Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cutia primită de CTP de la SIE: „Acest mic butic - aș fi putut să ies cu o măsuță și să îmi deschid o mică prăvălie, e achiziționat din economiile directorului SIE sau din bugetul instituției?”

Cutia de la SIE

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a primit la recepția postului Digi24, o cutie grea, de culoare maro, legată cu fundă, al cărui exterior nu trăda nimic despre expeditorul său.

În interior, jurnalistul a găsit „un magazinaș”, al cărui conținut l-a prezentat în detaliu în emisiunea „Cap Limpede”. French truffes, almond biscotti, felurite praline și ciocolată, cafea și panettone, mousse de canard, lichior Sheridan, coniac Henessy și șampanie Moet. iar pe fundul cutiei, un pic plin, cu o carte de vizită: „Cu complimente, directorul Serviciului de Informații Externe, Gabriel Vlase.”

„Domn’e, eu am valoare? În sensul să moară dușmanii mei?”, l-a întrebat Cristian Tudor Popescu pe moderatorul Claudiu Pândaru. „E greu de apreciat...”, i-a răspuns acesta zâmbind. „Păi cum e greu de apreciat, ia puneți astea. Ați mai primit dvs. așa ceva, ați mai primit un „magazinaș” vreodată? Deci am valoare”, a replicat jurnalistul.

„Operațiunea asta se numea pe vremea generalului Pleșiță, de la DIE, Direcția de Informații Externe, brichisire. Pentru a câștiga bunăvoința unor personaje politice de către lucrătorii de la Direcția de Informații Externe, se foloseau niște vinuri românești, de mare calitate -se spune că Hrușciov a fost convins cu un vin de piatră în legătură cu retragerea trupelor sovietice din România, precum și mese copioase și folcloriste. Și ele făceau parte din brichisere.

Deci directorul spionilor, Dl. Gabriel Vlase directorul Serviciului de Informații Externe mi-a trimis acest pachet.

Acum se mai pun niște întrebări, că totuși fac parte din specia asta pârdalnică.

Oare eu să fiu singurul din presă care se bucură de o atât înaltă apreciere din partea directorului Serviciului de Informații Externe sau mai sunt și alții? Acești alții - pentru că vreau să știu dacă numai eu am valoare, au primit ceva asemănător sau poate mai puțin? Acest mic butic, aș fi putut să ies cu o măsuță și să deschid o prăvălie mică, este achiziționat din economiile personale ale d-lui. Gabriel Vlase sau din bugetul Serviciului de Informații Externe? Finalmente ce pot să fac? Să-i mulțumesc d-lui Gabriel Vlase pentru această înaltă apreciere și să-i spun că acest colet cine l-a adus îl găsește acolo unde l-a depus, la recepția Digi24, Îi legăm și funda după emisiune. Iar dulciurile, fac și eu o sugestie, ar putea să le trimită la o casă de copii, iar băutura să le-o dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ăla rus. Așa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care încera să contacteze cetățenii români pentru a obține informații,. Le va crește mult vigoarea”, a spus Cristtian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Frumos,dar de nexplicat si nejustificat un asemenea pachet din partea Sefului SIE,daca,nu cumva altcineva in numele lui a facut-o si a luat-o de buna si CTP,ca titular este dl.Vlase.
  • Like 0
 • Imi aduc aminte ca pentru a fi ghilimele "impartial" pe vremea ADEVARULUI trebuia sa-i intrii in gratii lui Patriciu. Pe vremea lui Iliescu scaunul din dreapta de la opera era ocupat tot de un editorialist impartial. Simpatii marxiste extremiste pe alocuri legionare unele declarate in articole iconoclastice cu raposatii dar cosmetizate in spiritul adevarului se contopesc in note informative cu "acces direct". Si in spirit observativ se mai pot adauga.....domnilor cata impartialitate !!.avand in vedere ca aceste specimene de pe la putere din orice structura se recunosc intre ei prin miros. Toate cele bune si Sarbatori Fericite !
  • Like 1
 • Am înțeles tot: destinație, destinatar, cuprins, dedicație, aprecieri, evaluări,... Nu (prea) am înțeles cine este expeditorul, nu cine se dorește a fi :)...
  • Like 0
 • Emil check icon
  Vinul, Steninger!
  Obrazul subtire cu truf(i)e se ține!
  • Like 0
 • antonia check icon
  D-le CTP ! Incoruptibilule ! ;P
  Sigur esti romanas de-al nostru ? Sa moara dusmanii dvs. !
  ps. Cu pofta am ras imaginandu-mi cum bibiliti funda sa dea bine :))
  pps. Ciocolata mi-o puteti trimite mie. Voi avea un ton indulcit ; D
  ppps. Radem ca sa nu plangem - aceasta este patria noastra, la toate nivelurile.
  • Like 2
 • Nu e un gest frumos ce a facut CTP. Asta il va obliga si pe maistrul I.C. sa faca acelasi lucru. Oare? Sa asteptam si sa vedem.
  • Like 0
 • Dubioasa afacere. Ce nevoie era sa fie "cadorisit" CTP cu dulciurele si bauturi? In acelasi timp, ma gandesc ca ce cadou o fi primit CTP sa-i besteleasca cu sarg pe cei de la USRPLUS, ca, efectiv, o face prea fara rost. O face cu un sarg demn de o cauza mai buna. Cand noi avem tara plina de mafioti psd-isti si pro-rusi, ce doreste CTP, sa terfeleasca si ultimele sanse ca alianta actuala de la guvernare sa se consolideze si sa nu ajunga in derizoriu? Si ce sa urmeze, daca toti trag in USRPLUS, fara sa le fie data o sansa de a invata sa guverneze? Sa revina PSD intarit de AUR? Adica CTP prefera caterinca in Romania?
  • Like 1
  • @ Adriana Negruti
   1--Adică vreți să spuneți că beștelirea usr-plus de către CTP nu e pe merit ? 2-- ”...fără să le fie dată o șansă de a învăța să guverneze”.... Dar ce, guvernarea e o școală unde se dobândesc cunoștințe tehnice și organizatorice ? Nu trebuie să le aibă deja în dotare ? Și, în plus, fără să avem dreptul să observăm pentru cine și cum își exercită usr-plus și pnl guvernarea ? Că tocmai aici e buba : pentru cine și cum guvernează ! La câte au ”făcut” deja și la câte au ”promis” (=amenințat) că vor face te apucă nebunia după depresia aferentă celor mai recente ”realizări” ! 3-- La fixația pe care o aveți ”pro” usr-plus și ”contra” psd și alții, ne dați voie să înțelegem că sunteți din trupa iohanistă care înjură tot ce i-ar putea încurca socotelile ? 4-- La ”realizările” de până acum avem un serios dubiu : ”realizările” și ” promisiunile” catastrofale ale guvernărilor (de după VDăncilă și mai ales după scrutinul din dec.2020) se datorează crasei incompetențe a guvernanților sau intenției abjecte de a dezarticula România și de a o pune cu totul pe tava intereselor celor care i-au școlit pe membrii actualului guvern ? Cu privire la kwi nu-i acordăm nici o disculpare, având în vedere cu cât sârg a ținut să aibă aceste guverne atât de incompetente și pornite împotriva intereselor României și poporului său !! 5-- cine dracu a îmbrobodit mințile electoratului român care a votat asemenea specimene, venite fără alegeri (2019) și fără un program de guvernare prezentat și dezbătut în campania electorală (2020) ? Nu e clar ca lumina zilei că au fost interzise dezbaterile dar s-au permis scrutinurile pentru a nu fi nevoiți să explice poporului ”ce, cum și de ce” ? În plus, unde ar fi ajuns România (și psd) (la tribunalul de la Nurenberg) dacă ar fi procedat cum au procedat președinția, pnl și, mai nou, usr , după derapajele antidemocratice ale celor care au guvernat din oct. 2019 și guvernează în prezent ??
   • Like 2
  • @ Adriana Negruti
   Corina check icon
   Își face meseria de jurnalist independent și contribuie la ridicarea gradului de educație civică a românilor. Nu vrea să reducă șansele USR Plus la următoarele alegeri, în mod sigur. Cred că are încredere în inteligența noastră ca alegători.
   • Like 2
  • @ Adriana Negruti
   La vot CTP sunt sigur ca tot cu USR+ VOTEAZA CA,DE ACEEA ARE ASA MULTA INTELEPCIUNE IN TOT CE ANALIZEAZA CU ARGUMENTE
   • Like 0
 • Corina check icon
  Aseară i-a făcut o nedreptate lui Dragnea, care a vrut să-l omenească la fel de bine cândva. A povestit aici
  republica.ro/cristian-tudor-popescu-ztotul-e-atat-de-simplu-domnul-dragnea-a-mai-cumparat-voturi
  • Like 1


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult