La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
Cum se face termoscanarea în alte țări. GALERIE FOTO
Foto Guliver/Getty Images
Măsurarea temperaturii la distanţă este o măsură instituită și în alte state, ca metodă de prevenire a răspândirii coronavirusului. În aeroporturi, mai multe ţări, inclusiv România, au astfel de sisteme care sunt activate atunci când există un risc asupra sănătăţii publice. Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spaţiile cu risc de transmitere a virusului SARS-CoV-2 - magazine, instituții, firme. Sunt însă și studii care arată că scanarea temperaturii persoanelor nu și-a dovedit pe deplin eficiența în detectarea celor infectați cu noul coronavirus, având în vedere că simptomele COVID-19 apar la câteva zile de la infecția cu noul coronavirus.
Mai jos, câteva imagini care ilustrează cum se face termoscanarea în alte țări.
Oare cat de jos pe scara evolutiei poti fi, sa crezi ca o termoscanare poate citi date personale, nume si adrese, CNP-ul sau numarul de cont din banca.... Si asta o declara unul cu diploma de medic, deputat si condamnat penal. Cu putin mai multa scola, cica... Deh!!! De ce naiba ne mai miram ca in Egiptul antic credeau ca vine sfarsitul lumii cand era o eclipsa?
Like 1
@ Aad Moss
In Egiptul Antic,, nu era scoala si educatia din ziuia de azi ,Dar acel ,,asa-zis deputat-mitraliera ,cred ca nu mai are ce cauta in ,,viata politica si publica ,de multa vreme .Este un personaj care transmite multa ignoranta ,prostie lipsa de educatie minima si este foarte curios , cum a intrat in posesia unei diplome de medic !! ,Cred ca ,,nivelul de gandire al unui taran -om simplu de la tara este cu mult superior !
Like 1
Evident ca nu are o eficienta foarte ridicata, de asta nu se indoieste nimeni. Dar cel putin detecteaza pe cei care au temperatura ridicata si care pot fi suspectati ca fiind infectati cu Sars-COV-2 (nici macar asta nu e sigur). Termoscanarea e doar o masura in plus fata de multe altele care se aplica. Aici e vorba de teoria probabilitatii, pur si simplu. Niciuna dintre masurile luate nu asigura 100% ca nu te infectezi. Nici masca, nici manusile, nici dezinfectantii, nici spalatul pe maini... Doar izolarea totala (fara nici macar un contact), daca ar fi posibila, te-ar putea asigura, dar nu e posibila. Toate acestea insa reduc fiecare in parte cu ceva riscurile. Unele mai mult, altele mai putin...
Like 1
@ Adrian Gabriel
Asta plus impresia ca "se face ceva".
Pentru ca nici pe aia asimptomatici (majoritar) nu-i détectezi, aia subfebrili sunt undeva în marja de eroare a aparatului, iar aia dintre aia febrili pe bune (putini procentual dintre toți purtătorii) ii detectezi doar pe tâmpiții care deși se simt rău ies la shopping. Deci de fapt e frecție.
Însă da ocazia conspiratonistilor sa se mai agite un pic. Ne-au salvat de vaccinuri, de 5g, acum ne scăpa și de termoscanare și de chipare, suntem pe mâini bune.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pentru ca nici pe aia asimptomatici (majoritar) nu-i détectezi, aia subfebrili sunt undeva în marja de eroare a aparatului, iar aia dintre aia febrili pe bune (putini procentual dintre toți purtătorii) ii detectezi doar pe tâmpiții care deși se simt rău ies la shopping. Deci de fapt e frecție.
Însă da ocazia conspiratonistilor sa se mai agite un pic. Ne-au salvat de vaccinuri, de 5g, acum ne scăpa și de termoscanare și de chipare, suntem pe mâini bune.