Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cum repari o cervicală fracturată

Cum repari o cervicală fracturată:

1. rogi pacientul să nu stea cocoșat;

2. îl privești în ochi;

3. pui o mână pe umăr și alta pe genunchiul contralateral;

4. îndemni pe altcineva să facă două poze, pentru a distrage atenția persoanei suferinde;

5. nu apeși ca nebunul cu mâinile, ci te concentrezi să trimiți energie chi prin meridianele aliniate (de asta e important punctul 1);

6. dacă ceakrele sunt refăcute, practici zece secunde respirația inimii, îmbrățișezi pacientul și mai faci o poză;

7. gata, cervicala e ca nouă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Duamna Dan pare atrasa sexual de saraca fata, nici o problema in zilele noastre...
  • Like 0
 • Doamnelor, asta înseamnă "egalitatea de şanse": nu numai la leafă, ci şi la bătaie, în rând cu subunitatea de la care-ţi umpli cardul în fiecare lună. Mă bucur că fata a scăpat doar cu sperietura, în rest este întreagă. La fel de mult m-aş fi bucurat şi dacă în locul ei ar fi fost un bărbat.

  Cât despre felul în care a fost înconjurată de agresori... acolo ori a fost o mare prostie, ori un jigodism abject. Sau poate or fi fost colegi de-ai ei şi au dat mai cu milă.

  Cu politicienii... ne-am obişnuit, nu-i aşa?
  • Like 0
 • Chipul femeii, in poza asta, indica stres post-traumatic... Pe asta nu-l alina Carmen Dan indiferent cata energie chi i-ar "transmite".
  • Like 0
 • Maiinile madamdanei sunt incarcate de energie de la priza aia in care si le baga seara de seara, asa ca sta bine la nivelul de chi. Iar energia din vorbele ei arata un altfel de conectare - la infractorul suprem dragnea - insa nu se cunoaste exact punctul de cuplare si daca legatura lor este WiFi sau HaiFai.
  • Like 4
 • Imaginati-va ca o femeie din trupele de interventie(nu personal auxiliar)romane din Afganistan ar fi prinsa,violata si ucisa de talibani.Stirea respectiva ar genera o asemenea unda de soc printre romani incat toti afganii ar fi bagati in aceeasi oala si masacrati daca se poate.Tocmai de aceea femeile nu au ce cauta in fortele de ordine care au ca si unic scop detensionarea unei situatii violente prin recurgerea la violenta.Emotia generata de bataia primita de o femeie poate fi folosita de propaganda pentru a instiga la ura.Nu suntem in filmul Jandarmul si jandarmeritele cu Louis de Funes,este un caz real de manipulare a sentimentelor de ocrotire pe care le manifestam instinctual fata de femei.
  • Like 1
 • Uite asa: te mangaie oleaca ( de Videle) d-na dan.Eventual iti canta de acordeon tov. liviu.La mustacioara divortata.Cu chelie alde birocrata.Si multa minciuna mediatica de guitztv si a3.
  • Like 3


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult