Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Donald și Melania Trump, diagnosticați cu coronavirus

Donald și Melania Trump

Foto: Guliver/ Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că el și soția sa au coronavirus.

„În această seară, eu și Prima Doamnă am fost testați pozitiv la COVID-19. Vom începe carantina și procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ”, a scris președintele american.

Înainte de acest anunț. Trump scrisese că ar putea intra în carantină, după ce una dintre colaboratoarele sale apropiate, Hope Hicks (foto), a fost diagnosticată cu COVID.

Foto: Guliver/ Getty Images

Melania Trump a scris pe Twitter că atât ea cât și soțul ei se simt bine. „Precum prea mulți americani în acest an, președintele SUA și cu mine suntem în canatină, acasă, după ce am fost testați șpozitiv cu coronavirus. Ne simțim bine și am amânat toate angajamentele viitoare. Aveți vă rog grijă de voi și vom trece prin asta împreună”.

Diagnosticul primit de Trump este cel mai grav primit de un președinte american în funcție în ultimele decenii, amintește CNN.

Trump a fost văzut ultima dată în public joi după-amiază, când s-a întors la Casa Albă după o călătorie de strângere de fonduri în New Jersey, iar în acel moment nu părea bolnav.

Într-un comunicat trimis presei medicul președintelui, dr. Sean Conley, a scris că a primit confirmarea testelor pozitive joi seară.

„Președintele și Prima Doamnă sunt amândoi bine în acest moment și intenționează să rămână în Casa Albă în timpul convalescenței lor”, a scris Conley.

„Echipa medicală de la Casa Albă și cu mine vom menține o supraveghere vigilentă și apreciez sprijinul oferit de unii dintre cei mai mari profesioniști și instituții medicale din țara noastră”, a scris Conley

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Citesc articolele legate de boala președintelui Trump si a soției sale .Sincer mie scîrbă ca sint româncă imi vine sa vomit ca traiesc in romania .Cit de jos ati ajuns sa doriti moartea unui om ? Cit de jos ? Ce v-a facut acest om vouă personal de ii doriti moartea ? Chiar asa de nemernici puteti fi ? Da pe voi cine o sa va plîngă cînd o sa crapati ? Ai ? Cred ca nimeni .Rusine sa va fie sa puteti dorii moartea unui om .Indiferent cît de rau sau bun e un om nu îi poți dorii moartea .Si inca ceva aveti grija ca ce doriti rau acestor oameni vi se poate întoarce vouă însutit .Ce va spun eu e ca un blestem .Stupid People cum zicea săracul Brucan și a avut dreptate .Sînteți înfiorător de rai .Sa dea dumnezeu sa dea covidul si in voi si atunci sa va vad daca mai guitati nemernicilor care sinteti .Nu ma gîndeam că Românul poate fi atît de rau de insensibil lipsit de empatie .Va meritati soarta si bolile care se abat asupra voastră.
  • Like 0
  • @ Cihodaru Catalina
   Ideea e ca atunci cand multi isi plangeau prietenii sau rudele moarte de covid, el iesea pe post si pe tw si spunea ca nu exista. Cam ce simpatie sa ai pentru unu ca asta? De ce sa.ti para rau ca a luat virusul si se convinge pe propria piele ce "bine" e. Asta daca ni cumva o fi o miscare abila prin care sa evite confruntarile direcre cu Biden care dau direct in mahala dupa 3 minute invariabil.
   • Like 0
 • Eh, daca crapa maimutoiul batran nu e nici o paguba, oricum e o persoana de tot rasul si a dus o viata de rahat, plus ca a facut mult rau din postura de presedinte (sincer, cred ca oricum a facut mult rau, numai ca cel din postura de patron nu apare publicului larg...).
  • Like 3
  • @ andreea dragusin
   Valeu cucoana, m-ai surprins cu gandirea crestineasca pe care o ai.
   Ce-ai spune daca cineva ti-ar ura o soarta asemanatoare.
   Ar fi interesant daca ne-ai enumera ce rau a facut in calitate de presedinta, Trump
   • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Roxana B check icon
   Si cam ce viata de rahat a dus Trump dupa parerea dumitale si care e raul facut Americii?
   Ca asa, fara exemple concrete...e usor s-arunci cu pietre
   • Like 1
  • @ George Pohila
   Ce are Trump crestineste in e: trufia, lăcomia , violența? Asa il plângeau unii admiratori si pe Ceasca, ca l-au caspit de Craciun.
   • Like 1
  • @ Roxana B
   Violenta, primitivismul, lipsa de respect pentru orice valoare crestina. Intelegerile cu Putin, Orban, Erdogan
   • Like 0
  • @ andreea dragusin
   Draga doamna citesc comentariul legat de acest articol .Ce rau ti-a facut Trump tie personal ? De ce il faci maimutoi ? Cum iti permiți? Cam cum ar fi sa ne bucuram și noi dacă ar da covidul in tine ? Ai ? Cam cum ar fi sa deschidem și noi șampania cînd ai crăpa? Cam ce zici de asta? Da pe tine cine mama dracului o sa te plîngă cînd o sa crapi ? Rusine sa iti fie .Vezi nu sapa groapa altuia sa nu cazi tu în ea .Nu ma gîndeam sa puteti fi atît de rai de insensibili lipsiți de empatie .Si inca ceva dragă cucoană nu ai frica ca nu va murii are parte de îngrijiri medicale de excepție. Asta ca sa iti bagi tu gheara in gît ca pitigoiul .
   • Like 1
  • @ Vladimir Bogdan
   Nu te bucura de raul altuia sa nu o patesti și tu cumva .Cit de rai sa fiti ? Ce rau ti-a facut tie președintele personal ? Ai ? Ce rau ti-a facut ? Iti e ciuda ca el are bani și tu nu ? Chiar asa ? Tu de ce nu ai bani ? Tu de ce nu esti președinte? Scuze ca intreb .Tu de ce esti un neica nimeni ? Eu zic sa iti bagi limba printre dinți. Da ? Si nu mai dorii raul nimănui ca se intoarce asupra ta însutit și inzecit .
   • Like 0
  • @ Vladimir Bogdan
   Presedintele Trump nu ti-a urat sa mori de coronavirus, din punctul asta de vedere e mai crestin decat voi ce i-ati urat moartea.
   • Like 0
  • @ Vladimir Bogdan
   Care intelegeri cu Putin, Orban, Erdogan, ai febra? Te-a atins coronavirusul?
   Poti dovedi ce spui macar cu exemple?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult