Sari la continut

Nu ne mai ademeniți cu „salariu motivant”, „echipă dinamică” și „posibilități de avansare în carieră”! 6 formulări inepte din anunțurile de job

Interviu job

Dacă data trecută am vorbit despre atitudine, azi vorbim despre lucruri mai concrete legate de procesul de recrutare și selecție, așa doar în caz că vorba aia cu atitudinea care e 99% din soluție e doar o chestie drăguță de pus ca wallpaper pe ecran.

Vreau să trec pe scurt prin câteva exemple de limbaj de lemn folosit în recrutare și să vă explic de ce este o idee proastă să le folosiți în următorul anunț.

1.Salariu motivant: Indiferent ce ar spune gura lumii, oamenii sunt motivați de bani. Pentru că sunt motivați să trăiască, să mânânce, să își plătească factura la curent ca să nu mânânce pe întuneric, să își plătească transportul ca să vină să muncească la tine în companie și așa mai departe. Începând cu criza din 2007-2008, a prins tot mai mult teren ideea că oamenii nu sunt motivați de bani. Ideea a fost vehiculată de multe categorii profesionale, inclusiv psihologi organizaționali (ru-și-ni-că). Cei din managementul companiilor s-au agățat cu mare bucurie de această idee, mulțumiți că vor putea să scadă salariile fără să afecteze prea tare optimismul angajaților. În definitiv, e mult mai important să știi cât de mult te apreciază și te iubește compania decât ce ai în portofel. Că doar suntem oameni evoluați, nu animale. În toată această exaltare s-a pierdut un amănunt important: oamenii nu sunt motivați de bani de la un anumit nivel încolo. Să zicem că avem un om cu salariu 500 de Euro și un altul cu salariu 5000 de Euro. Ambii primesc o creștere de salariu de 50 de Euro. Pentru primul suma reprezintă 10% din ceea ce câștigă acum, pentru al doilea 1%. Care crezi că se va bucura mai mult? Asta în cifre absolute. Însă și în termeni relativi situația stă în același fel: odată atins nivelul de trai confortabil (care apropo, variază de la individ la individ), banii nu mai sunt un factor atât de important. Însă acel nivel trebuie atins pentru ca acest lucru să fie valabil: nu poți să îi dai unui om salariul minim pe economie și să ai pretenția să îți zică și săru-mâna pentru asta. Pur și simplu nu merg așa lucrurile. Așa că nu mai spuneți că salariul e motivant pentru o persoană necunoscută. Habar n-aveți ce înseamnă motivant pentru o anumită persoană până nu întrebați.

2.Echipă dinamică: Asta poate însemna orice, inclusiv o adunătură de oameni care aleargă din birou în birou ca niște găini cu capul tăiat, pentru că nu au niște direcții clare de urmat. Poate însemna că vei sta mult peste program fără să fii plătit pentru orele suplimentare. Sigur, sună bine să te dai energic, însă energia nu este o garanție a eficienței, ci mai degrabă o corvoadă inutilă. Ce, dacă nu ești dinamic, nu poți să faci treaba bine? Și în definitiv cam cât de dinamic poți fi stând cu ochii într-un monitor toată ziua?

3.Posibilități de avansare în carieră: Încă o formulare care nu spune nimic. Aproape peste tot există posibilități de avansare în carieră. Posibilitatea nu este o certitudine, ca atare vă rog nu o mai strecurați printre beneficii. Am posibilitatea să câștig și la loto, dar asta nu înseamnă că mă duc acum să mă împrumut de toți banii și să-i cheltui în așteptarea marelui câștig.

Ce s-ar mai putea face pentru ca un anunț de angajare să fie mai atrăgător pentru candidați:

4.Nu folosiți cuvinte pompoase în mod inutil. Dacă aveți de angajat un personal assistant (sau și mai bine, executive assistant), spuneți că vreți secretară. Tanti Nuți care aduce cafeaua. Nu folosiți formulări corporatiste pe care Tanti Nuți, când își caută loc de muncă, ar putea să nu le înțeleagă. Da, știu, toți recrutați doar de la CEO în sus.

5.Nu scrieți un roman când vine vorba de descrierea postului și a responsabilităților. Din nou, nu folosiți cuvinte mari. „Managementul calendarului CEO-ului și administrarea agendei de întâlniri și event-uri” ar putea să însemne doar a avea grijă să nu întârzie la întâlniri și a fi atentă să nu trimită soției florile destinate amantei. Evident că nu se poate spune chiar așa abrupt, dar parcă și „managementul...” e prea mult.

6.Nu combinați două posturi într-unul singur. Da, înțeleg că mai bine plătești un salariu decât două, dar, când vrei un manager și de vânzări și de operațiuni, te asiguri că vei angaja pe cineva dispus să facă prost nu doar unul, dar chiar două joburi în același timp. Desigur, o persoană ambițioasă din acest punct de vedere. Sau un sinucigaș dispus să muncească 20 de ore pe zi doar ca să mai scutească compania câțiva lei la impozit (mă iertați, mulți lei). Oricum ar fi, peste câteva luni se eliberează din nou postul și iar va trebui să faceți recrutare

E boală grea treaba asta cu limbajul de lemn. Atât de grea încât unii oameni sunt dispuși chiar să te catalogheze ca neprofesionist dacă refuzi să îl folosești. Înțeleg asta dar înțelegeți și voi că totul are o limită a ridicolului și că de multe ori poți s-o ratezi dacă stai prea mult cu nasul în fișe de post.

Să luăm exemplul acestui nefericit:

Probabil vă așteptați să râd de el. E drept că ar fi foarte ușor. Dar nu asta e ideea. Ideea este că omul este mai autentic decât poate toate anunțurile de angajare pe care le-am văzut până acum. De ce? Pentru că folosește direct clișeul de sine stătător. Nu se mai obosește să completeze ceva după domeniu de activitate (primul rând). Evident se poate interpreta ca lipsă de habar (mai ales că, dacă observați, anunțul de angajare este în același timp și ofertă de servicii).

Dar eu o interpretez ca respect pentru cititor: de ce mi-ai jigni inteligența completând clișeul? Cine a scris vreodată ceva interesant după cuvintele „doriți să lucrați într-un domeniu de activitate”? Șocant, halucinant, n-ai să crezi, rămâi prost, a zis „doriți să lucrați într-un domeniu de activitate plictisitor și prost plătit?”. N-ai să vezi. De-asta spun că e mai sincer să folosești doar clișeul și dacă are cineva chef n-are decât să completeze singur cu ce îi place. Nimeni nu stă cu sufletul la gură să afle ce fel de domeniu de activitate. Toată lumea știe ce urmează după aceste cuvinte și absolut pe nimeni nu interesează.

Află mai mult:

Fram, antreprenorul polar, face 200.000 de euro pe an...

Dacă un telefon costă la raft 100 de lei, cât e TVA-ul? Ce răspuns am primit de la 9 din 10 candidați pentru un job managerial

Că tot vorbeam de autenticitate, hai să vă mai dau un exemplu din experiența mea personală în postura de candidat la diferite posturi.

Mă cheamă unii la un interviu și îmi trimit pe email adresa la care se va desfășura discuția. Scria cam așa în mail: București, Strada X, sector Y, clădirea 52 biroul 5. Ajung prin zonă și casc ochii căutând ceva care aduce a business-park. Știți, locul în care mai multe clădiri de birouri sunt adunate ciorchine. Aiurea, eram într-o intersecție dintr-un banal cartier rezidențial. Cartier rezidențial a se citi „după blocurile gri”, nu vă gândiți că era vreun loc din acela nou-construit. Totuși, adresa era corectă. Întreb și eu oamenii pe stradă, nu știa nimeni de vreo clădire de birouri în zonă. Văd un portar (de bloc) și îl întreb de clădirea 52. Se uită la mine năucit și îmi zice: „Domne, ăsta-i blocul 52, dar de clădirea 52 nu știu”.

Ei bine, da. Ăla negru care respira greu și se dădea clădire... era bloc, frate! Bloc 52 apartament 5. Nu clădirea 52 biroul 5. Avea și o șaormerie la parter.

Nu mai știu ce am vorbit la interviul ăla pentru că tot timpul m-am abținut să nu izbucnesc în râs. De ce ai face asta? De ce tu ca Matiz ai avea pretenții de Mercedes? Pe cine crezi că păcălești?

E adevărat că, lucrând în spațiul corporativo-danubiano-pontic, trebuie să știi să îți amuțești simțul ridicolului. Cu atât mai mult cu cât compania e mai mare. De exemplu când te duci la al 15-lea congres al companiei și toată lumea aplaudă în picioare rezultatele financiare. Nu știi despre ce vorbesc? Se mai cheamă și „ședință de strategie”, acum poate sună mai cunoscut. Sau atunci când te duci în team-building și faci „joculețe” în echipă. Poate nu știați dar în corporație aproape totul este la diminutiv, colegii sunt „omuleți” care câștigă „bănuți”. Revenind la „joculețele” din team-building. Ele sunt un soi de pilde interactive care îți oferă ocazia unică de a te duce bou și a te întoarce vacă, întrebându-te de ce ai pierdut 8 ore din viață ca să îți explice cineva (foarte pe îndelete) că munca în echipă e importantă.

Dar totuși, există niște limite peste care, ca om, nu numai că nu poți trece dar parcă nici nu ai vrea să treci. Parcă e de-a dreptul periculos să îți dai voie să gândești că e în regulă să fii o firmă amărâtă de apartament, dar tu să pozezi în corporație multinațională.

Ce vreau să spun în final este că atrage mai mulți candidați acela care reușește să fie autentic și care se mai gândește și la ei (la ce vor și au nevoie), nu doar la el și nevoile companiei sale. Știi cum se spune, autenticitatea e cel mai greu lucru de învățat. Odată ce ai reușit să o mimezi convingător, nu mai ai probleme. Capitalism plăcut tuturor!

Citește mai departe:

Noii sclavi. Despre cei care cred că nu se va schimba nimic

Burnout sau sfârșeala muncii în corporație. Ce să faci când simți că nu mai poți

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Angajatorii de pe piața din România vor angajați cu performanțe de Real Madrid și salarii de Concordia Chiajna.
  • Like 0
  • Inca suntem tributari sistemului de angajare in celebrele Cooperative Agricole de Productie , nimic nu s-a schimbat .La stat cat si la firmele private aceleasi conditii si acelasi „dat din coate ” Nu stiu cum este in lumea larga dar la „noi” functioneaza perfect pilele cunostintele si relatiile , atat la stat cat si ....la privat . Exemple nenumarate .
   • Like 0
   • Ce e frumos in Romania e ca desi pe la TV esti invadat cu mesaje gen "industria IT are nevoie de programatori etc. si nu gasesc", iar cand te duci la interviu iti zic ca nu ai experienta sau ca altii se potiveau mai bine postului, chestii BS care zic astea de la HR, bine ai venit in Romania.
    • Like 0
    • Spuneti-o pe a dreapta, sistemul e putred...Stiu asta pentru ca eu insumi am avut nevoie de oameni calificati. Cu toate ca am intocmit personal profilul celor ce ar fi trebuit sa ocupe postul respectiv, esti fortat, prin limitele impuse de anunt, sa omiti exact specificitatea postului. Nu mai vorbesc ca te trezesti ca headunteru lu Peste vine si te intreaba de unde sa fure oamenii respectivi. Cateva concluzii personale va pot mentiona aici: Daca vreti oameni calificati nu lasati, in nici un caz, seful de Personal sa trieze CV-urile, cu exceptia situatiei in care a facut efectiv activitatea specifica firmei si stie cu ce se mananca. De asemeni, interviurile trebuiesc facute, in prima instanta, cu responsabilul locului de munca ce urmeaza sa fie ocupat, si nu de responsabilul HR, de obicei un individ ce nu are habar cum sa evalueze abilitatile specifice meseriei. Despre bullshitul acestui limbaj de lemn corporatist...numai de bine, cu precizarea ca imaginea nu se mai construieste de multa vreme cu lozinci, fie ele capitaliste...
     • Like 3
     • Dacă (mai) ai nevoie de confirmări: https://reportajelive.wordpress.com/2014/09/18/directoarea-de-multinationala-si-salariile-de-800-ron/
      • Like 0
      • Multinationalele ca multinationalele dar la srl-urile mici e jale. Ce job description, ce promovare ? Vin rudele, copii patronului sau a asociatului si iau toate joburile bune.
       • Like 2
       • Am observat și eu suita aceasta de clișee în HR-ul mioritic (și probabil nu numai cel mioritic). Am fost recent la mai multe interviuri. Ce m-a deranjat este că pe lângă faptul că angajații companiei cu care intri în contact trâmbițează aceste expresii robotice, observ că acum cer chiar și potențialului angajat să vorbească prin aceleași formulări goale. Se ajunge uneori cu discuția la subiectul ”Ce așteptări ai de la această poziție?”. Iar când am ajuns acolo, răspunsurile mele nu semănau cu ale unei mașini de copy-paste. Și pur și simplu doamna care m-a intervievat nu a trecut mai departe până nu mi-a preluat fiecare sintagmă și prin negocieri verbale cu mine, a tradus-o în ceea ce știa ea mai bine: ”posibilitate de avansare”, ”echipă dinamică”, ”pachet de beneficii”, etc. Probabil în fișa ei de notițe există chiar și abrevieri pentru aceste cancere ale exprimării corporatiste.
        • Like 5
        • un student trece un examen, la nivel mediu, si il pun sa evalueze el urmatorii candidati, nu trece pe nici unul ! si atunci, pe moment, mi-am anintit : Doamne dă-ne, bunăoară, Sănătate cât se cere, Dar gândeşte şi măsoară, Când dai prostului putere... de Gheorghe Ion Păun
         • Like 1
         • Ineptii in recrutare? Am vazut o multime atat din partea recrutorilor cat si a candidatilor (deh, sunt manager si recrutez, deci sunt o gramada de perle de ale candidatilor dar asta e pentru alt articol).
          Citind articolul am senzatia ca sunteti foarte dezamagit si nu mai dati acestei tari nici o sansa. Trist. Dar e dreptul dumneavoastra sa fiti trist. Eu aleg sa vad acele parti bune care exista, companii care cresc oameni, manageri care cresc oameni. Am si eu cativa oameni pe care din juniori i-am crescut la nivel de directori de departamente la nivel european. Deci da, exista oportunitati de cariera dar depinde si de om. Acesti oameni au vrut sa munceasca, sa invete si niciodata nu m-au intrebat care e salariul. Sunt convinsa ca salariul trebuie sa acopere nevoile de baza si poate un pic sa putem sa ne simtim bine, sa economisim chiar pentru vacanta sau ce ne dorim. Dar ma feresc de cei care sunt manati in viata doar de bani. Am facut greseala sa accept asa ceva si acele persoane au plecat foarte repede la cineva care a dat mai mult. Dar e doar experienta mea. Si am experienta atat cu municitori ce castiga 1200 Ron net cat si manageri de top care castiga >4000 euro net. E vorba de valorile fiecaruia pana la urma (alt subiect de discutat separat). Echipa dinamica si restul cuvintelor pot fi interpretate in fel si chip, in functie de perceptia noastra, de experientele mai bune sau mai rele pe care le-am avut. Eu sunt genul care nu lasa experientele negative din trecut sa umbreasca oportunitatile care apar. Si functioneaza, de obicei am experiente bune.
          Dar admir spiritul articolului, recunosc ca in aceasta tara cel mai bine ne pricem sa fim sarcastici. Astept cu nerabdare articole care cladesc ceva, nu doar cele care critica (nu ca nu ar trebui sa criticam dar ar trebui sa si aratam cum trebuie facut).
          • Like 1
          • @ Adriana Radu
           Doamna Adriana Radu, să înţeleg că dvs. aveţi tot salariul pe cartea de muncă? Vă felicit atunci.
           Eu lucrez de doi ani şi jumătate într-o firmă unde am fost obligat de la început să accept drepturi de autor.
           Salariul minim pe cartea de muncă şi restul pe drepturi de autor.
           De un an şi jumătate mă duc la interviuri dar nimeni nu vrea să treacă salariul pe cartea de muncă. (salariu sub 500 euro pt cineva cu experienţă peste 3 ani şi cursuri de specializare)
           Toţi angajatorii pe care i-am întâlnit vor că angajaţii să lucreaze la gri sau negru.
           La pensie o să ne luăm o mare ţeapă, noi ăştia care avem nevoie urgentă de un venit (pt chirii, facturi etc, > a creşte o familie e deja un vis).
           Noroc.
           • Like 8
          • @ Adriana Radu
           Voi scrie si un articol si din perspectiva cealalta. Am sute de interviuri la activ (ca recrutor) asa ca sigur gasesc ceva si acolo :)
           • Like 0
          • @ Adriana Radu
           Buna ziua Adriana.Eu sunt 95% de acord cu autorul articolul si pot sa argumentez cu ideea ca am la activ cate zeci de interviuri care mi-au cimentat aceasta opinie.Totodata sunt la a n-a firma si am schimbat manageri ca pe sosete,fie ca s-au schimbat organigramele de interior fie ca eu am schimbat firma.Vi se pare prea dur ce s-a zis?Vi se pare ireal ce s-a transpus in cuvinte?Ei bine,inca sunt firme de top din romania unde INCA se intreaba "Unde te vezi peste 5 ani?'Serios?!
           Si mai stiu o chestie,nu sari niciodata la bani si nu aduci tu ca si candidat in discutie partea baneasca,gen atat vreau salariu.Intotdeauna firmele fac studii de piata super scumpe unde se afla salariile si se uita in ograda proprie:grilele noastre sunt mai mici decat salariile din piata...well bummer.Si aici vb strict de firme multinationale nu GIGI SRL de la parterul unui bloc din colentina.
           Punctual:
           -Salariu motivant=Vreti sa stiti cat am stat pe 3000ron net la o firma maaaare de tot?Stiti cat de mult am fost motivat?1 luna..Am stat si staruit ca lucrurile se vor schimba in bine pentru ca m-am facut placut si disponibil pentru orice,m-am oferit sa fac chestii inplus doar doar poate poate intr-o zi va veni promovarea mult asteptata.Asa e,nu m-am uitat la bani,am zis lasa,vine si vremea mea...Si nu a venit...Si iar am asteptat pana cand am venit la seful meu de atunci cu o hartie goala si cu un pix.
           -Salut,ce faci,ce e cu hartia asta?
           -Pe hartia asta va scrie demisia sau va ramane goala,in functie de ce hotaram de comun acord aici.
           Long story short au trecut 4 ani de atunci.

           -Echipa dinamica=stii,aici lumea vine si pleaca rapid,la alte salarii sau alte oportunitati.Trebuie sa ai stomacul tare sa preiei si munca altora care au plecat ca deh,distribuim resursele asa cum putem.Stii e un moment greu pentru echipa insa ne bazam pe tine.Good luck!
           -Job description stufos =sa stii cat mai multe,alegem noi ce ne trebuie
           -day 2 day activities=vei face aia si aia si aia si ailalta si in cand echipa este dinamica vei munci ca un catar.Faptul ca esti de treaba si ca suporti stresul ne va ajuta sa te pedepsim pentru loialitatea si priceperea ta.Multumim.
           -Nu combinați două posturi într-unul singur=Hell yeah!Facem JD-uri ambigue unde nu prea stie nimeni de ce si daca se potriveste,insa daca a aplicat e de bine.Dupa aceea il luam la il descoasem si ne gandim ce putem sa-i punem in carca astfel incat sa folosim 2 resurse in 1 singura.

           -Overtime=Toate astea se intampla pentru ca pentru un manager primul obiectiv suna asa:reducerea drastica anuala a OPEX-ului.Orice fraier de manager nu aproba OVT platit si negociaza cu "hai mai bine iti iei tu niste ore libere,sa mai rezolvi una alta".
           Si ar mai fi multe de spus,insa astept raspunsul tau si vorbim punctual.
           P.S eu sunt ala care a rabdat cu anii in firme multinationale sa fiu crescut!
           • Like 9
          • @ Adriana Radu
           Daca nu pentru bani atunci pentru ce stimata doamna vreti sa muncim!? Pentru vise probabil! In tara asta nimic nu functioneaza cum trebuie si nu este sarcasm ci viata ....probabil visati la realitate,no offense!
           • Like 7
          • @ Adriana Radu
           Ştii ce e şi mai prost? Că işi bat joc de candidați şi ca unele companii nu lasă personalul specializat(HR) să se ocupe de recrutare. Exemplu: Am fost la BASS(British American Shared Service sau BAT) la care am avut mai multe teste(online, logica-matematica + test la engleza) pe care le-am trecut cu brio. La sfarsit am sustinut interviul final cu două team leadere care pur si simplu nu vorbeau cu mine. Stăteau ca fraierele si zambeau. Eu vorbeam ca prostul si punea intrebari si ele doar răspundeau. M-am simtit penibil. Pur si simplu ma simteam ignorat. Bine inteles ca am fost respins, pentru ca cristeriile lor de de selectie erau: imi place fata ta sau nu(desi toata lumea imi spune ca am ochii frumosi :)) ).
           Deci, penibil. Ori angajezi pe cineva pe baza a ce stie si ce isi doreste sau doar daca iti place fata cuiva sau nu si te lasi in baza a două team leadere noi. Am pierdut o lună si ceva d aşteptand dupa ei. Iar povestiri ca astea am zeci...
           • Like 1
          • @ Andor Ciprian
           va sustin opinia, am avut noroc in viata si am muncit numai ce, cand si cum mi-a placut, practic am ales, am functionat in 7 firme pe 15 pozitii diferite, construid peste tot departamente sau proiecte unice, in principal mi-am urmat ideile, satisfactie deplina, mai putin a contat retributia/salariul, probabil ca daca as fi avut idei proaste nu ma angajau atatia ... dar a venit momentul cand mi-am dorit si satisfactie financiara, atunci am descoperit ca multimea de inepti din jurul meu aveau salarii duble :O, practic "caram in spate" 250 de angajati, de la consilieri si directori la portari si soferi. a 2-a zi am plecat. au trecut 5 ani, nici macar nu ma intereseaza ce s-a intamplat acolo, consider ca norocul de a face ce-ti place la locul de munca merita un salariu mic :)
           • Like 4
          • @ Adriana Radu
           Nu doamna Radu , managerii romani nu sunt convinsi ca salariatii trebuie sa aiba un salariu decent .De fapt ei vor salariati ultracompetenti care sa munceasca gratis daca se poate. Putini manageri romani folosesc managementul prin obiective pentru ca nu stiu ce e aia.Cand ai un obiectiv de indeplinit folosesti resursele de care ai nevoie ca sa-l atingi (aici intra si resursele umane necesare de angajat si bineinteles ca daca ai target si deadline pentru obiectiv trebuie angajat cineva cu o arie de competenta adecvata).Majoritatea managerilor romani neavand cunostintele necesare folosesc doar managementul brin bugete si deci salariatul ideal e cel care cere salariul cel mai mic (de regula minim pe economie) neintelegand ca daca angajezi doar personal cu salarii mici nu vei avea niciodata performanta vizata de afacere si nici nu vei atinge obiectivele stabilite sau daca le vei atinge va dura foarte mult si cu costuri mult mai mari in timp decat daca ai angaja de la inceput personal calificat.Numai ca in goana dupa reduceri de costuri , singura arie de reducere de care sunt capabili managerii e aria salariala (profitand de fapt de conditiile pietei muncii de azi care ofera slava domnului multi someri) celelate sunt mai greu de atins .Din dorinta de a obtine profitul scontat vor angaja doar persoane slab pregatite ceea ce va face mai degraba obtinerea de profit un vis indepartat.In ceea ce priveste angajarea unui director cu 4000 de euro salariu acest gen de salariati se intalneste rar si in marea majoritate in multinationale sau regii de stat de aceea acest tip de salariat e un mercenar si va pleca unde e salariul mai mare , un lucru normal de altfel pentru ca multinationalele care platesc acest gen de salariati asteapta rezultate spectaculoase .Nici un patron roman nu va renunta la vila si BMW in favoarea unor salarii mai mari pentru angajati si nici nu ii va pastra cand piata scade deci ii va concedia instant si in aceste conditii nu trebuie sa se astepte la sacrificii din partea lor cand compania merge greu.
           • Like 3
         • Bună ziua
          Domnule Claudiu Manea, doresc să vă felicit pentru acurateţea, sinceritatea şi francheţea articolului dvs.
          Este o perspectivă reală şi tristă a situaţiei în care ne aflăm.
          Lucrez de doi ani într-o companie (sereleu) şi de un an jumătate mă "plimb" pe la interviuri.
          Verific site-uri de recrutare de două ori pe zi şi pot spune că aveţi 100 % dreptate.
          E o situaţie dezastruoasă chiar şi pt cei cu experienţă.
          Nu am pretenţia de a citi ce am postat eu dar, pt cei care sunt sceptici (sau au pierdut contactul cu realitatea lucrând prea mult în multinaţionale), ofer link-uri către 4 evaluări ale "interviurilor" la care am fost în ultimul an:
          Review-urile mele pe site-ul undelucram.ro:
          1. http://www.undelucram.ro/forum-socialeyes-totul-despre-mediul-de-lucru-3958
          2. http://www.undelucram.ro/interviuri-adv-communication-totul-despre-mediul-de-lucru-3857
          3. http://www.undelucram.ro/interviuri-createlier-totul-despre-mediul-de-lucru-3780
          4. http://www.undelucram.ro/forum-editura-herald-totul-despre-mediul-de-lucru-3781

          P.S.
          Un detaliu bun de tot este că, IT-stul firmei la care lucrez acum, la indicaţiile şefului a blocat accesul de pe calculatoarele firmei pe siteul undelucram.ro.
          Aşa ceva?
          Bine că există browsere că Epicbrowser.

          Cu deosebit respect,
          Alexandru Gheorghe
          • Like 3


          Îți recomandăm

          Mihai Goțiu - Mirel Palada

          „Din păcate pe pauza publicitară s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut, domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goțiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment, din păcate au trebuit să părăsească amândoi platoul", a anunțat Nadia Ciurlin, moderatoarea emisiunii care îi avea ca invitați cei doi politicieni.

          Citește mai mult

          medici

          Atât eu, cât şi Alin, co-autorul acestui articol, suntem copii de doctori. Avem aproape săptămânal același tip de conversaţie cu mamele noastre: - Ce faci, mamă? - Ce sa fac, mă lupt să-mi fac meseria. E plin de pacienţi, dar iar s-a blocat sistemul.

          Citește mai mult

          iphone X

          Apple a lansat marți iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X.

          Citește mai mult

          Întrebare: ce se întâmplă în România în vreme ce DNA, Parchetul General, DIICOT sunt anchetate la cererea ministrului Justiției, șefa DNA este acuzată că vrea urmărirea ștabilor și nu a chioșcarilor, președintele – scos din procesul de numire a procurorilor-șefi, la propunerea ministrului Justiției, inspecția judiciară supusă ministrului Justiției la propunerea ministrului Justiției, magistrații – cu toții sub urmărire penală, la propunerea ministrului Justiției?

          Cristian Turor Popescu
          Citește mai mult