Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dacian Cioloș va fi noul președinte al USR PLUS

Dacian Cioloș, PLUS

Dacian Cioloș este câștigătorul turului al doilea al scrutinului online din USR PLUS pentru funcția de președinte al partidului, scrie Hotnews.ro.

„Participarea masivă la vot arată că cei care s-au înscris cred în acest proiect al fuziunii. E un pas important al acestui proces de fuziune. Rezultatul arată că nu există falii între foști usr-iști și foști plus-iști. Nu facem aceste diferențe între fostul USR și fostul PLUS”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi (50,9%), în timp ce Dan Barna, contracandidatul său, a strâns 18.908 voturi (49,1%). 

Rezultatul urmează să fie validat la congresul USR PLUS, care va avea loc pe 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Suporterii USR+, mai nou +USR, nu prididesc în sublinierea „eleganței” congresului lor virtual, on-line ca să folosesc un barbarism la modă, față de „debandada” congresului PNL.

  Dar mai e un punct de vedere, adică unul din care pot fi privite aceste două evenimente, axat pe zicala arhicunoscută:
  „Vulpea, cînd n-ajunge la struguri, zice că sunt acri.”

  Deci,
  cei de la +USR erau conștienți că congresuțul lor ar fi fost un pigmeu pe lîngă cel al PNL, ceea ce le-ar fi șifonat blazonul de „Salvatore de la Patria”. Și atunci au profitat de situația pandemică și au organizat virtual congresul lor, mai ales că astfel nimeni n-ar mai putea estima numărul real al participanților. Puteau declara oricîți, cît de mulți, dar cu grijă să nu sară peste cal, totuși.
  Așa au ajuns la aproape 40.000 de participanți, adică de vreo opt ori mai mulți decît la cel al liberalilor.
  În realitate, se vede la adunarea de azi din aceeași locație, fizic n-ar fi putut aduna mai mulți de două, hai să zicem trei, sute de „congresmeni”. Sau, dacă organizatorii decretau mobilizarea generală, aproximativ 500 de participanți, maximum maximorum.

  Personal, în afara membrilor marcanți care s-au lăfăit pe ecranul televizorului, cîțiva la număr, n-am întîlnit fizic decît un singur membru USR, consilier comunal acum.
  Și un singur suporter declarat știu, deși probabil că mai sunt cîțiva, nedeclarați ca atare în prezența mea.
  Dar liberali de rînd, plătitori de cotizații, am cunoscut mult mai mulți.
  Iar eu nu sunt membrul vreunui partid.
  • Like 0
  • @ Nelu Mares
   Gecaba Gecaba check icon
   Poate ca USR+ nici nu exista, sunt niste actori care se deghizeaza in mai multe personaje de treaba si civilizate, sa credem ca am trai in Vest,de aceea asa ceva nici nu poate exista, caci realitatea sanatoasa e doar porcaiala, nesimtirea, smechereala si furaciunea. Ce vis urat acest USR+. Brrrrr! Somn usor!
   • Like 0
  • @ Gecaba
   Iată încă un punct de vedere.
   Cam improbabil dar deloc imposibil.
   • Like 0
 • Toti PNL-istii pe la televizor continua sa debiteze punctajul de partid ca niste papagali in stare de ebrietate. Si daca pleaca Citu , nu vad cum se va ajunge la o solutie viabila daca nu vine PM Bolojan sau Boc. Adica unul cu oua indeajuns de mari si oarecare independenta de miscare.
  • Like 2
 • Toti PNL-istii pe la televizor continua sa debiteze punctajul de partid ca niste papagali in stare de ebrietate. Si daca pleaca Citu , nu vad cum se va ajunge la o solutie viabila daca nu vine PM Bolojan sau Boc. Adica unul cu oua indeajuns de mari si oarecare independenta de miscare.
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Ce eleganță fata de alegerile din pnl!
  • Like 3
 • check icon
  Felicitări Dacian Cioloș! Eu personal susțin Dan Barna dar respectăm alegerile. Diferență ca de la cer la pământ intre circul de la PNL și ce am văzut la USR PLUS. Uite că se poate online. Nu e perfecțiune dar se poate. Poate ia exemplu statul roman si scăpăm de dosarul cu șină.
  • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult