Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic. Autoritățile au emis alertă de tsunami

cutremur in Mexic

(Foto captura CNN)

Un cutremur cu magnitudinea de 8,1 s-a produs azinoapte în Mexic. Seismul a avut loc aproape de granița cu Guatemala, o adâncime de 70 de kilometri și a fost urmat până acum de patru replici, toate cu magnitudinea mai mare de 5. 

Autoritățile au emis alertă de tsunami pentru Mexic, El Salvador, Guatemala, Costa Rica, Panama, Honduras, extinsă apoi și pentru insulele Fidji, Tokelau, Cook și Samoa Americană.

UPDATE Un nou bilanț: cel puțin 29 de persoane au murit la cutremur

UPDATE Șase persoane și-au pierdut viața în urma seismului, potrivit unui nou bilanț.

UPDATE Cel puțin cinci persoane au murit în urma cutremurului, dintre care doi copii în statul mexican Tabasco, potrivit Reuters. Presa locală relatează despre mai mulți răniți aflați sub ruinele unui hotel serios avariat de undele seismice din sudul țării.  Ferestrele aeroportului din Mexico City s-au spart, iar alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt în mai multe cartiere ale capitalei.

Cutremurul a fost cel mai puternic din această țară de după seismul din 1985 care a făcut mii de victime, potrivit agenției de protecție civilă din Mexic.

Pe Twitter au apărut imagini din timpul cutremurului:

(în curs de actualizare)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm