Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum se face termoscanarea în alte țări. GALERIE FOTO

Termoscanare - Foto Guliver Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Măsurarea temperaturii la distanţă este o măsură instituită și în alte state, ca metodă de prevenire a răspândirii coronavirusului. În aeroporturi, mai multe ţări, inclusiv România, au astfel de sisteme care sunt activate atunci când există un risc asupra sănătăţii publice. Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spaţiile cu risc de transmitere a virusului SARS-CoV-2 - magazine, instituții, firme. Sunt însă și studii care arată că scanarea temperaturii persoanelor nu și-a dovedit pe deplin eficiența în detectarea celor infectați cu noul coronavirus, având în vedere că simptomele COVID-19 apar la câteva zile de la infecția cu noul coronavirus.

Mai jos, câteva imagini care ilustrează cum se face termoscanarea în alte țări.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aad Moss Aad Moss check icon
    Oare cat de jos pe scara evolutiei poti fi, sa crezi ca o termoscanare poate citi date personale, nume si adrese, CNP-ul sau numarul de cont din banca.... Si asta o declara unul cu diploma de medic, deputat si condamnat penal. Cu putin mai multa scola, cica... Deh!!! De ce naiba ne mai miram ca in Egiptul antic credeau ca vine sfarsitul lumii cand era o eclipsa?
    • Like 1
    • @ Aad Moss
      In Egiptul Antic,, nu era scoala si educatia din ziuia de azi ,Dar acel ,,asa-zis deputat-mitraliera ,cred ca nu mai are ce cauta in ,,viata politica si publica ,de multa vreme .Este un personaj care transmite multa ignoranta ,prostie lipsa de educatie minima si este foarte curios , cum a intrat in posesia unei diplome de medic !! ,Cred ca ,,nivelul de gandire al unui taran -om simplu de la tara este cu mult superior !
      • Like 1
  • Evident ca nu are o eficienta foarte ridicata, de asta nu se indoieste nimeni. Dar cel putin detecteaza pe cei care au temperatura ridicata si care pot fi suspectati ca fiind infectati cu Sars-COV-2 (nici macar asta nu e sigur). Termoscanarea e doar o masura in plus fata de multe altele care se aplica. Aici e vorba de teoria probabilitatii, pur si simplu. Niciuna dintre masurile luate nu asigura 100% ca nu te infectezi. Nici masca, nici manusile, nici dezinfectantii, nici spalatul pe maini... Doar izolarea totala (fara nici macar un contact), daca ar fi posibila, te-ar putea asigura, dar nu e posibila. Toate acestea insa reduc fiecare in parte cu ceva riscurile. Unele mai mult, altele mai putin...
    • Like 1
    • @ Adrian Gabriel
      Parerist check icon
      Asta plus impresia ca "se face ceva".
      Pentru ca nici pe aia asimptomatici (majoritar) nu-i détectezi, aia subfebrili sunt undeva în marja de eroare a aparatului, iar aia dintre aia febrili pe bune (putini procentual dintre toți purtătorii) ii detectezi doar pe tâmpiții care deși se simt rău ies la shopping. Deci de fapt e frecție.
      Însă da ocazia conspiratonistilor sa se mai agite un pic. Ne-au salvat de vaccinuri, de 5g, acum ne scăpa și de termoscanare și de chipare, suntem pe mâini bune.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult