Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Curtea Constituțională: Există un conflict juridic între DNA și Executiv. Dorneanu: S-a perturbat buna activitate a Guvernului prin ancheta asupra adoptării OUG 13

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetarea de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13.

„DNA a început o acţiune care s-a marcat prin descinderi la Ministerul Justiției, audieri de la cel mai mic la cel mai mare în legătură în felul în care s-a adoptat un act normativ. El se aprobă în anumite condiţii şi este o putere delegată din partea autorităţii legislative (...) DNA s-a apucat să vadă în ce măsură s-au îndeplinit condiţiile unei OUG, dacă s-au primit toate avizele, lucruri care exced competenţelor DNA”, a spus luni Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, citat de Digi24.

Președintele CCR a spus luni că verificarea respectării condiţiilor de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă revine Curţii Constituţionale, nu DNA şi că a fost încălcat dreptul Guvernului de a decide oportunitatea legiferării. 

„Considerăm că s-a perturbat buna activitate a Guvernului şi s-au deteriorat relaţiile care trebuie să existe între autorităţile legislativă, executivă şi judecătorească”, a explicat Valer Dorneanu.

Sesizarea privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA și admisă luni de CCR a fost depusă în urmă cu circa trei săptămâni de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a clasat o faptă din dosarul privind OUG 13 și a trimis cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii au suspiciuni că la Ministerul Justiției a fost distrus un raport cu privire la OUG 13.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Romania este plina de "jurnalisti de investigatie". O fi corect , sau nu, sa se numeasca asa nu stiu. Suntem invadati de "fall news", "fake news ", manipulare, comunicare sau non cumunicare ( termen cu care eu nu sunt de acord). Am o intrebare pentru ei: puteti sa afirmati cu certitudine ca avem un premier non șantajabil? integru? o stanca de onestitate? ( atentie de preferat duritatea granitului, trovantii sunt in crestere dupa fiecare ploaie).Accept o opinie a acestor jurnalisti chiar de pe surse ( cum le place lor ). O intrebare simpla referitoare la personalitatea morala a premierului . Legitima cred. A fi sau a nu fi santajabil in partidul trandafirilor care au acelas parfum chiar daca, in natura, niciun trandafir nu miroase la fel cu celalalt. Inspira bani, expira coruptie.
    • Like 2
  • check icon
    Mamă, mamă, da’ ce se pricepe lumea aici la Polonia, la Ungaria... Pot pune pariu că nici măcar unul dintre cei care comentează situația din aceste țări nu știe nici polonă, nici maghiară... O spune așa, că să bine... Mă înșel?
    • Like 0
    • @
      Pentru a fi informat trebuie sa vorbesti ungureste? Credeti ca romanii din Transilvania nu inteleg ungureste? A vorbi o limba , alta decat cea materna , nu inseamna ca esti informat, a nu vorbi o alta limba , alta decat cea materna , nu inseamna ca esti un ignorant. Ce logica folositi pentru a intelege cand va voi spune ca va inselati? Aveti vreo logica?
      • Like 1
  • Paul check icon
    Oare cine este Valer Dorneanu? Ca doar nu o fi ala de la psd... Psdistii au inteles dupa ce au incercat sa il dea jos in stil mafiot pe Basescu (un alt mafiot) ca au nevoie sa controleze Curtea Constitutionala. Tinand cont ca au fost aproape neintrerupt la putere in ultimii 6 ani controland senatul si camera deputatilor, au avut ocazia sa numeasca un procent semnificativ de judecatori la CCR dupa chipul si asemanarea lor. La cum stau lucrurile, din pacate, o sa aiba ocazia sa mai numeasca (,) cativa. Situatia la noi incepe sa semene cu cea din Polonia. In alta ordine de idei, la ora actuala, dupa aceasta decizie, daca guvernul psd-alde decide sa aloce 99% din bugetul Romaniei pentru infrastructura rutiera si toti banii se investesc prin contracte cu TelDrum, nimeni nu poate face nimic...
    • Like 0
    • @ Paul
      Ai dreptate! Dar si Dorneanu are dreptate din punctul de vedere care-l pune in evidenta. DNA trebuia sa-l ancheteze pe Ciordache, nu guvernul si sa trimita mai repede dosarul mai repede parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie.
      • Like 0
    • @ Paul
      Am explicat si eu mai jos similitudinea cu situatia din Polonia. Valer Dorneanu este un "soldat credincios", cum le place sa se autodenumeasca unii din PSD. In mai multe randuri au incercat sa l puna acolo si nu au reusit, acum s-a putut sa il implanteze chiar la conducerea CCR. Valer Dorneanu a fost si este vocea lui Ion Iliescu, transformat in jurist, nimic mai mult sau mai putin. Este tipul uman care slujeste pana la capat, pana in panzele albe, foarte placut in PSD. O sa mai avem parte de multe surprize de la acest ins.
      • Like 0
    • @ Blurry Mind
      Paul check icon
      Ai dreptate, insa mie mi se para ca pentru a il ancheta pe ministrul justitei este nevoie sa intrebi in stanga si in dreapta prin guvern. Inseamna asta ca anchetezi guvernul? Mai mult, daca printr-o ordonanta de urgenta guvernul prejudiciaza statul, in lumina deciziei CCR, poate fi anchetat de catre procurori de pe langa PICCJ?
      • Like 1
  • Controlul Curtii Constitutionale este un obiectiv major al partidelor populiste si antieuropene. Cine a urmarit evenimentele de Polonia stie foarte bine. Pe scurt, in Polonia, fostul partid de guvernamant pro european, Platforma Civica, a numit 5 judecatori la Tribunalul Constitutional, 2 dintre ei fiind numiti inainte de termen, numirea lor a fost neconstitutionala. Graba a fost provocata de alegerile pe care se asteptau sa le piarda. A castigat alegerile Duda(membru al PiS). Imediat au fost schimbati sefii serviciilor secrete pe motiv de... "agenturi straine" si "tradatori de tara". A venit partidul lui Kaczynski Jaroslaw la putere, fratele defunctului si santajabil de FSB. Duda a refuzat numirea celor 3 judecatori constitutionali eligibili(incalcand decizia mandatorie a Triunalului, in acelasi timp, PiS numeste 5 judecatori Constitutionali din partea sa. Duda argumenteaza ca nu ii mai poate numi pe cei 3 de la PC pentru ca s ar depasi numarul maxim de judecatori ce pot fi membri ai Tribunalului, cu toate ca aceasta depasire este cauzata tocmai de incalcarea Constitutiei de catre el, prin refuzul de a semna decretul. PiS schimba legea de functionare a TC in Seim(Parlamentul) - conflict evident intre puterile statului, judecatorii se pot intruni la cateva luni sa ia o decizie asupra unelei legi sau act normativ, nu in cateva zile de la sesizare. In acelasi mod, cvorumul pentru luarea unei decizii creste de la 9 la 13, iar orice decizie se ia doar cu majoritatea calificata(2/3), cu toate ca Constitutia Poloniei prevede expres majoritate simpla. Astfel, este practic blocata total institutia. Intre timp, in Parlament, alesii partidului de guvernamant voteaza in bloc si intrebati de jurnalisti declara ca nu au stiu ce voteaza. Se trece pe sest o lege de felul decretului ceausist 770 prin care orice avort este interzis prin lege. Ulterior retrasa, dar nu din considerente populare, ci pentru ca dreptul de vot in CE al Poloniei ar fi fost ridicat. PiS se regrupeaza si trece iarasi la atac cu o lege prin care le este interzis jurnalistilor sa filmeze in Parlament... ulterior se trece la controlarea posturilor publice si schimbarii lor in "posturi culturale", efectiv organe de propaganda moderna. etc
    Am facut aceasta digresiune pentru a observa similitudinile, fiecare trage ce concluzie il taie capul. Eu sustin ca sistemul democratic de checks and balances este total anihilat in acest moment in Polonia, tara a trecut de partea democratiilor iliberale alaturi de Ungaria si Grecia, aflate sub patronajul Moscovei. In Romania se pare ca doar DNA, ICCJ si CSM, ca reprezentati ai magistratilor si ai puterii judecatoreasti, mai reprezinta o putere a statului neinregimentata politic, anihilarea ei este o cerinta expresa pentru controlului total al societatii. Pronosticul meu este unul pesimist, as vrea sa ma insel, dar nu cred ca DNA va rezista, e un grup marunt de procurori, destul de constiinciosi, dar nu poti sa te opui tuturor institutiile opresive.
    Ne asteapta vremuri tulburi, dragilor. Aseara am vazut infiltrati ai PSD la protestul de la Victoriei cu mesaje xenofobe, anti justitie, anti UE si antidemocratice, nu cadeti in plasa populismului si a urii, democratia trebuie aparata de noi, cetatenii, multe institutii sunt acum in captivitatea politicului si nu pot ajuta cu nimic.
    Inchei printr-un citat al lui Dan Voiculescu : "Nu vom avea toata puterea pana ce nu vom controla justitia".
    • Like 5
    • @ Bogdan Melinte
      Cred ca deja suntem pe partia la al carei capat ne asteapta calduroasa imbratisare a ursuletului Putin. Cred ca mai marii PSD & Tariceanu isi freaca mainile asteptand alegerile din Franta. Daca iese Le Pen, cred ca suntem cu un picior in groapa. Sunt curios cum se vor jertfi pentru Patrie mandrii romani din PSD cand Romania va deveni obiectul urmatorului bluf al lui Putin. A blufat inCrimeea si i-a mers. A blufat in Siria si i-a mers. Oare ce urmeaza? Abia astept sa-i vad pe Tariceanu si Dragnea calare pe taburile Zimbru, luptandu-se cu Ursul. Doar sunt cei mai mari patrioti, nu?
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Analiza ta este pertinentă, dar, deşi nu este în acord cu regulile democraţiei, Polonia a luat decizii corecte, având în vedere realitatea lumii în care trăim. Nu uita cine este Polonia: o fostă mare putere care a fost rasă de pe harta Europei de vreo două ori. Polonia a învăţat din istorie şi a luat nişte măsuri de protecţie pentru naţiunea poloneză.

      Când spun că a luat decizii corecte, având în vedere realitatea lumii în care trăim, mă gândesc la lupta pentru resurse care a căpătat dimensiuni apocaliptice. Polonia a luat nişte măsuri nedemocratice, este adevărat, dar a făcut asta atunci când a simţit că Polonia este condusă prin interpuşi interni din exterior. Aşa a procedat şi Orban în Ungaria (o altă fostă mare putere europeană. Austro-Ungaria). Ce faci tu? Pui la colţ două ţări care, cândva, au fost nişte prădători şi chiar ştiu cum funcţionează lumea în care trăim. Ţările astea nu şi-au pierdut instinctul de prădător... Ce i s-a întâmplat Poloniei după adoptarea măsurilor nedemocratice? Dar Ungariei? NIMIC... La toate adunările şefilor de state din UE, vedem un Orban respectat şi salutat de toată lumea bună a Federaţiei. Corb la corb nu-şi scoate ochii.

      Dar la noi cum este? La noi totă lumea conduce, mai puţin guvernul şi parlamentul român. Noi habar nu avem în ce lume trăim. Exemplu: Doamna Kovesi ne-a anunţat acum vreo doi ani că există un dosar de mare corupţie şi pe care l-a denumit EADS. Dosar în care sunt implicaţi oficiali români şi germani. Ce-a zis procuratura germană? Nu există nemţi corupţi în EADS şi punct. Adică românii au primit mită dar nemţii n-au dat... Păi dacă nemţii n-au dat mită, atunci nici românii n-au primit. Nu? Nu... Eu sunt convins că doamna Kovesi are dreptate, dar nemţii nu sunt pasionaţii de acest dosar pentru că interesele Germaniei au fost servite. Tu numeşti asta stat de drept în Germania? Cum să mai accept eu lecţii de democraţie de la Merkel? Niciodată! Ce înseamnă asta, Bogdane? Că atâta vreme cât interesele Germaniei sunt servite, Germania nu este interesată de corupţia din România... Mai simplu: Germania este interesată doar de obiectivele sale comerciale. Aşa este şi Austria, şi SUA, şi Franţa... Asta-i lumea în care trăim ASTĂZI. Polonia şi Ungaria au priceput şi uite că, deşi au luat nişte măsuri care nu sunt în acord cu principiile democraţiei, nu li se întâmplă nimic rău. Mai mult, aceste state sunt respectate.

      Dă-mi o altă explicaţiei cu privire la dosarul EADS şi promit că vin cu voi în Piaţa Victoriei. Şi voi lua în derâdere agenturile, ONG-urile şi multinaţionalele.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Nu inlocuiti faptele cu opiniile. Sunteti CONVINS de vinovatia cuiva fara o ancheta si de dreptatea doamnei Kovesi? Ei bine, eu nu sunt. Eu judec fapte, fapte probate. Ancheta in cazul EADS este intr o faza prealabila, urmeaza sa fie administrate probe, e un dosar foarte complicat ce implica o companie uriasa si nu trebuie tratat pe sest cu prezumtii neconforme realitatii. Polonia a invatat din istorie in 89, cand a aplicat doctrina socului si a inflorit, in timp ce Romania producea pe stoc si tinea oamenii in fabrici falimentare. Ceea ce se intampla in Polonia astazi sunt niste acte dictatoriale, in afara legilor poloneze. Statul de drept nu poate fi pus intre paranteze, libertatea de exprimare nu poate fi ingradita asa cum face mascariciul din Ungaria. Toate astea duc la convulsii sociale masive, societatea, amenintata in ansamblul ei, reactioneaza prompt in conformitate cu valorile. Daca statul actioneaza nedemocratic, treptat, nici cetatenii in relatiile dintre ei nu vor mai actiona democratic, vor considera ca justitia e ceva negociabil, se pot fura intre ei si da in cap daca considera ca "li se cuvine". Cum nu i se intampla nimic Poloniei? Economic, i se intampla. Companiile straine sisteaza investitiile iar unele planuiesc retragerea. Statele astea se duc spre o fundatura economica, nu e vina Germaniei, Austriei si a imperialistilor pestilor prajiti ca liderii politici ori sunt prosti, ori ticalalosi bolnavi de sefie si de scaune calde. Toate statele actioneaza in baza intereselor lor comerciale, asta e si ideea UE, armonizarea pietelor si renuntarea la nationalismul ce produce razboaie si dezechilibre economice majore intre state. E normal ca in capitalism sa iti protejezi afacerea, nu exista stat de drept si democratia, incepi sa te retragi de pe piata respectiva pentru ca interesele tale legale nu sunt aparate si ai parte de mai multe pierderi decat beneficii. Efecte deja se simt in statele astea, iar populatia regurgiteaza discurs nationalist fara sa stie ca tocmai cei ce li-l baga cu palnia in cap sunt vinovatii reali. Problema nationalistilor e ca nu inteleg relatia dintre bunastare si free-market, cu cat piata e mai inchistata, cu atat se aplica ce a zis Churchill cu impartirea echitabila a mizeriei. Mizerie pentru toata lumea, plasa de rafie sa fie incapatoare.
      • Like 1
    • @ Bogdan Melinte
      Eşti un visător inocent care crede că lumea în care trăim este supusă principiului „flower power”. Nu este adevărat, într-o zi te vei trezi. Cândva, aşa am fost şi eu.

      Unele companii străine plănuiesc retragerea din Polonia, spui tu... Aşa este... plănuiesc... Nu se vor retrage pentru că Polonia este o piaţă imensă. Unde să plece? În Belarus? În Nagorno-Karabakh? Vor înghiţi broasca râioasă şi vor continua să facă bani adevăraţi în Polonia. Această ţară este conştientă de valoarea ei şi joacă tare. Apropo, Polonia şi nu România a ridicat problema produselor alimentare de proastă calitate pe care multinaţionalele din Occident le livrează în Europa Centrală şi de Est. Înţelegi? Polonia nu a făcut pasul înapoi, ci a atacat frontal. Asta înseamnă să fii o ţară ca o ţară.

      Îţi mai spun ceva: Polonia, România şi Ungaria sunt cele mai importante pieţe din partea asta de lume. Nu pleacă multinaţionalele nici luate în şuturi. Polonia şi Ungaria ştiu... De aceea îşi permit nişte aroganţe.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Gravity check icon
      Tovarase, te inseli amarnic daca crezi ca UE nu va lua masuri dure impotriva Poloniei si Ungariei...

      “We do believe there is a persistent problem with the rule of law,” Timmermans declared on Wednesday, saying he was representing the Polish people as well as the EU. “I will not drop this issue; we will pursue this issue until we have a solution.”
      • Like 0
    • @ Constantin
      Nu mai deraiati de la subiect, sunteti prea subiectiv si va faceti ca nu intelegeti sistemul economic mondial, cu toate ca sunt sigur ca il intelegeti, dar va arde de polemici. Va sugerez sa nu mi mai raspundeti daca mai uzati de whataboutism, nu se pot purta discutii pe mai multe subiecte amestecand borcanele de gem cu alea de zacusca, sa fiu mai plastic. Fiti clar, "jos democratia si drepturile omui", macar ziceti o, sa nu divagam degeaba si sa ne facem ca nu mai vedem problema de copaci, ong uri, multinationale, reptilieni. Aduceti un singur argument de ce e mai buna dictatura si autarhia, unul singur, sa l vad si eu.
      Fiecare piata e importanta cat timp e competitiva. Vreti piata necompetitiva, autarhica, blocata si baricadata, aveti la dispozitia Coreea de Nord. Aveti idee cat timp iti ia sa deschizi o firma in Romania si cat in Danemarca? Lipsa capitalului autohton este un rezultat al prostiei liderilor politici care vor oameni dependenti si prosti, nu a multinationalelor. Aveti ideea cati romani care ar putea produce plusvaloare in Romania isi muta anual afacerile in Germania, Franta, Anglia pentru ca in Romania au fost haituiti de institutii politico-spagare ca ANAF, SANEPID, ANPC care ii hartuiesc. Multinationalele se pot duce acasa si pot sa se extinda acolo in zonele mai sarace, dar noi fara multinationale ramanem... daca mai ramane cineva ori ceva.
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Imaginază-ţi că ştiu cât durează să înfiinţezi o firmă în România... Nişte mulţi ani cu asta m-am ocupat. Am înfiinţat mai mult de 200 de firme. Ştiu problemele cu care se confruntă, dar ştiu şi cum gândesc cei care înfiinţează o firmă: se visează milionari peste noapte.

      Repet: multinaţionalele nu vor pleca din ţări ca România. Fac prea mulţi bani şi au o singură religie : BANUL.

      Cu privire la capitalul autohton, da, este hăituit, dar voi pentru asta demonstraţi în Piaţa Victoriei. Succes!...
      • Like 0
    • @ Constantin
      Cine manifesteaza impotriva capitalul autohton? Hai ca asta e buna, e chiar de Antena 3 aiuratia asta rizibila. A fost ticsita Piata Victoriei de mici antreprenori. PSD apara capitalul autohton si noi i am deranjati in tentativa de miluire a poporului oropsit de vesticii nemilosi? Va intreceti cu "heringul rosu" si manipulari pe aici ca nimeni altul... Este haituit cumva de straini? Este haituit pentru ca "s-au ales" la conducere neocomunisti cu 0 expertiza in economie in ultimii 27 de ani care au interes ca romanii sa ramana la picioarele lor, cel mult sa le poata da cu crema pe pantofi, pe care ii doare in cot de capitalul autohton, ci doar de firmele rubedeniilor ce contracteaza statul.
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Da, voi demonstraţi pentru capitalul străin şi împotriva capitalului autohton. Dacă v-aţi şti interesul aţi demonstra împotriva înfiinţării de mall-uri în oraş, de exemplu. În Occident, mall-urile sunt la periferia oraşelor. Un mall înfiinţat la Piaţa Sudului (Bucureşti), de exemplu, omoară 100 de srl-uri din preajmă. Te lasă şomer. Ce nu pricepeţi? Doar în ţări ca România mall-urile sunt în oraş. Este corupt PSD-ul... aşa o fi... dar Dreapta ce a făcut atunci când a fost la putere? Şi mai multe mall-uri... Pentru afacerile voastre asta este moartea.
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      Cel mai trist mi se pare ca tocmai Poloniei i se intampla asta. Au fost o emblema a rezistentei , au avut un sindicat unic in tarile comuniste , au dat lumii cel mai iubit Papa. Au avut cea mai mare absortie a fondurilor europene ( si nu pentru ca au stiut sa implementeze proiecte) si au avut cea mai mare rata a investitiilor straine. Dihania rosie de la est trebuia ucisa. A devenit din vanat, vanator.
      • Like 1
    • @ Persida Diaconeasa
      Să nu vă pară rău de Polonia, ci de România. Polonia a învăţat din istorie şi este o ţară puternică, România nu. Sclavi am fost, sclavi am rămas.
      • Like 0
    • @ Neacsu Laurentiu
      Nu o sa castige Le Pen. Franta nu este America si nici Grecia . Franta e tara Republicii moderne. Nu ii subestimati pe francezi. Aduceti-va aminte cum atatia dintre noi, am votat scrasnind din dinti pe Iliescu impotriva lui Vadim. Americanii l-au votat pe Trump ca o necesitate. Nu se putea imagina o Hilary la butoane. Intre doua rele alegi raul care poate face mai putin rau.
      • Like 1
    • @ Constantin
      Constantine , Constantine, fetele de la oras , or fi bune or fi zane , praf in urma lor ramane... Scrii numai prostii Constantine.. Cozile de RC nu-ti fac bine daca asa gandesti privitor la cine te plateste pentru infiintarea unei firme. Sa-ti fie rusine. Si daca tot faci pe avocatul, mai plimba-te si tu cu raynair. Confunzi mall-ul cu Carrefour. Iti recomand niste acvarii pline cu rechini. Dar o sa spui ca rechinii sunt de dreapta fiindca se hranesc cu pestisorii care lasa in urma lor o dara rosie de stanga.
      • Like 1
    • @ Constantin
      Nu iti raspundeam tie, sclav esti tu, al propriilor tale idei. Strabunii mei au fost oameni liberi, mandri. Tu poate ai slujit la stapani, ca servitor. Masoara-ti cuvintele cand vorbesti despre neamul meu.
      • Like 1
    • @ Persida Diaconeasa
      Lasati-l pe domnul Constantin, nu cred ca se poate purta o discutie cu un interlocutor care foloseste erori de logica, atacuri la persoana si se baga in discutii deturnandu-le cum vrea dansul, observati mai sus un exemplu concret. Dialectica si deliberarea sunt niste concepte necunoscut de acesta, tot ce il taie capul discuta. Orice ati scrie pe platforma si orice subiect ati aborda de la filme/sport/trivia/actualitate o sa primiti de la dansul remarci xenofobe, subiective, nationaliste si total pe langa subiect. Nu va certati cu dumnealui, nu are nicio importanta, reprezinta un mod de gandire ce apartine trecutului. In rest, sa fie sanatos.
      • Like 1
    • @ Persida Diaconeasa
      *
      • Like 0
  • check icon
    Uite așa se mai bate un cui în ambalajul "reputației" DNA.
    Mai trebuie unul doi să dea din casă și începe să se fărâme toată credibilitatea pe care o mai are.
    Totul a început cu căderea lui Coldea (unul din tarii "binomului" așa cum a fost botezat de fostul preș și de aman... pardon, cea mai bună asistentă a acestuia). Apoi s-a dus la vale don procuror Mircea Negulescu.
    Vedem ce naiba se mai alege în viitor de DNA, că e ținută numai de sforile de afară, încă puternice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult