Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum repari o cervicală fracturată

Cum repari o cervicală fracturată:

1. rogi pacientul să nu stea cocoșat;

2. îl privești în ochi;

3. pui o mână pe umăr și alta pe genunchiul contralateral;

4. îndemni pe altcineva să facă două poze, pentru a distrage atenția persoanei suferinde;

5. nu apeși ca nebunul cu mâinile, ci te concentrezi să trimiți energie chi prin meridianele aliniate (de asta e important punctul 1);

6. dacă ceakrele sunt refăcute, practici zece secunde respirația inimii, îmbrățișezi pacientul și mai faci o poză;

7. gata, cervicala e ca nouă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Duamna Dan pare atrasa sexual de saraca fata, nici o problema in zilele noastre...
  • Like 0
 • Doamnelor, asta înseamnă "egalitatea de şanse": nu numai la leafă, ci şi la bătaie, în rând cu subunitatea de la care-ţi umpli cardul în fiecare lună. Mă bucur că fata a scăpat doar cu sperietura, în rest este întreagă. La fel de mult m-aş fi bucurat şi dacă în locul ei ar fi fost un bărbat.

  Cât despre felul în care a fost înconjurată de agresori... acolo ori a fost o mare prostie, ori un jigodism abject. Sau poate or fi fost colegi de-ai ei şi au dat mai cu milă.

  Cu politicienii... ne-am obişnuit, nu-i aşa?
  • Like 0
 • Chipul femeii, in poza asta, indica stres post-traumatic... Pe asta nu-l alina Carmen Dan indiferent cata energie chi i-ar "transmite".
  • Like 0
 • Maiinile madamdanei sunt incarcate de energie de la priza aia in care si le baga seara de seara, asa ca sta bine la nivelul de chi. Iar energia din vorbele ei arata un altfel de conectare - la infractorul suprem dragnea - insa nu se cunoaste exact punctul de cuplare si daca legatura lor este WiFi sau HaiFai.
  • Like 4
 • Imaginati-va ca o femeie din trupele de interventie(nu personal auxiliar)romane din Afganistan ar fi prinsa,violata si ucisa de talibani.Stirea respectiva ar genera o asemenea unda de soc printre romani incat toti afganii ar fi bagati in aceeasi oala si masacrati daca se poate.Tocmai de aceea femeile nu au ce cauta in fortele de ordine care au ca si unic scop detensionarea unei situatii violente prin recurgerea la violenta.Emotia generata de bataia primita de o femeie poate fi folosita de propaganda pentru a instiga la ura.Nu suntem in filmul Jandarmul si jandarmeritele cu Louis de Funes,este un caz real de manipulare a sentimentelor de ocrotire pe care le manifestam instinctual fata de femei.
  • Like 1
 • Uite asa: te mangaie oleaca ( de Videle) d-na dan.Eventual iti canta de acordeon tov. liviu.La mustacioara divortata.Cu chelie alde birocrata.Si multa minciuna mediatica de guitztv si a3.
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult