Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum face praf și e făcut praf CTP

Citesc, și, dacă aș fi credincios, ar trebui să mă crucesc. În emisiunea „La fileu cu CTP”, pe care Cristi Mândru o realizează cu subsemnatul pe Republica.ro după evenimente mari din tenis, am încercat să identific o posibilă cauză a „ghinioanelor” Simonei Halep din meciurile de la Roland Garros și Wimbledon, cu Ostapenko și Konta.

Cum cititorii și telespectatorii au putut constata, am apreciat în mod deosebit jocul și atitudinea Simonei din ultima vreme. Nu i-am găsit nicidecum o vină pentru înfrângeri, ci un dezavantaj din copilărie și adolescență, care poate fi înlăturat prin voință, prin antrenament psihic susținut.

Holbându-se la emisiune și încercând să-și determine cititorii să facă ochii cât cepele, „Adevărul” titrează: „CTP o pune pe Halep la zid”. Antena3: „CTP o pune la zid pe Halep”. ProSport: „CTP îi face o analiză dură Simonei Halep”. Știri pe surse: „CTP o face praf pe Simona Halep”. Și așa mai departe...

Toate aceste „știri” sunt minciuni murdare, în căutare disperată de audiență. Dar există destui consumatori de internet care n-au văzut și nu vor vedea emisiunea originală, pe Republica.ro. Pentru ei, rămân adevărate zidul, praful și duritatea.

De altfel, acestea vin după ce eu însumi sunt în mod regulat „făcut praf”, făcut KO, „desființat”, „spulberat” în alte snopuri de titluri pe care diverse publicații le iau unele de la altele, de s-or fi mirând unii cum de mai țin pixul în mână și scriu acest text.

Și, uite-așa, în „presa” de azi, nu mai contează ce spui, important e ce vor alții să spună, cât mai bâlcist, că spui!...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult