Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un mic gest al președintelui Klaus Iohannis stârnește reacții în Marea Britanie

Iohannis și steagul britanic

Foto: Guliver Getty Images

Un scurt videoclip publicat de tabloidul britanic Sunday Express, îl arată pe președintele român Klaus Iohannis la Bruxelles, în timp ce se pregătește să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și mută puțin în lateral steagul Marii Britanii. „Merge?”, poate fi auzit întrebând jurnaliștii prezenți la declarațiile de presă.

„Momentul în care leader european „MESCHIN” mută steagul britanic în timpul unei conferințe de presă despre UE”, a titrat Sunday Express, care a folosit în titlu postării de Facebook și epitetul „șocant”. „În mod ironic”, scrie sursa citată steagul Marii Britanii se afla lângă cel al UE.

Sunday Epress scrie că unii internauți au calificat drept „meschin” gestul făcut de șeful statului român, în timp ce un britanic a scris pe Twitter că ”preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene rezumă perfect realitatea Brexitului”. 

Un altul le-a scris pe Facebook jurnalistilor care au dat știrea: „Nu mai folosiți cuvinte ridicole precum „Șocant”, când este clar că această persoană mută steagul din câmpul său vizual. Nu are nimic în comun cu meschinăria sau cu faptul că steagul este britanic. Îmbunătățiți-vă stilul de a face jurnalism, vă rog”.

Un cititor al tabloidul a scris însă: „Haideți să-i vedem reacția când Marea Britanie îi va înlătura pe imigranții români după Brexit”, articolul atrăgând și o serie de comentarii xenofobe, care conțineau insulte la adresa românilor. 

Klaus Iohannis s-a aflat, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles unde s-a discutat despre cadrul în care urmează a fi purtate negocierile pentru Brexit.

Mai jos puteți vedea gestul făcut de Iohannis despre care scrie tabloidul britanic. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Oamenii normali, tot mai puțini din păcate, şi au văzut scena nu au reacționat deloc fiind clar de ce a dat steagul la o parte. Prostovanii cu gândire de tip tabloid normal au urmat calea tabloidului de doi lei, nu că ar mira, prostia şi răutatea seacă fiind infinite.
  • Like 1
  • @
   Așa este... E incredibil spiritul de mahala ordinară care cuprinde societatea încetul cu încetul... Iată că am intrat și noi în rând cu lumea bună... Antena3, Româniatv și B1 s-au alăturat mândre la iuțeală tabloidului englez... Că ar fi fost rău de trăznet să se lase mai prejos...
   • Like 1
 • Sunday Express nu e vreo stea a presei deobicei obiective a Marei Britanii.Este un ziar care vrea sa fie vandut si creaza "actiuni"" senzatii" ca la noi..nu mai spun care...
  Niciintr-un caz nu va schimba parerea despre romani in cercurile autorizate. Nenorocirea este insa ca se citeste de acel public ignorant care a reusit sa vomite Brexitul ...Un timp tot ce e roman se va asocia la acesti microcefali cu cineva suspus roman care uraste si desconsidera Steagul Britanic "
  Desi ar trebui dar nu putem cere niciunui om nascut de o mama sa fie tot timpul in asa o tensiune sa controleze miscari de altfel firesti.. Prea mare influenta asupra oficialilor britanici nu va avea acest epizod..politica se face si mai meschin.interesele momentane economice si politice care pot sa fie favorabile noua sau dimpotriva dar nu din cauza miscarii steagului,doamne fereste
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Se vede foarte clar ca Iohannis il mută cu intentia de a avea un contact vizual cât mai bun cu jusnaliștii.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult