Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Protest, duminică, în București: începe la ora 17:00 la Universitate și continuă cu un marș. Proteste și în alte 19 orașe din România

În București se anunță duminică un nou protest împotriva proiectului ordonanței de guvern privind grațierea.

Proteste sunt anunțate și în alte 19 orașe: Cluj, Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brașov, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Bacău, Sibiu, Ploiești, Arad,Timișoara, Oradea, Alba Iulia, Galați. De asemenea, au fost programate proteste duminică și lângă ambasada României de la Copenhaga, precum și la Haugesund (Norvegia), la Paris și la Londra.

„Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marș la ora 18:00", se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului

„Acesta este un event făcut în urma declarațiilor repetate și semnalelor privind posibila grațiere a unor fapte de corupție sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ține cont de punctul de vedere al altor instituții”, se arată pe pagina organizatorilor protestelor. 

Peste 3.000 de persoane au protestat miercuri seara în București față de proiectul de ordonanță privind grațierea și față de modificarea Codului Penal. Sute de persoane au manifestat și în Cluj Napoca, Sibiu și Iași.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bine faceti oameni buni. Nu ati iesit la vot in dec. ati crezut minciunile KGB si comunisti ROMANI,stiti ca acestia nu si-au piedut privilegiile. Luptati pana la ultima picatura de sange. Nu mai vrem anii pana la 2004( Nastase) aroganta ,calcarea in picioare a muncii de investigare si adunare de documente impotriva jigodiilor.
  • Like 0
 • Daca marea majoritate a protestatarilor ar sti impotriva a "ce" protesteaza, as fi de acord! Dar am intrebat si eu aiurea...mai nici unul dintre ei nu stie exact despre ce e vorba.....ca intotdeauna! Unii iesiti la plimbare, cativa adusi! De aceea protestele sunt in van!
  • Like 0
  • @ Luminita Ciocazan
   check icon
   Din fericire, marea majoritate știu despre ce este vorba!
   Oricum mai mult decât băbuța aia din Olt care în 11 decembrie 2016 l-a votat pe iliescu pentru primărie!
   • Like 0
 • Sunt şocat şi dezamăgit ,de noua guvernare care ,nici nu s-a instalat bine pe scaune ca,grijă lor nu stă la problemele țării şi al poporului pe care la adus în pragul sărăciei.Grija lor prioritară este să îşi scape frați de hoție din puşcării .Nu simte nici o remuşcare sau durere față de acest popor înfometat.pe ei îi preocupă condițiile din penitenciare ,unde stau frați lor de hoție,şi vor să îi scape de acolo,redindule libertatea ,fără să se recupereze prejudiciul produs de aceştia prin infracțiunii ,prevăzute de Legea penală ,care ocoleşte să o modifice în favoarea infractorilor.Noi cei mulți trebuie să ne unim forțele Şi să înlăturăm toate aceste rețele de CRIMINALITATE ORGANIZATĂ CARE STAU SUB PARAVANUL PARTIDELOR CARE AU DISTRUS ŞI JEFUIT ȚARA ŞI AU SĂRĂCIT POPORUL.
  JUSTITIA TREBUIE SĂ FIE INDEPENDENTĂ FAȚĂ DE POLITIC .POPORUL ȚINE ÎN SPATE PE ALEŞI ŞI TOT EL ÎI VA DA JOS DE LA PUTERE .
  AM SCĂPAT DE CEAUȘESCU ÇĂ ERA TIRAN ŞI ACUM AVEM CU MIILEDE TIRANII CARE FURĂ TARA .
  NU TREBUIA ALES NICI UN INDIVID DIN PARTIDELE CARE AU CONDUS ȚARA Şi AU FURATO . UNITATI VOM SCĂPA DE HOȚII.
  • Like 0
 • otheh check icon
  Prima chestiune: De la un timp, Republica a inceput sa devina precum Triunghiul Bermudelor - unele comentarii dispar in mod misterios. A doua : dupa parerea mea, din cauza modalitatii absolut imorale de promovare a acestei ordonante ( scrisa la lumina lumanarii, bagata pe şest pe ordinea de ,, noapte,, a guvernului) societatea s-a radicalizat, imprejurare care distruge complet, in acest moment, premisa unei dezbateri publice reale despre oportunitatea unui astfel de act normativ. Oamenii din strada striga ,,nu gratiere, nu amnistie,, dar, de fapt, striga ,, nu coruptie,,. Pentru că impresia generală este că această lege, sub aparenţa unui act de clemenţă, vizează de fapt persoane strict determinate, afiliate puterii, şi care, fie trebuie extrase din închisori, fie trebuie să nu ajungă acolo. Pentru cei aflaţi în detenţie, pentru cei care ar fi putut să beneficieze de amnistie, dacă nu veţi beneficia de nimic, asta nu va fi din vina oamenilor din stradă, ci din cauza deştepţilor de la guvern, care v-au folosit pentru propriile lor interese.
  • Like 0
 • Toată speranța, toată încrederea, toată stima, mamaligari, înainte! De data asta, chiar mândru de România!
  • Like 0
  • @ Schipor Stelian
   check icon
   Sper că pe „sunt” l-ai halit cu mămăliga din text și că nu scrii/vorbești așa de obicei!
   Un Mămăligar.
   • Like 0
 • Ultimul simptom si zbatere a sistemului clintonist in America si securist-bolsevic la noi ! O parada a prostiei exhibate ! Chiar este bine ca vedem cine si cum gandeste sau de cine atarna ! :)
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult