Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CTP, despre felul în care s-au desfășurat alegerile din USR PLUS: O dovadă de seriozitate, nu am avut pandemoniumul acela de la PNL

CTP, congres

Cristian Tudor Popescu este de părere că, prin alegerea lui Dacian Cioloș în fruntea partidului, USR PLUS a rezolvat o problemă, cea a prezidențiabilului. „Dan Barna nu era o soluție, mulți membrii USR au fost conștienți de asta”, a declarat gazetarul în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24.

„Dacă este să discutăm rece, este o decizie în avantajul USR PLUS, Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna. Dan Barna nu are cum să fie un tractor pentru USR PLUS”, a subliniat el.

Jurnalistul a remarcat faptul că predarea și primirea mandatului de președinte al formațiunii politice s-a făcut în termeni amicali, 

„Este o dovadă de seriozitate și un lucru bun pe care l-a făcut USR PLUS, mai ales în comparație cu bâlciul sterp de la PNL. Oamenii ăștia au votat online, nu am avut pandemoniumul ăla de la PNL. Nu s-a ajuns la huiduieli, la spectacolul ăla dezgustător de la Romexpo. Dl Barna, bravo lui, are o atitudine foarte bună acum, nu s-a apucat să conteste, nu s-a apucat să spună că securiștii și serviciile și statul paralel”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a precizat însă că, înainte în timpul luptei politice, acuzațiile au curs și dintr-o parte și din cealaltă. Dacian Cioloș a criticat înainte de turul 1 sistemul de vot, în timp ce reprezentanții USR l-au acuzat că e omul sistemului.

„A fost ales dl Cioloș. Păi dacă a fost ales dl. Cioloș înseamnă că acum USR PLUS este parte din sistem, pentru că dl. Cioloș este omul sistemului, potrivit declarației domnului Barna, contracandidatul său, care probabil va juca un rol acest partid.

Omul sistemului, conduce USR PLUS. De asemenea, partidul PLUS este înțesat de securiști. Sintagma securiștii din PLUS aparține d-lui Emanuel Ungureanu, fruntaș USR, care a spus aseară că dl. Cioloș a venit cu un partid înțesat de securiști. Au fost acuze de-o parte și de alta, v-am redat doar câteva dintre ele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca să fim serioși, oricâți s-ar găsi să infirme amestecul în politică și, implicit în tot ce mșcă îm țară, de la 1989 încoace, al contingentelor de rezervă al fostei, recte și al acualei „securități”, tot cea ce s-a petrecut în România și încă se mai întâmplă, poartă pecetea acestor servicii de intormații care urmăresc în principiu un singur obiectiv: păstrarea menținerii controlului și exercitării acestuia de către această „avantgardă” asupra vieții actuale și viitoare a tuturor românilor dintre și din afara granițelor de stat, practic în interesul altor grupări de forțe decât populație de rând. Altminteri, dintre toți activiștii care ajung să vorbească în numele nației, ar fi ajuns demult - cel puțin câțiva - să fie convingătoare în fața opiniei publice că le sprijină doleanțele.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  USR-istii astia, cata neseriozitate, sa nu iti dea apa la moara, sa se poarte ei civilizat! Eu chiar o sa le fac plangere ptr deviere de la traditia mascarilor si de la cultura porcaielii. Lasa naibii ziaristii seriosi fara paine. Uite
  ,CTP nu a avut despre ce sa scrie, a trebuit sa se screme spre final de articolaş dupa o amintire mai in rand cu traditia liberala. Ce oameni rai!
  • Like 6
 • CTCÂȚU
  CTP acordă foarte multă încredere domnului Câțu! Nu o justifică elaborat! Zice că are curaj! Să ia măsuri nepopulare! Să facă reforme! Ha! CTP a mai avut incredere in Besul Elenei Udrea!
  Totuși:
  - "curajul" lui Câțu seamănă cu curajul lui Dragnea;
  - măsurile nepopulare si reformele nu au șanse când pornesc de la un micuț dictator infatuat;
  - acestea erau in programul coaliției, functională doar democratic si nu la "dictarea" unei persoane, fie el si prim ministru;
  - marea majoritate a banilor din PNRR erau in còordonarea ministrilor USR PLUS - așa se vedea din exterior si genera deranj mare pentru "câții" din PDL;
  - in realitate, banii erau gestionati de secretari de stat, de directori din ministere, de functionari din ministere. de o multime de oameni din consilii județene si din primarii, etc. Din toate partidele, trecute prezente viitoare ...
  Si de catre prim ministru si alti ministri!
  Câțu nu a înțeles! Vrea totul! Si face totul praf!
  CTCÂȚU ar trebui sa știe ca un om nu poate face singur ceva bun! Rău poate face! Si face!
  -
  • Like 2
 • check icon
  Ai recunoscut că sunt mai civilizați și mai oameni decât oricare partid din clasa politică...DAR îți era un pic grețică, pentru că nu îi suporți și nu îți convin deloc. Dacă era un congres de la politicieni de marca din PSD și PNL vorbeai cu toată gura și nu te rugai penibil de Pandaru( saracu de el cel mai calm și decent om de pe planetă) să nu mai vorbim despre alegerile din USR PLUS pentru ca îți repugnă. Scârbos ești bre CTP, nu știu cum ai devenit atât de nefrecventabil dar ești dezgustător.
  • Like 4


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult