Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cuirasatul putinist Șoșoacă vrea să torpileze vizita lui Zelenski în România

Volodimir Zelenski vine în România

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va face o primă vizită în România (Foto: Profimedia Images)

Declarațiile senatoarei Diana Șoșoacă la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, culminând cu fraza: „ar trebui să îi rupem picioarele lui Zelenski” sunt aberante, delirante și țin de patologic. 

Nu mă surprind și nu mă mir, dar mă îngrozește că pentru unii e model de om politic și o vor președinte de țară!

Ce mai spune cuirasatul putinist despre președintele Ucrainei!?

Zice că „poporul român ar trebui să iasă în stradă și să nu îi permită intrarea în țară până la Cotroceni. Din cauza acestui om inconștient, malefic, om al diavolului, România a trebuit să se împrumute nelimitat.” Îmi permit să gândesc că în viziunea ei Putin este conștient, benefic și solar, om al Lui Dumnezeu. 

Senatoarea Diana Șoșoacă într-o vizită la Ambasada rusă pentru a sărbători Ziua Națională a Rusiei alături de Valeri Kuzmin. „Opriți războiul, vesticilor!”, a scris ea într-o postare pe Facebook, în iunie, 2023

E bine că vine președintele Zelenski la noi. Să îl primim ca pe un adevărat lider și președinte de stat, care e alături de poporul lui în război. Își respectă jurământul depus la învestire. Asta fac adevărații lideri. Să îl ascultăm vorbind. Nu mă îndoiesc că ne va mulțumi pentru solidaritate și sacrificii făcute pentru poporul ucrainean. 

Și după ce îl vom primi, găzdui, auzi, să medităm un pic ce fel de lideri ne alegem și cine vrem să ne conducă. Dacă alegem șoșoace, care îndeamnă să îi rupem picioarele lui Zelenski sau simioni care spun: „Te rup, să mor io!” 

Cum ne alegem liderii, așa suntem și noi! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu îmi place șoșoaca (neo)securistă, dar în cazul zelenski are dreptate: criminalul fascist și cersetorul internațional zelenski, marioneta Americii imperialiste, nu are ce să caute în România, că e clar cu ce scopuri vine: să ceară, să ceară și iar să ceară!

  România i-a dat deja prea mult, de fapt toate țările UE i-au dat deja prea mult și tot degeaba: așa-zisele "ofensive ucrainene" sunt doar un fâs! Și așa vor fi mereu, doar au spus militari de carieră cu funcții înalte și politicieni lucizi din Germania, țara cea mai afectată de războiul economic al sancțiunilor "antiruse", că Ucraina are zero șanse să învingă Rusia și că singura cale a încetării conflictului este calea tratativelor. Tratative pe care criminalul zelenski le refuză, prelungind inutil războiul ukrofascisto-imperialisto-amerloc care cu fiecare zi în plus face noi și noi victime umane și pagube materiale. Și după ce și-a distrus țara și și-a omirât bună parte din popor în războiul ukrofascisto-imperialisto-amerloc, zelenski face totul spre a atrage și alte țări în acest război inutil!

  Noi, cetățenii statelor membre ale UE, am suferit și suferim deja destul din cauza scumpirilor astronomice în lanț la toate produsele și serviciile ca urmare a războiului economic al sancțiunilor zise "antiruse", dar de fapt antieuropene, impuse de păpușarii imperialiști de la washington prin cozile lor de topor din UE.

  În tot timpul ăsta, ukrii se plimbă nestingheriți prin Europa, inclusiv la noi în România. Nu numai femei și copii, ci și bărbați tineri și voinici, numai buni de luat la oaste, toată vara au ținut-o în shopping, plaje și distracții pe litoral și ne-au golit rafturile marketurilor de produse, ne-au luat mâncarea și băutura de la gură, aici în Constanța la un moment dat, prin august parcă, până și Coca Cola a ajuns să se epuizeze la Lidl; e adevărat că a fost la promoție, însă au mai tot fost promoții din astea și în trecut și niciodată, dar niciodată, Coca Cola nu s-a epuizat, erau mereu munți de baxuri! Am făcut și poză cu imensul loc gol care în mod normal e plin cu un munte de baxuri de cola și deasupra prețul promoțional, ca să imortalizez evenimentul, fiindcă așa ceva nu s-a mai întâmplat!

  O serie de produse dispar de la raft cu săptălunile, fiidcă ukrii cumpără cantități aberante, rezultatul fiind o penurie mai mare decât în pandemie! Ba mai rău, situația a degenerat fiindcă îi determină pe mulți români să își facă... Hamsterkäufe, cum le numesc nemții, deci cumpărături în scop de provizii, fiindcă odată ce oamenii au găsit rafturi goale pe termen lung la anumite produse, la revenirea temporară a produselor respective la raft românii au cumpărat masiv, de frică să nu dispară produsele din nou și/sau să nu se scumpească.

  Ca să nu mai zic de scumpirile la utilități. Acuși vine din nou iarna și facturile se vor majora odată cu creșterea consumului.

  Iar guvernele statelor UE conduse de marionete ale Americii imperialiste taie o grămadă de bani de la educație, sănătate, cercetare științifică etc. pentru a-i da bani lui zelenski, nu cu folos, pentru nevoile poporului, ci ca să îi arunce inutil în gaura fără fund a războiului ukrofascisto-imperialisto-amerloc!

  În concluzie, în România și în toate țările UE, oamenii de rând suferă zi de zi la fiecare factură și la fiecare cumpărătură, deși nu au nicio obligație! Nici față de Ucraina, care nici nu e țara lor, nici stat membru al UE, și nici față de America imperialistă, care a impus aceste politici păguboase. Iar mulțumirile criminalului zelenski nu țin nici de foame, nici de sete, nici de frig, nici de urât!

  Prin urmare, nu are importanță ce zice șoșoaca: toată lumea care suferă nedrept și inutil pentru țara terță Ucraina, mai bine zis din cauza regimului criminal și fascist zelenski, s-a săturat până peste cap de Ucraina și de turneele internaționale interminabile de cerșetorie ale lui zelenski. Toți acesti oameni forțați să sufere inutil i-ar rupe picioarele lui zelenski, nu numai șoșoaca! #șîeu
  • Like 0
 • Eu ma intreb: cat isi vor mai face mendrele toti oligofrenii, degeneratii din parlamentul romaniei? Nu exista autoritati si pentru ei? Dupa ce ca a intrat fraudulos, sub pulpana altor oligofreni, golani de stadion, aur, intrati in politica damboviteana sub acoperirea altor borfasi ordinari, hotii psd, a facut doar circ si mahala si mai grav tradare si aservire rusilor. Trebuie eliminata din viata politica. E de ajuns vctudor, ecali, grapini si toti nemernicii si analfabetii din psd. Aproape nu e zi sa nu descoperim alt borfas psd. Si toti astia, ciurucurile societatii, au inca o multime de sustinatori. Oare atat de indobitocit este acest popor?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Cuirasatul putinist...este o alintare pentru duamna...
  • Like 3


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult