Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Întrebare în Joia Mare, a spălării picioarelor

IIsus

Și cu toate că atâtea minuni a făcut El în fața lor, ei tot nu credeau într`Însul. De aceea nu puteau să creadă, că a mai zis Isaia: „El ochii lor i`a orbit și inima lor a împietrit`o, pentru ca ei cu ochii să nu vadă și cu inima să nu`nțeleagă, ca nu cumva ei să`și revină și Eu să`i vindec” (Ioan, 12).

Nu te teme a cerceta pe bolnavi, că pentru aceste fapte vei câștiga iubirea. (Iisus Sirach, 7)

Să vă purtați cu străinul care locuiește între voi ca și cu un băștinaș din mijlocul vostru; să`l iubiți ca pe voi înșivă, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului. (Leviticul, 19)

Și în timp ce trecea, Iisus a văzut un om orb din naștere. Și ucenicii Săi l`au întrebat, zicând: „Învățătorule, cine a păcătuit, el sau părinții lui, de s`a născut orb?”. Iisus a răspuns: „Nici el n`a păcătuit, nici părinții lui, ci pentru ca întru el să se arate lucrurile lui Dumnezeu”. Aceasta zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat și a uns cu tină ochii orbului. Și i`a zis: „Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului”. S`a dus, s`a spălat și a venit văzând. (Ioan, 9)

„Învățătorule, care este marea poruncă în lege?” Iar El a răspuns: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău. Iar a doua, asemenea acesteia: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. (Matei, 22)

„Ați auzit că s`a spus: Să`l iubești pe aproapele tău și să`l urăști pe vrăjmașul tău, dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați`vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și face să plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți”. (Matei, 5)

Circumcizia cea după trup a Mântuitorului: „Și când s`au împlinit opt zile și a fost să`L taie împrejur, I`au pus numele Iisus, așa după cum fusese numit de înger mai înainte de a se fi zămislit El în pântece”. (Luca, 2)

„Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții așa cum v`am iubit Eu pe voi. Mai mare iubire decât aceasta nimeni nu are: să-și pună viața pentru prietenii săi”. (Ioan, 15)

În Joia Mare, a spălării picioarelor, pentru credincioși și necredincioși, întrebare: Dacă Iisus ar fi acum printre noi, s-ar vaccina? Ar îndemna oamenii să se vaccineze? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult