Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum se face termoscanarea în alte țări. GALERIE FOTO

Termoscanare - Foto Guliver Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Măsurarea temperaturii la distanţă este o măsură instituită și în alte state, ca metodă de prevenire a răspândirii coronavirusului. În aeroporturi, mai multe ţări, inclusiv România, au astfel de sisteme care sunt activate atunci când există un risc asupra sănătăţii publice. Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spaţiile cu risc de transmitere a virusului SARS-CoV-2 - magazine, instituții, firme. Sunt însă și studii care arată că scanarea temperaturii persoanelor nu și-a dovedit pe deplin eficiența în detectarea celor infectați cu noul coronavirus, având în vedere că simptomele COVID-19 apar la câteva zile de la infecția cu noul coronavirus.

Mai jos, câteva imagini care ilustrează cum se face termoscanarea în alte țări.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aad Moss Aad Moss check icon
  Oare cat de jos pe scara evolutiei poti fi, sa crezi ca o termoscanare poate citi date personale, nume si adrese, CNP-ul sau numarul de cont din banca.... Si asta o declara unul cu diploma de medic, deputat si condamnat penal. Cu putin mai multa scola, cica... Deh!!! De ce naiba ne mai miram ca in Egiptul antic credeau ca vine sfarsitul lumii cand era o eclipsa?
  • Like 1
  • @ Aad Moss
   Dan check icon
   In Egiptul Antic,, nu era scoala si educatia din ziuia de azi ,Dar acel ,,asa-zis deputat-mitraliera ,cred ca nu mai are ce cauta in ,,viata politica si publica ,de multa vreme .Este un personaj care transmite multa ignoranta ,prostie lipsa de educatie minima si este foarte curios , cum a intrat in posesia unei diplome de medic !! ,Cred ca ,,nivelul de gandire al unui taran -om simplu de la tara este cu mult superior !
   • Like 1
 • Evident ca nu are o eficienta foarte ridicata, de asta nu se indoieste nimeni. Dar cel putin detecteaza pe cei care au temperatura ridicata si care pot fi suspectati ca fiind infectati cu Sars-COV-2 (nici macar asta nu e sigur). Termoscanarea e doar o masura in plus fata de multe altele care se aplica. Aici e vorba de teoria probabilitatii, pur si simplu. Niciuna dintre masurile luate nu asigura 100% ca nu te infectezi. Nici masca, nici manusile, nici dezinfectantii, nici spalatul pe maini... Doar izolarea totala (fara nici macar un contact), daca ar fi posibila, te-ar putea asigura, dar nu e posibila. Toate acestea insa reduc fiecare in parte cu ceva riscurile. Unele mai mult, altele mai putin...
  • Like 1
  • @ Adrian Gabriel
   Parerist check icon
   Asta plus impresia ca "se face ceva".
   Pentru ca nici pe aia asimptomatici (majoritar) nu-i détectezi, aia subfebrili sunt undeva în marja de eroare a aparatului, iar aia dintre aia febrili pe bune (putini procentual dintre toți purtătorii) ii detectezi doar pe tâmpiții care deși se simt rău ies la shopping. Deci de fapt e frecție.
   Însă da ocazia conspiratonistilor sa se mai agite un pic. Ne-au salvat de vaccinuri, de 5g, acum ne scăpa și de termoscanare și de chipare, suntem pe mâini bune.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult