Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Întrebare în Joia Mare, a spălării picioarelor

IIsus

Și cu toate că atâtea minuni a făcut El în fața lor, ei tot nu credeau într`Însul. De aceea nu puteau să creadă, că a mai zis Isaia: „El ochii lor i`a orbit și inima lor a împietrit`o, pentru ca ei cu ochii să nu vadă și cu inima să nu`nțeleagă, ca nu cumva ei să`și revină și Eu să`i vindec” (Ioan, 12).

Nu te teme a cerceta pe bolnavi, că pentru aceste fapte vei câștiga iubirea. (Iisus Sirach, 7)

Să vă purtați cu străinul care locuiește între voi ca și cu un băștinaș din mijlocul vostru; să`l iubiți ca pe voi înșivă, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului. (Leviticul, 19)

Și în timp ce trecea, Iisus a văzut un om orb din naștere. Și ucenicii Săi l`au întrebat, zicând: „Învățătorule, cine a păcătuit, el sau părinții lui, de s`a născut orb?”. Iisus a răspuns: „Nici el n`a păcătuit, nici părinții lui, ci pentru ca întru el să se arate lucrurile lui Dumnezeu”. Aceasta zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat și a uns cu tină ochii orbului. Și i`a zis: „Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului”. S`a dus, s`a spălat și a venit văzând. (Ioan, 9)

„Învățătorule, care este marea poruncă în lege?” Iar El a răspuns: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău. Iar a doua, asemenea acesteia: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. (Matei, 22)

„Ați auzit că s`a spus: Să`l iubești pe aproapele tău și să`l urăști pe vrăjmașul tău, dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați`vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și face să plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți”. (Matei, 5)

Circumcizia cea după trup a Mântuitorului: „Și când s`au împlinit opt zile și a fost să`L taie împrejur, I`au pus numele Iisus, așa după cum fusese numit de înger mai înainte de a se fi zămislit El în pântece”. (Luca, 2)

„Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții așa cum v`am iubit Eu pe voi. Mai mare iubire decât aceasta nimeni nu are: să-și pună viața pentru prietenii săi”. (Ioan, 15)

În Joia Mare, a spălării picioarelor, pentru credincioși și necredincioși, întrebare: Dacă Iisus ar fi acum printre noi, s-ar vaccina? Ar îndemna oamenii să se vaccineze? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult