Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum face praf și e făcut praf CTP

Citesc, și, dacă aș fi credincios, ar trebui să mă crucesc. În emisiunea „La fileu cu CTP”, pe care Cristi Mândru o realizează cu subsemnatul pe Republica.ro după evenimente mari din tenis, am încercat să identific o posibilă cauză a „ghinioanelor” Simonei Halep din meciurile de la Roland Garros și Wimbledon, cu Ostapenko și Konta.

Cum cititorii și telespectatorii au putut constata, am apreciat în mod deosebit jocul și atitudinea Simonei din ultima vreme. Nu i-am găsit nicidecum o vină pentru înfrângeri, ci un dezavantaj din copilărie și adolescență, care poate fi înlăturat prin voință, prin antrenament psihic susținut.

Holbându-se la emisiune și încercând să-și determine cititorii să facă ochii cât cepele, „Adevărul” titrează: „CTP o pune pe Halep la zid”. Antena3: „CTP o pune la zid pe Halep”. ProSport: „CTP îi face o analiză dură Simonei Halep”. Știri pe surse: „CTP o face praf pe Simona Halep”. Și așa mai departe...

Toate aceste „știri” sunt minciuni murdare, în căutare disperată de audiență. Dar există destui consumatori de internet care n-au văzut și nu vor vedea emisiunea originală, pe Republica.ro. Pentru ei, rămân adevărate zidul, praful și duritatea.

De altfel, acestea vin după ce eu însumi sunt în mod regulat „făcut praf”, făcut KO, „desființat”, „spulberat” în alte snopuri de titluri pe care diverse publicații le iau unele de la altele, de s-or fi mirând unii cum de mai țin pixul în mână și scriu acest text.

Și, uite-așa, în „presa” de azi, nu mai contează ce spui, important e ce vor alții să spună, cât mai bâlcist, că spui!...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule CTP,am citit ce a-ti scris si am vazut si interviul despre Simona.Nici o legatura cu acuzatiile care vi s-au adus.E extrem de frustrant cand tu spui ceva si altii inteleg(sau vor sa inteleaga)ce vor ei,de parca ar fi doua limbi diferite!! Genul asta de oameni nu vor dispare niciodata,vrei sa le dai suturi in cur dar nu te lasa "inima" asa ca cel mai bine ii ignori pe cat posibil ca sa nu dai turatie mai mare ventilatorului de imprastiat rahat!
  • Like 0
 • Un articol inutil. Domnule Popescu, nu vă suspectez nici de prostie, nici de naivitate, dimpotrivă! A-i arăta cu degetul pe cei care se fac că nu înțeleg ceea ce dumneavoastră ați fi vrut să înțeleagă este inutil. Acele articole/știri au fost scrise/prezentate exact cu scopul de a distorsiona adevărul și dumneavostră sunteți conștient de asta. Știți foarte bine că în momentul în care publicați ceva sau comentați ceva la vreo televiziune acele cuvinte/vorbe sunt supuse procesului de distorsionare. E o chestie banală, un procedeu întâlnit de când lumea și pământul nu numai în presa de scandal, ci chiar și în cea "de caliate". Adevărul se prezintă pe jumătate, fotografiile se modifică în diverse programe de editare. Acele articole sunt pentru o anumită categorie de cititori/telespectatori care nu au acces la sursă și nici nu-i interesează să aibă. Că acest lucru nu are nici in clin, nici în mânecă cu etica profesională, că nu e frumos, că nu e corect, asta este altă mâncare de pește. Nouă degeaba ne spuneți că ăia îs nasoli, că v-au trădat și și-au trădat profesia. Noi deja știm și v-am luat cuvintele ca atare, fără a le distorsiona, chiar dacă suntem sau nu de acord cu ele. Tocmai dumneavoastră, expert în tehnica manipulării, vă plângeți de ei? Get over it! Este ca și cum, din căruță, ați încerca să arătați calului spre stânga sau spre dreapta. Normal că nu vă vede, ca are căpăstru cu ochelari. Noi, cei din căruță, vedem ce faceți, dar, cum spuneam și la început, gestul dumneavoatră este inutil, dacă nu chiar naiv sau prostesc. O să va doară brațul. Mai bine dați cu biciul sau trageți de dârlogi.
  • Like 1
 • Dacă mă uit puțin la Trump cu "joaca" lui cu presa și compar cu Romania!
  Nu suport a3 cu toți manipulatori din convingere și /sau conturi!
  Dar mie mi se pare ca astăzi SINGURUL LUCRU CARE SE VINDE ESTE IMAGINEA.Iar imaginea dacă o privești printr-o oglinda sau parbriz defect....Te păcălește!

  Al dracului.....marketing!
  • Like 0
 • Problema "din copilarie" este generala in societatea romaneasca.
  De ce trebuie ca noi sa avem nr. 1 in tenis de camp daca nu investim ? Este valabil pentru sportivi, penntru "olimpici" si asa mai departe.
  Sa avem bunul simt - invatat in copilarie- si sa admitem ca locul 2 mondial al Simonei este un dar facut poporului roman care sta prost la PIB, foarte prost la autostrazi, sanatate, invatamant etc.
  Ce bine ar fi sa avem locul 7 sau 10 mondial la gradul de alfabetizare, la sanatate, cultura, cunoasterea istoriei si, mai ales, la BUNUL SIMT.
  • Like 2
 • Dle Cristian Tudor Popescu, daca ati fi credincios ar trebui sa va rugati ca astfel de indivizi sa devina normali,nu sa va cruciti, pentru ca nu ii schimbati cu nimic.
  V-am citit articolul si aveti toate motivele de indignare.
  • Like 0
 • check icon
  Nu trebuie să vă supărați domnule CTP, știți foarte bine că cei mai mulți jurnaliști sunt ca cei mai mulți politicieni,ca cei mai mulți români, --sub orice critică culturală,socială,politică și morală, drept pt. care nu sunt în stare să producă plus valoare în mod eficient și atunci apelează la tabloidizare. Ceva nou sub soare? Nu cred. Cine vă cunoaște valoarea și intențiile. exprimate public dealtfel, știe despre ce vorbiți, restul neavând importanță oricum.
  • Like 1
 • check icon
  Comentariul nu este un răspuns la articolul lui C.T. Popescu, fiindcă dumnealui ştie care este realitatea în presa noastră. Şi nu de ieri, de azi. De altfel, articolul a fost mai mult o consemnare a unui fapt şi nimic mai mult, pentru că, în nici un caz, nu se adresează "consumatorilor înveteraţi de tenis".

  Pe de altă parte, nici articolele din ziarele pe care domnia-sa le enumeră nu se adresează publicului care este avid de tenis sau, măcar, ştie să facă diferenţa dintre forehand şi backhand. Se adresează acelei categorii de public pentru care sportul este doar o altă mondenitate. Presă roz, public roz. Şi, în cazul acesta... articolele respective chiar nu contează. Parol! Ia gândiţi-vă în ce zonă a publicului ar conta ştirea că Einstein ar fi plagiat teoria relativităţii? Fizicienii nici nu s-ar obosi să citească titlul până la capăt. Iar ceilalţi... nu contează.
  • Like 2
 • Casargoz check icon
  Intr-o prezentare a turneului curent, evolutia simonei din acest an a fost caracterizata ca stelara...
  In rest click and bait ne omoara...
  Nu mai pot sa ma uit nici pe bbc.
  • Like 0
 • check icon
  Și eu mã mir cã ati scris acest text. Nu-i vãd rostul! Iubitorii de tenis +Simona Halep,care vã cunosc/apreciazã opiniile,nu au nevoie de explicații sau justificãri. Iar ceilalți,oricum nu conteazã! Va fost rãnitã vanitatea? Asta e soarta persoanelor publice,sã înghitã de toate: si laude si bîrfe si minciuni si rãutãți.Vorba din bãtrâni: presa te ridicã,presa te doboarã!
  • Like 4
 • Cristian check icon
  Click-ul e cel mai important in "presa" de azi , iar click-ul se da pe titlu. Restul e de umplutura.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult