂȚU
  CTP acordă foarte multă încredere domnului Câțu! Nu o justifică elaborat! Zice că are curaj! Să ia măsuri nepopulare! Să facă reforme! Ha! CTP a mai avut incredere in Besul Elenei Udrea!
  Totuși:
  - "curajul" lui Câțu seamănă cu curajul lui Dragnea;
  - măsurile nepopulare si reformele nu au șanse când pornesc de la un micuț dictator infatuat;
  - acestea erau in programul coaliției, functională doar democratic si nu la "dictarea" unei persoane, fie el si prim ministru;
  - marea majoritate a banilor din PNRR erau in còordonarea ministrilor USR PLUS - așa se vedea din exterior si genera deranj mare pentru "câții" din PDL;
  - in realitate, banii erau gestionati de secretari de stat, de directori din ministere, de functionari din ministere. de o multime de oameni din consilii județene si din primarii, etc. Din toate partidele, trecute prezente viitoare ...
  Si de catre prim ministru si alti ministri!
  Câțu nu a înțeles! Vrea totul! Si face totul praf!
  CTCÂȚU ar trebui sa știe ca un om nu poate face singur ceva bun! Rău poate face! Si face!
  -
  • Like 2
 • check icon
  Ai recunoscut că sunt mai civilizați și mai oameni decât oricare partid din clasa politică...DAR îți era un pic grețică, pentru că nu îi suporți și nu îți convin deloc. Dacă era un congres de la politicieni de marca din PSD și PNL vorbeai cu toată gura și nu te rugai penibil de Pandaru( saracu de el cel mai calm și decent om de pe planetă) să nu mai vorbim despre alegerile din USR PLUS pentru ca îți repugnă. Scârbos ești bre CTP, nu știu cum ai devenit atât de nefrecventabil dar ești dezgustător.
  • Like 4


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult