Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cu 3 zile înainte de alegeri, presată de un reporter, Viorica Dăncilă se răzgândește: Am văzut acum că pe 10 august nu a fost o lovitură de stat

Dancila - 21 noiembrie

(Foto: Inquam Photos/Eduard Vînătoru)

Dacă în vară Viorica Dăncilă vedea în protestele din 10 august 2018 o lovitură de stat, acum și-a schimbat părerea. „Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus ea, potrivit Digi24, într-o conferință de presă.

Viorica Dăncilă a fost întrebată de reporterul Digi dacă a citit raportul desecretizat al intervenției din 10 august. În acesta se arată că Jandarmeria a monitorizat rețelele de socializare și a găsit acolo postări care ar fi indicat că protestul riscă să escaladeze. 

Însă datele primite de la partenerii instituționali nu au indicat o situație generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare și intensitate să amenințe sau să pună în pericol viața și sănătatea populației, stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea și valorile constituționale sau îndeplinierea obligațiilor internaționale ale statului, potrivit raportului.

Viorica Dăncilă a evitat să răspundă. „Cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii, hai să vedem ce va spune justiția”, s-a eschivat ea.

Întrebată dacă mai consideră că a fost vorba despre o lovitură de stat, în condițiile în care instituțiile din domeniul securității naționale au spus că nu au semnale în acest sens, Dăncilă a răspuns: „Cred că entitățile menționate în acest raport trebuie să dea aceste răspunsuri. Am spus atunci că seamănă cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus ea.

Dăncilă nu a dorit să răspundă la alte întrebări pe acest subiect. „Cred că sunt lucruri foarte importante pe care trebuie să le discutăm legate de candidatura la prezidențiale. Să vedem ce spune justiția, nu putem noi să facem aceste aprecieri”, a continuat Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 10 august 2018 a fost demonstrația de forță a lui liviu dragnea. Ei a impus primarului firea aprobarea meeting-ului, sub motiv de respectarea dreptului la întruniri, având aservită ministrul de interne c. dan și conducerea jandarmeriei. A fost o răzbunare personală pe diaspora contestatară și pe #rezist. Pentru asta, atât lui dragnea cat și tuturor celorlalți care l-au slujit trebuie deschis proces penal și pedepsiți exemplar, fără eliberări înainte de termen și fără suspendări. Mai ales că în cazul lui dragnea ar fi, cel puțin, a treia faptă penală și a treia condamnare, deci recidivă gravă.
  • Like 1
 • Pai, da, acuma sa lasam justitia sa se pronunte, dupa ce am incercat sa o facem praf prin diverse OUG-uri (care au fost date pe sestache, sa ne amintim, "noaptea ca hotii").... ca poate am dezmembrat-o destul ca sa se pronunte in favoarea noastra, a PSD-istilor care au incercat din rasputeri sa prezinte un protest obisnuit ca o lovitura de stat! Astept cu nerabdare condamnarea celor care au facut asemenea grosolanii (condamnare penala, sper din tot sufletul!), si apoi..... "fara penali in functii publice"! Ca sa nu se mai repete porcaria!
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Cu prostiile astea pe care le debitează Analfabeta a mai câștigat ceva votanți.Trag Imbecilii Românie la ea ca musca la r.....Parcă văd duminică că se fac peste 3 milioane.Acum vedem cu adevărat și noi numărul celor care mai vor comunism în România.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Da, cum a zis...orbul : să vedem.
   • Like 1
 • Tanti asta târlie se bate cu logica fără nicio frică, chiar și cu o mână legată la spate.
  • Like 9
 • Viorica este dispusa sa recunoasca orice , chiar si ca este pavian cu mantie daca asta ii mai aduce niste procente.
  Cum i-a crezut ea saraca pe toti la inceput din bunatate si consens, dar pina la urma ca femeie, mama si meditatoare la matematica si-a dat seama ca era complet gresit.
  Singura informatie utila dupa votul de duminica va fi ca o sa aflam doua numere relevante , procentul de imbecili din Romania si procentul de nesimtiti din Romania.
  Imbecili sunt cei care cred ca Viorica poate fi presendinte a orice, fie si o asociatie de locatari.
  Nesimtiti sunt cei carora li se pare ca votul impotriva Vioricai nu este un lucru necesar.
  La momentul "Viorica Presedinte" , nu ne putem plinge ca am fost inselati sau nu avem motive sa mergem la vot.
  • Like 11
  • @ Radu Bogdan
   Despre numărul de imbecili am avut deja o estimare la primul tur, nu cred că vom avea surprize. Mai rămâne de contabilizat a doua categorie.
   • Like 5
  • @ Radu Bogdan
   Corect! Dar aproape la fel de important este scorul cu care va pierde impostoarea ticaloasa: TREBUIE s-o eliminam cu un scor zdrobitor, pentru a deschide calea luptei ulteriore cu banda de mafioti care ne-a facut deja atita rau!
   Dragi prieteni, va rog mult VENITI LA VOT!
   • Like 7


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult