Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum arată străzile din București, în vremea coronavirusului

Pe 15 martie, înainte de instaurarea stării de urgență, străzile din centrul Capitalei sunt pustii. Autoritățile le-au recomandat oamenilor să stea cât mai mult în casă, iar atunci când ies să păstreze distanța socială, pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus. După depășirea numărului de 100 de cazuri confirmate, România a intrat în scenariul 3 al epidemiei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Eu zic ca arata fix cum ar trebui sa arate, ținând cont de circumstanțe!
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Este atat de frumos Bucureștiul atunci cand nu este populat! Mi-aș fi dorit să fiu acolo cu familia, cu amicii, insa sunt prins în altă țară. Fiti puternici dragi romani din tara! Noi, cei din alte tărâmuri, ne gandim la cei rămași în țară.
    • Like 0
  • check icon
    He, he... pai in 1992 toamna cum dadea frigul arata la fel de pustiu. Imi aduc aminte exact pentru ca taman fusesem in Londra si apoi in Bucuresti insoteam un englez sa-i arat orasul. La aia abia razbateai prin centru de distractie iar la noi... pustiu.
    No amu nu-i nici o noutate; rafturi goale am mai vazut, pustietate, plictiseala... la urma-urmei homosapiens e un porc nesatul ce a inventat sporturile extreme ca sa iasa din anonimat, orgiile ca sa nu se plictiseasca,, tembelizorul ca sa-si omoare timpul.
    Acum suntem redusi la... normal. Aer, apa, mancare, caldura, toate astea le avem din belsug otravind... apa, aerul, mancarea, pamantul, generand prea multa caldura pe care pamantul n-o mai poate inghiti. Un virus mai abitir ca acesta ar aduce echilibrul pe aceasta planeta sufocata de aceste termite numite homoimbecilus.

    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult