Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CTP: Klaus Iohannis nu este atât de inteligent pe cât ar trebui să fie un „neamț”, conceptul de neamț cu care a fost votat dl Iohannis. Și aici s-a produs o lungă impostură

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că președintele Klaus Iohannis a reușit să ajungă în funcție și să câștige un nou mandat deși nu a reușit niciodată să demonstreze că e capabil să facă față unei lupte politice deschise. A sărit din piatră în piatră și acum crede că poate merge pe apă, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: Klaus Iohannis nu este atât de inteligent pe cât ar trebui să fie un „neamț”, conceptul de neamț cu care a fost votat dl Iohannis. Și aici s-a produs o lungă impostură. Dl Iohannis a fost ca cineva care a sărit din piatră în piatră peste un râu și fiecare piatră pe care a călcat s-a scufundat imediat după ce a călcat-o el.

Și a reușit să treacă. A realizat un parcurs cu un grad de probabilitate foarte mic, extraordinar, reușind să treacă râul, fără ca el să aibă vreo calitate în direcția asta.

Nici dvs și nici eu nu am uitat prestațiile catastrofale care ne îngălbeneau la față din 2014, din întâlnirile cu Ponta (fostul premier și președinte PSD Victor Ponta, n.r.). Și dvs și eu știam ce înseamnă să fie stăpânită România de Ponta, de Dragnea (fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, n.r.) și de Sebi Ghiță (omul de afaceri și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în urma implicării sale în mai multe dosare penale, n.r) cu Ghiță la Interne sau la SRI, eventual, și cu președinte Ponta și prim-ministru Dragnea. Știam foarte bine ce înseamnă asta și atunci l-am votat pe Iohannis, dar eram năuciți de prestațiile acelea lamentabile ale domnului Iohannis în ambele întâlniri cu Ponta. Bafta lui că Ponta i-a pus o piatră sub picioare, călcând în picioare diaspora. Piatra aia pe care a călcat atunci l-a aruncat mai departe, ca o trambulină.

De atunci a ținut-o tot așa. Acel referendum pentru justiție este una dintre cele mai stupide formulări ale unui act pe care le-am văzut. Era inaplicabil, era o aiureală, nici nu s-a putut face ceva cu el, dar beneficiind de gradul de iritare pe care îl stârnea Dragnea prin simpla lui prezență și prin tot ceea ce făcea, încercând să scoată România din Europa, din nou, dl Iohannis a sărit și din piatra asta, după care a trecut mai departe.

După care a avut de înfruntat în alegeri pe doamna Dăncilă. Din nou, nici dvs, nici eu nu puteam să o votăm pe Dăncilă. Cum să faci așa ceva? Și atunci dl Iohannis nici măcar nu a avut o întâlnire cu Dăncilă, ar fi trebuit să aibă. Nu ne-a demonstrat niciodată că e capabil, în toată cariera lui politică, de 7, 8, 10 ani, să facă față unei bătălii politice deschise, de ring, cu cineva. Niciodată. Și e președinte de 7 ani.

Și acum dl Iohannis a început să dea cu piciorul la pietre, pentru că tot sărind așa, din piatră în piatră, pe apă, a început să se creadă Isus Hristos. Și Isus Hristos nu avea nevoie de pietre. Iohannis, de cinci luni încoace, crede că poate să meargă pe apă asemenea lui Isus Hristos. Din momentul în care i-a spus lui Cîțu: „dă-l afară pe ăla de la Justiție, pe Stelian Ion”, dl Iohannis merge pe apă. Dar nu e ceva nou, așa a fost dintotdeauna.

Domnului Iohannis, în mod evident, ca de altfel oricărui politician pe care îl vedeți pe ecranele patriei de 30 de ani încoace, i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi acum. N-au treabă. I-ați auzit să zică ceva? Se discută de guvern minoritar, de miniștri. Care miniștri? Nu vă crapă dinții, capul, când vorbiți așa ceva, când se întâmplă ce se întâmplă în jur? Nu! Iohannis nu face excepție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Johannis și Câtu sunt niște ageamii în ale politicii. Încăpățânati și infantili,nu Asculta de nimeni și uite în ce situație ne au adus!
    • Like 0
  • Din pacate, cam la toate alegerile prezidentiale am avut de ales dintre doua rele, raul cel mai mic care s-a dovedit a fi foarte rau.Eu sunt mare fan Traian Basescu care avea capacitatea de a-i tine in frau, indiferent de ce pacate o fi avut si el.Asteptam cu interes urmatoarele alegeri!
    • Like 1
  • Dle Johannis cum vă simţiţi când auziţi că un român sufocat de acest virus moare la fiecare două minute?
    Sunteţi ură, vedeţi ură. Sunteţi suferinţă, vedeţi suferinţă. Sunteţi responsabilitate, credibilitate, speranţă, iubire, vedeţi doar bine! Şi când oferiţi ceea ce sunteţi, ce credeţi că aţi putea primi în schimb? Aşa că, domnule Preşedinte, ce alegeţi să fiţi?
    Citeste mai mult: adev.ro/r1fmyy
    Marius TudorConsilier Politic,
    Parlamentul European


    • Like 0
  • De la băsescu-petrov încoace, România a devenit stat-marionetă al Americii imperialiste, iar în capul statului-marionetă ajunge întotdeauna președintele-marionetă dorit și decis la Washington. Iar propaganda din țară, sprijinită și finanțată de la Washington, făcută cu implicarea la greu a "serviciilor" noastre căpușate de cia, s-a conformat și s-a axat pe denigrarea adversarilor politici, că pe altceva nu avea pe ce. Pentru câteva banale greșeli de gramatică gen "orice om îi este frică", greșeli de formă, nu de sens, propaganda mincinoasă a făcut din Dăncilă "proasta țării", deci era periculos ca Prostannis să se ducă la o confruntare televizată cu ea, fiindcă ar fi văzut o țară întreagă adevărul, și anume că e mult, mult, mai prost ca ea! De altfel, oricum a demonstrat asta și fără o confruntare directă cu Dăncilă. EU mi-am dat semana de asta, așa că da, eu am putut să votez și am și votat cu Dăncilă, tocmai fiindcă ea era singura alegere posibilă. Și dacă nu era de la PSD, ci de la oricare alt partid sau independentă, eu tot pe ea aș fi votat-o, fiindcă dintre toți candidații cu șanse să ajungă în turul al doilea, ea era singura nepenală și nesecuristă. Cât despre prostie, am preferat să votez cu "proasta țării" decât cu prostul galaxiei... Dacă mâine ar fi alegeri cu aceiași candidați ca în 2019, aș vota tot cu Dăncilă, că doar nu cu prostannis, sau , doamne ferește, cu blonda aia cu nume imposibil de pronunțat, care crede că Pământul e plat și că Rusia e în nato!!!
    • Like 0
    • @ Ovidiu Jurj
      bla...bla...bla...america e vinovata...asa zic psd-eii....ei iubesc cu nesat...russia...
      • Like 0
    • @ Ovidiu Jurj
      bla...bla...bla...america e vinovata...asa zic psd-eii....ei iubesc cu nesat...russia...
      • Like 0
  • „Idioții Europei”. O publicație germană analizează situația catastrofală din România, Bulgaria și Ucraina . Si asta , un ziar german , cum e si presedintele nostru , mai zi ceva ! parca iohannis e neamt , nu !?
    • Like 1
  • Sa ne fereasca Sfantul de oameni ca iohannis , isi pune scandurile pe umar si pleaca la schiat , il doare la basca de poporul care l-a votat !
    • Like 1
  • Corina check icon
    Nu am cum să regret că l-am votat, când alternativele erau Ponta și Dăncilă. Mi se pare că dl Popescu s-a opus confruntării tv cu Dăncilă. Florin Negruțiu a considerat-o necesară. Să recunoaștem: ne-a fost teamă că nu va fi destul de abil și va pierde ca imagine, în ciuda meritelor superioare. Nu ne-am dorit riscul și nu cred că am greșit.

    Ce vedem acum e un alt Iohannis. Altul decât cel care în 2020 își avertiza poporul de pericolele pandemiei cu empatie puternică. Confruntat cu valuri de respingere, a început să ne sfideze. Stângăcie, probabil. (Bine ar fi.) În orice caz, se cască un hău între noi și el. Are mandat până în 2024? Mult. De neconceput situația sterilă și tensionată de acum, întinsă atâta vreme. Ne va părăsi de bunăvoie la un moment dat?

    Dar poate nu e totul pierdut. Să vedem cum face față opoziției politice, dacă regăsește forța de a respecta separația puterilor în stat, conducerea democratică a partidelor și libertatea de acțiune a unor lideri inteligenți, nealeși de el. (Că și asta i-a reproșat, pe bună dreptate, Valeriu Stoica - faptul că de cum a ajuns la cârma PNL a marginalizat intelectualii de vază ai partidului și a impus mediocri.)
    • Like 0
  • Eu cred ca gura de P(e)T(i)C(e), alias Popescu Tudor Cristian nu a fost destul de treaz (din somn sau din betie) cand a scris acest articol, vorba unui cantec ,,Asa-i romanul cand se matoleste". Din cele scrise de PeTiC iti dai seama cat de DASTEPT e autorul, cum le stie el pe toate (nici nu a scris tot ce stie despre cum se conduce o tara). D-le PeTiC, iti sugerez ca pt. primele alegeri (de care or fi) fa-ti un partid (macar partidulet), trage-i un nume SF (poate fi PGN, partidul gazetarilor netreziti), candideaza pt. orice, chiar si pt. ajutor de subbagator de seama si sigur te vei trezi cand vei afla cate ZECI de milioane de alegatori NU te-au votat. Poate atunci te vei trezi.


    • Like 1
  • Mai demult, cineva (nu-mi amintesc cine) a postat un comentariu genial. A zis ceva de genul: Johannis nu e reprezentantul intereselor României în UE și SUA, ci reprezentantul intereselor UE și SUA în România. Genial. Scurt și cuprinzător. În această lumină, devine evident răspunsul la întrebarea: cum a ajuns un incapabil și un pămpălău jalnic să câștige de 2 (DOUĂ!!!!) ori alegerile prezidențiale. Se vede treaba că la noi, în colonie, iese la alegeri cine trebuie. Cine le trebuie altora, nu nouă. Noi doar suntem prostiți de propagandă ca să punem botul și să votăm așa cum se dorește. În 2014 n-a contat deloc că era o diferență clară de competență între Ponta și Johannis. Ponta era și prim-ministru și guvernarea chiar mergea bine, să ne amintim asta fără părtinire. Ponta dăduse populației înapoi banii tăiați de Băsescu, dar ușurase și funcționarea firmelor. Cam toată societatea ”respira” mai bine decât pe vremea lui Băsescu. A contat asta? Nu. A contat că Johannis avea 7 case fiind doar bugetar la viața lui? Nu. A contat răspunsul idiot: ”Ghinion”? Nu. A avut vreo idee creață în confruntarea cu Ponta? Nu. Dar ce a contat atunci? A contat că era aglomerație la vot în diaspora!!!! Deși în diaspora au fost cam aceleași secții de votare la toate alegerile. Acum nou era doar că a venit mai multă lume la vot și s-au întins nervii la cozi. Ei bine, propaganda a pus problema în așa fel, încât spiritele inflamate din diaspora și din țară să creadă că Ponta a făcut-o înadins. Chiar Johannis la confruntarea dinainte de turul 2 numai despre asta a vorbit, altă idee de comunicat n-a avut. Propaganda securistă știe bine că populația nu reacționează la lupta adevărată de idei, ci la idei simple și brute, de efect. Iar atunci asta a fost: Ponta a manipulat procesul de votare din diaspora, fiindcă diaspora mereu a fost împotriva stângii.
    În 2019 misiunea securiștilor a fost mai grea fiindcă deja se încheia un mandat găunos și egal cu zero al președintelui. Trebuia ceva tare. Deci, au făcut ce-au făcut agenții de influență din ”noul” PSD, aflat cam în degringoladă (Dragnea deja fusese mătrășit și mulți din partid erau de asemenea înfricoșați și șantajabili) și au convins-o pe Dăncilă să candideze. Astfel, era clar că va ajunge în tururl 2, datorită mașinăriei PSD de mobilizare. Dar, la fel de clar era că ea era singura persoană care putea pierde în fața unui Johannis dezamăgitor în timpul primului mandat. Era greu ca o persoană ca ea, mai prostovancă decât Johannis și, în plus, pesedistă, să câștige. Așa că opțiunea a fost ușoară pentru oamenii care au votat. Dacă ar fi ajuns în turul 2 Barna sau Mircea Diaconu, atunci Werner n-ar fi avut nicio șansă. Dar așa, s-a produs ”magia” câștigării celui de-al doilea mandat. De data asta, chiar fără nicio confruntare directă cu Dăncilă, deși a fost solicitată cu insistență de către aceasta. Artizanii campaniei lui Werner nu puteau risca să mai scoată acesta vreo perlă care să-i facă pe oameni să vadă cu cine au de-a face. Adică o formă fără fond. Fără idei (în afară de anti-pesedism), fără inteligență, fără empatie, fără viziune. În schimb cu aroganță, nepăsare, lene și orgoliu cât casa.
    Ponta l-a carcaterizat cel mai bine. A zis despre Werner că ”are toate defectele lui Băsescu, fără să aibă niciuna din puținele sale calități”. Dar cine îl credea atunci pe nesuferitul de Ponta? Doar era un pesedist, cum să-l crezi?
    Concluzie: Werner mereu a fost așa, nu s-a ”stricat” acum. Dar oamenii au fost până acum sub hipnoză. Sub hipnoza propagandei profesioniste a interselor externe, via noua securitate. Încă o dată se verifică vorba: ”dă-mi Doamne mintea românului de pe urmă” :):):) Dar lasă că vor veni alți candidați la următoarele prezidențiale. Poate Cioloș, poate Kovesi, poate altcineva tot agreat de occident, ca și ei. Nu mă îndoiesc că și în cazul lor, ”mintea românului de pe urmă” va veni tot în timpul celui de-al doilea mandat al lor :(:(:( Dacă mai trăim până atunci....
    • Like 4
    • @ Dan Cojocaru
      Foarte bun! Mai bun decât multe articole pe temă, de aici sau din alte locuri.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Trolii Moscovei se bucură de același dispreț ca și un Presedinte-din-greseala. Postaci și Pontaci... tot aia.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Delia MC Delia MC check icon
      Ponta mi s-a părut mereu un personaj lunecos și la vremea aia prea tânăr. Am zis are probabil stofă, dar să-l mai văd și în alte situații. N-am greșit. Și că Iohannis mereu a fost împotriva psd, unde-i greșeala?
      Dvs v-ați fi dus la tv să vă conversați în direct cu o țață isterică? Pe care ar fi trebuit s-o respecte și să-i dea întîietate că-i femeie. Dacă n-o făcea era taxat de misogin. A știut el de ce nu riscă.
      Iar spusele învinsului nu contează, e foarte clar în ce context a făcut-o. O fi Ponta un vulpoi dar nu așa de iscusit să ne îmbrobodească.
      Greșeala acestui popor e că nu s-a lămurit cu psd. Va avea ocazia, și chiar are nevoie de asa o lecție. Chiar dacă va fi nu dureroasă ci catastrofală. Dar omul nu învață decât atunci când dă singur cu capul.
      • Like 1
    • @ Delia MC
      Ați găsit o fisura in argumentația din articol. Restul însă, va place sau nu, rămâne adevărat.
      Confruntarea cu Ponta e fost o victorie pentru că s-a sinucis politic Ponta.
      Referendumul a avut o întrebare tâmpă. Inaplicabilă juridic și foarte vagă.
      Măsura inteligenței lui vine acum când insistă să păstreze un om: Cìtu. Nu vorbim de o doctrină, vreun principiu. Vorbim de un om!
      In numele liberalismului sau al luptei anticoruptie sau al luptei anti PSD se ascunde de fapt sprijinul pentru o persoana.
      O fi Cìtu trimisul Domnului pe pământ și nu știe decât Iohannis și gașca Turcan asta?!?
      Strategia inteligenta a lui Iohannis este de a forța guvernarea cu 20%?!?
      • Like 1
    • @ Vladimir Bogdan
      Cine nu-i cu voi e cu Moscova?!?!?! Așa împărțea și Werner populația: în români și pesediști. Ești fix la fel de inteligent ca el.
      În plus aș vrea să știu de ce acum trăim mai bine sub guvernul Câțu decât am trăit sub guvernul Ponta. Dar obiectiv, fără lozinci.
      • Like 1
    • @ Delia MC
      - Da, Ponta e lunecos și parșiv. A făcut destule concesii lui Băse, deși putea să n-o facă. Dacă aș avea de unde alege nici nu m-ar interesa deloc. Totuși guvernarea lui a fost chiar OK și pentru oameni și pentru firme.În 2014 între el și Johannis, chiar n-am găsit niciun argument pro-Johannis așa puternic ca să-l estompeze pe Ponta.
      În altă ordine de idei, spuneți cu seninătate ”Iohannis mereu a fost împotriva psd, unde-i greșeala?” Pe bune? Chiar nu vedeți unde e greșeala? Președintele trebuie să fie MEDIATOR între instituțiile statului și între stat și societate și DEASUPRA TUTUROR PARTIDELOR. Dacă un partid e legal, atunci e OK. Nu trebuie ca președintele să lupte pentru eliminarea / desființarea lui. Opțiunile sunt ale electoratului. Președintele trebuie să elimine blocajele și problemele, nu să fie el însuși factor destabilizator. Toată propaganda a prezentat PSD ca fiind un fel de tumoare a societății, care ar trebui extirpată, ceea ce e o ticăloșie. Astfel, lupta nedreaptă a președintelui cu tumoarea PSD apăprea ca un act de vindecare a societății. O ticăloșie antidemocratică, pe care nu mai insist. Cine a înțeles, bine. Cine nu, nici nu poate înțelege cât de antidemocratică și periculoasă este atitudinea asta. În anii 90 Ion Rațiu de la PNȚ-cd, cu experiență democratică din Marea Britanie, spunea despre democrație (probabil citând la rândul său) că este pe principiul ăsta: ”mă voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru dreptul tău de a NU fi de acord cu mine”. Genial. Dar totul până la PSD, nu-i așa? Hai să fim serioși.
      - Eu m-aș fi dus să dezbat cu oricine. Ca dovadă: mă încăpățânez să o fac și prin postările și răspunsurile în van pe republica.ro, care este un felde ”gura lupului” pentru mine. El putea să dovedească la dezbateri că Viorica e chiar mai proastă ca el, sau, mă rog, că e el mai deștept. Dar i-a fost frică că nu se va întâmpla asta. Într-adevăr ar fi fost o concurență acerbă :):) Și amuzant pentru privitori.
      - Spusa învinsului a fost din rărunchi, evident, dar asta nu înseamnă că nu a avut perfectă dreptate în această speță. Gura păcătosului....
      - Oare viitoarea lecție cu PSD-ul va fi mai catastrofală ca ceea ce trăim în prezent? Chiar sunt curios. Punem pariu?
      Spuneți așa: ”Dar omul nu învață decât atunci când dă singur cu capul.” Adevărat, la modul general. Dar știți ce este și mai trist? Că unii (susținători ai dreptei) nu învață NICI MĂCAR atunci când dau cu capul de fac fractură craniană, adică fix ceea ce trăim acum. Suntem guvernați catastrofal de KWJ, PNL, ex-USR, dar unii au rămas blocați în a înjura PSD, că cică greaua moștenire sau whatever. Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist. Asta îmi aduce aminte de anul 1990 când imensa majoritate a populației era cu Iliescu-Roman (nu și eu) și îi urau pe Rațiu și Câmpeanu de la noile apărute PNȚ-cd și PNL (eu am votat atunci cu PNL, respectiv Rațiu/PNȚ-cd). După alegerile din 20 mai 1990 lumea se aștepta să curgă lapte și miere cu Iliescu și Roman la conducere, dar a cam fost dezastru. De fapt atunci a început dezastrul (continuat mai apoi de toți). Ce era atunci amuzant? Erau unii care înjurau așa: ”uite ce prost trăim, fir-ai ei să fie de Rațiu și Câmpeanu”. Adică îi înjurau nu pe cei vinovați de guvernare, ci tot pe cei pe care îi urau ei. Ce-mi spuneți Dvs acum (în altă conjunctură, desigur) îmi aduce aminte de atitudinea asta paradoxală din 1990.
      • Like 0
    • @ Mircea Rusu
      Delia MC Delia MC check icon
      Da, îmi place să găsesc fisuri, demontează o argumentație șubredă. În funcție de cum sunt pot arăta dacă a fost fals din greșeală ori cu rea voință.
      Foarte bine, atunci care strategie?
      Numele Bolojan s-a vehiculat de la început, mi-am pus și eu speranța, evident că nu stă totul într-un singur om.
      Deci, care ar fi soluția? Nu cred că putem vorbi de o strategie inteligentă ci NUMAI de una să funcționeze. Atâta timp cât nici unul din cei cât de cât cu șanse nu vrea. Eu aș zice Orban, poate i-ar mulțumi pe mulți. Iohannis nu vrea, dar dacă și cu Ciucă dă greș și alt liberal nu se găsește va trebui să numească un PM psd. Guvernul Cioloș n-a trecut din păcate și nu trecea nici dacă toți liberalii l-ar fi votat. Iar liberalismul adevărat deocamdată nu are șanse mari în România.
      Iar dvs căutați doar ceva să vă justifice afirmația făcută a priori.
      Timpul o va arăta cât de prost ori deștept este și de ce. Sunt sigură că vă veți schimba părerea la ceva timp după anticipate dar de data asta de la sine și nu indus de nu stiu cine ca acum.
      • Like 0
    • @ Mircea Rusu
      Delia MC Delia MC check icon
      Comentariu dublat.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Competențele principale ale lui Ponta în 2014 erau: megalomania (să ne amintim ce serbare a avut - ziua de naștere pe stadion, odată cu lansarea campaniei prezindențiale) și faptul că era o rotiță importantă în imensul mecanism prin care establishmentul PSD sugea din bugetul țării! Să ne amintim cum dl. prim-ministru era să cadă din ditamani fotoliul de la Cotroceni când Băse l-a întrebat care va fi impactul măsurilor de relaxare fiscală (alea mult-lăudate mai sus!!!) asupra MTO (Medium-Term Objectives) și de explicația super-doctă a mîndruței ministru de finanțe, pupila lui Ponta: ”noi chiar credem că vor funcționa bine aceste măsuri”!!! Ca să nu mai vorbim de circul privind teza lui de doctorat!!!! ATÂT DE COMPETENTI erau Ponta și echipa lui. Ce să mai vorbim de reacția ipocrită de tip batista-pe-țambal la Colectiv: ”avem di tăti, totul e sub control... așezați-vă la locurile voastre”! La fel ca în 2004 la Mihăilești, când în 24 de ore totul era curățat și acoperit!!! De alți super-competenți - Manivelă-Mitrea și imensul Bombonel-Năstase!!!! Concluzia mea: scutiți-mă cu Ponta Competentul. Da, și pe mine mă păcălise Ponta cu stilul lui tineresc, cu backgroundul relativ clean, vorbitor fluent de limbi străine, etc etc. Rapid am realizat cât de găunos era, cât de corupt și de nemernic. Ca marea majoritate a pesediștilor. Și eu salutasem apariția USL, pe care chiar o vedeam o alternativă viabilă la noaptea pedelistă în care eram de 3-4 ani. In scurt timp s-a vadit că era doar o alăturare vremelnică a două haite - lupi și hiene! Și în peisajul ăla selenar, cu pesedeul la butoane și gata să pună mâna pe TOATĂ puterea în România, bineînțeles că l-am votat pe sasul ”cel cinstit și harnic”. Cum îl vedeam atunci. Sigur că au fost unele note distonante, tip ”ghinion”, dar când ne uitam la hienele pesediste cum de pregăteau de cel mai mare festin din istorie... bineînțeles că l-am votat pe sas. Primele lui miscari au fost dătătoare de speranțe ”poftesc pe parlamentari să voteze favorabil avizul pentru urmărirea penală a senatorilor si deputaților”. Însuși CTP era entuziasmat! Normal!!!! După aceea însă... am început să vedem cu cine aveam de a face. A mai avut o zvâcnire în 2017, când s-a dus peste guvern la ședință, cu acei celebri doi elefanți di n încăpere!!!! Apoi iarasi dezastru iohannist! In afara de antipesedism, nimic! zero, nada! În 2019 pesede era deja ruinat de remorcarea sa la interesele unui singur om și ale șleahtei sale de nemernici! Veorica președinte???? pe bune???? Din păcate Iohannis este o MARE, IMENSĂ dezamăgire!!!! un om de nimic, care visează că poate merge pe apă - iarăși maître CTP a fost magistral... modul în care s-a comportat de când PNL a prins guvernarea, a scos arama la iveală! iar ce a făcut anul ăsta, distrugând coaliția, este de-a dreptul abominabil!
      • Like 1
    • @ Calin Nistor
      Sunt parțial de acord / parțial în dezacord cu ce ai scris.
      - Da, Ponta era destul de plin de el și arogant. Dar față de alții, era parfum...
      - PSD sugea din bugetul țării, din păcate ca toți cei aflați de-a lungul timpului la putere în România, ba chiar mai puțin ca PDL-Băsescu, care au reprezentat culmea hoției.
      - ”Noaptea pedelistă” e acum parte integrantă din PNL. Deci nu în alianță, pe modelul USL, ci chiar identificată cu PNL.
      De asemenea noaptea securistă are multe în comun cu USR. Păi și atunci? Despre ce mai vorbim? Cum de a rămas PSD-ul cu cea mai proastă ”reputație”? Deși alții l-au întrecut în fărădelegi? Iar USR-ul, care e încă cu reputație oarecum bună, e doar din cauză că nu au apucat să-și dea și ei arama pe față, că sunt prea proaspeți?
      - Imunitatea parlamentară nu trebuie anulată din start fiindcă are un rost bine definit; și nu e vorba de privilegii aici. E vorba de a nu fi subiecții unei represiuni nedrepte, interesate, așa cum s-au dovedit a fi de atâtea ori, din interesele politice ale celorlalți, de eliminare a adversarilor. De fapt Președintele e singura persoană cu imunitate totală și care nu i se poate ridica în niciun caz, mai puțin înalta trădare, care nu prea e clar ce presupune, deci e inaplicabilă.
      - Antipesedismul, la fel ca atitudinea anti-oricare partid legal, este INTERZISĂ președintelui, care trebuie să fie deasupra partidelor (oricât de antipatice) și un factor de MEDIERE în societate, nu un creator de convulsii sociale el însuși. Creșterea, descreșterea sau dispariția unui partid poate rezulta doar din voința electoratului, deci ca rezultat al alegerilor. Președintele nu trebuie să fie interesat de configurația politică, ci doar de bunul mers al instituțiilor și al societății. Dacă cumva ar fi fost Ponta președinte, ce ziceați dacă ar fi făcut cu PNL-ul ce a făcut Johannis cu PSD-ul? Ilegale în România sunt doar partidele comuniste, fasciste, sau ceva de genul. Restul, oricât nu ne-ar plăcea, sunt OK și așa ar trebui să le trateze și președintele. Dacă un partid nu mai e votat, atunci dispare. Dacă mai are susținători, oricât ar fi de antipatic pentru unii, atunci ”ghinion”, vorba lui Johannis. Asta e democrația. Dacă vrem altceva, atunci nu mai e democrație. Dar poate nu ne mai place democrația, ci contează numai cine e la putere. (Frază retorică, evident).
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Ramai in grota ta , vorba lui Barna ! poti sa faci ceva in gustul omului ?
      • Like 0
    • @ Delia MC
      "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."De iohannis nu sunt sigur !!!
      • Like 1
    • @ Costel Iordanescu
      Delia MC Delia MC check icon
      Cine citează e la rândul lui supus aceleiași reguli. Credeați că nu?
      Nu cred că Barna e atât de nepoliticos să fi spus asta vreodată. Dacă mi-era adresat, vă returnez cordial invitația.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult