Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cu trei zile înainte de alegeri, UDMR rupe protocolul de colaborare cu coaliția PSD-ALDE

Kelemen Hunor

Foto: Inquam Photos

Cu trei zile înainte de alegeri, UDMR a anunțat că rupe protocolul de colaborare cu coaliția PSD-ALDE, căreia i-a susținut inițiativele controversate privind justiția și i-a asigurat majoritatea în Parlament atunci când a avut nevoie. 

Motivul invocat de președintele UDMR, Kelemen Hunor, este situația cimitirului din Valea Uzului. Acesta acuză că „nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea şi profanarea mormintelor soldaţilor maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică”. „Luând toate acestea în considerare, începând de astăzi UDMR nu va susţine nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect", a spus liderul UDMR, citat de News.ro

Anunțul său vine după ce miercuri a fost dat publicității un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM, care a arătat că UDMR ar putea să nu treacă peste pragul electoral la alegerile europarlamentare de duminică. Sondajul IMAS creditează UDMR cu doar 3,8% din intențiile de vot.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  UDMR incerca sa mai castige cateva voturi. Stie foarte bine nu ii mai reprezinta pe multi dintre maghiari.Si atunci vrea sa fie in 2 barci: are nevoie de voturi la europarlamentare, dar are nevoie si de PSD. Strategie politica.
  • Like 0
 • Lee Ann Rimes are un cantec in care spune: Rusine sa-ti fie daca m-ai prostit o data, rusine sa-mi fie daca m-ai prostit de doua ori. Din 89 incoace de fiecare data inainte de alegeri apar obligatoriu pe tapet inventate sau nu "probleme" cu magiarii. Zau asa mai crede cineva in coincidente dupa 30 de ani de fripturism electoral..............
  • Like 1
 • Sper ca votantii UDMR sa fie mult mai inteligenti decit votantii PSD . Penalizindu-i la alegeri pe politicieni nu inseamna disparatia UDMR dar fortarea UDMR sa se reformeze si sa vina cu un program bazat pe dezvoltare nu pe protejarea etnicitatii.
  Daca nu, o sa primeasca ca si pina acum : nimic...
  • Like 1
 • 2% sper sa ia U.D.M.R. la toate alegerile ever...
  • Like 2
 • topala check icon
  La fel de bine puteau sa invoce motivul ca Mos Craciun nu a venit si in Harghita,sau ca iepurasul de pasti nu le-a adus daruri. UDEMEREU practica aceeasi politica de santajare de la infintare : ne dati ce vrem si va votam legile impotriva statului de drept,va sustinem in impiedicarea ridicarii imunitati parlamentarilor corupti ca doar au si ei,scopul lor este sa fie la ciolan.Acuma cand vad ca barca PSD-Alde se scufunda fug primii, ca sobolanii.
  Alegatorul udemereu ar trebui sa se intrebe de ce partidul lui s-a aliat cu psd-ul impotriva lui Iohannis Klaus. Logic ar trebui sa fie de partea presedintelui ca doar este etnic german,nu roman. Concluzia este c cei care voteaza cu udemereu voteaza cum primesc comanda,nu sunt atat de inteligenti ca sa poata avea discernamant.
  • Like 2
 • dan check icon
  Mai bine zis UDMR santaneaza guvernul ,nu rupe nici un pact.
  Chiar atat de naivi ati ajuns voi jurnalistii?
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult