Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum repari o cervicală fracturată

Cum repari o cervicală fracturată:

1. rogi pacientul să nu stea cocoșat;

2. îl privești în ochi;

3. pui o mână pe umăr și alta pe genunchiul contralateral;

4. îndemni pe altcineva să facă două poze, pentru a distrage atenția persoanei suferinde;

5. nu apeși ca nebunul cu mâinile, ci te concentrezi să trimiți energie chi prin meridianele aliniate (de asta e important punctul 1);

6. dacă ceakrele sunt refăcute, practici zece secunde respirația inimii, îmbrățișezi pacientul și mai faci o poză;

7. gata, cervicala e ca nouă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Duamna Dan pare atrasa sexual de saraca fata, nici o problema in zilele noastre...
  • Like 0
 • Doamnelor, asta înseamnă "egalitatea de şanse": nu numai la leafă, ci şi la bătaie, în rând cu subunitatea de la care-ţi umpli cardul în fiecare lună. Mă bucur că fata a scăpat doar cu sperietura, în rest este întreagă. La fel de mult m-aş fi bucurat şi dacă în locul ei ar fi fost un bărbat.

  Cât despre felul în care a fost înconjurată de agresori... acolo ori a fost o mare prostie, ori un jigodism abject. Sau poate or fi fost colegi de-ai ei şi au dat mai cu milă.

  Cu politicienii... ne-am obişnuit, nu-i aşa?
  • Like 0
 • Chipul femeii, in poza asta, indica stres post-traumatic... Pe asta nu-l alina Carmen Dan indiferent cata energie chi i-ar "transmite".
  • Like 0
 • Maiinile madamdanei sunt incarcate de energie de la priza aia in care si le baga seara de seara, asa ca sta bine la nivelul de chi. Iar energia din vorbele ei arata un altfel de conectare - la infractorul suprem dragnea - insa nu se cunoaste exact punctul de cuplare si daca legatura lor este WiFi sau HaiFai.
  • Like 4
 • Imaginati-va ca o femeie din trupele de interventie(nu personal auxiliar)romane din Afganistan ar fi prinsa,violata si ucisa de talibani.Stirea respectiva ar genera o asemenea unda de soc printre romani incat toti afganii ar fi bagati in aceeasi oala si masacrati daca se poate.Tocmai de aceea femeile nu au ce cauta in fortele de ordine care au ca si unic scop detensionarea unei situatii violente prin recurgerea la violenta.Emotia generata de bataia primita de o femeie poate fi folosita de propaganda pentru a instiga la ura.Nu suntem in filmul Jandarmul si jandarmeritele cu Louis de Funes,este un caz real de manipulare a sentimentelor de ocrotire pe care le manifestam instinctual fata de femei.
  • Like 1
 • Uite asa: te mangaie oleaca ( de Videle) d-na dan.Eventual iti canta de acordeon tov. liviu.La mustacioara divortata.Cu chelie alde birocrata.Si multa minciuna mediatica de guitztv si a3.
  • Like 3


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult