Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum l-au „emoționat" până la incoerență audierile din comisii pe Dănuț Andrușcă, ministrul propus pentru Economie

Dănuț Andrușcă

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

„Voi face tot ce-mi stă în putințe pentru dezvoltarea economiei românești”, a spus luni ministrul propus pentru Economie, Dănuţ Andruşcă, după audierile din comisiile de specialitate.

„Dar un rol important va avea, pentru în cadrul economiei, îmi cer scuze, că sunt emoționat”, a adăugat el.

Răspunsurile incoerente oferite reporterilor, redate de ȘtirileProTV, au continuat:

„O a doua propunere și susținere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă. Dar noi locuri de muncă mai bine plătite! O a treia, un al treilea obiectiv ..”

Jurnalist: „Cum veți face asta?”

Dănuț Andrușcă: „E trecut în programul de guvernare. Nu vreau să intrăm în detalii”.

Jurnalist: „Dar românii nu trebuie să știe cum veți proceda?”

Dănuț Andrușcă: „O a treia viziune este pentru susținerea ... tuturor producătorilor”.

Andrușcă a fost validat luni în comisiile de specialitate din Parlament cu 42 voturi pentru și 18 împotrivă. 

Dănuț Andrușcă, 49 de ani, este la primul mandat de deputat. A fost director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin şi administrator special al Cuprumin.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult