Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum face praf și e făcut praf CTP

Citesc, și, dacă aș fi credincios, ar trebui să mă crucesc. În emisiunea „La fileu cu CTP”, pe care Cristi Mândru o realizează cu subsemnatul pe Republica.ro după evenimente mari din tenis, am încercat să identific o posibilă cauză a „ghinioanelor” Simonei Halep din meciurile de la Roland Garros și Wimbledon, cu Ostapenko și Konta.

Cum cititorii și telespectatorii au putut constata, am apreciat în mod deosebit jocul și atitudinea Simonei din ultima vreme. Nu i-am găsit nicidecum o vină pentru înfrângeri, ci un dezavantaj din copilărie și adolescență, care poate fi înlăturat prin voință, prin antrenament psihic susținut.

Holbându-se la emisiune și încercând să-și determine cititorii să facă ochii cât cepele, „Adevărul” titrează: „CTP o pune pe Halep la zid”. Antena3: „CTP o pune la zid pe Halep”. ProSport: „CTP îi face o analiză dură Simonei Halep”. Știri pe surse: „CTP o face praf pe Simona Halep”. Și așa mai departe...

Toate aceste „știri” sunt minciuni murdare, în căutare disperată de audiență. Dar există destui consumatori de internet care n-au văzut și nu vor vedea emisiunea originală, pe Republica.ro. Pentru ei, rămân adevărate zidul, praful și duritatea.

De altfel, acestea vin după ce eu însumi sunt în mod regulat „făcut praf”, făcut KO, „desființat”, „spulberat” în alte snopuri de titluri pe care diverse publicații le iau unele de la altele, de s-or fi mirând unii cum de mai țin pixul în mână și scriu acest text.

Și, uite-așa, în „presa” de azi, nu mai contează ce spui, important e ce vor alții să spună, cât mai bâlcist, că spui!...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult