Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dacian Cioloș, „În fața ta”: Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu

Dacian Cioloș - In fata ta

(Foto: Bogdan Mihai Mocanu)

„Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu", a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 fostul premier Dacian Cioloş. 

România are nevoie de un nou Guvern, mai credibil, care să reprezinte ţara la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar opoziţia ar trebui să se coalizeze şi să îşi fixeze acest obiectiv, consideră liderul Mişcării România Împreună.

Moderator: Până când vă propuneți sau vă gândiți să faceți astfel încât să atingeți această țintă, dărâmarea Guvernului?

Dacian Cioloș: Cred că dacă lucrul acesta nu e realizat până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu, din acest punct de vedere. Din mai multe puncte de vedere pentru că nu e vorba doar de președinția UE.

Moderator: Deci vreți să dărâmați Guvernul Dăncilă până la sfârșitul acestei luni...

Dacian Cioloș: Eu cred că opoziția ar trebui să își fixeze acest obiectiv. Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. Și, cu toată modestia, nu dau lecții nimănui. Îmi spun punctul de vedere ca om care a fost la guvernare, ca om care cunoaște foarte bine cum merg lucrurile la nivel eropean, ca om care realizează ce înseamnă pentru România o astfel de oportunitate care vine o dată la 15 ani.

Moderator: Dacă opoziția s-ar coaliza, tehnic, poate să dea în Parlament acum jos Guvernul?

Dacian Cioloș: Dacă acei parlamentari care știu, pentru că înteleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest Guvern nu doar pentru români, dar și pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliție, dacă toți acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puțin fățiș, acest lucru își asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern. Există astfel de discuții și cu alte forțe politice din Parlament care încep să realizeze acest lucru și de asta spuneam că eu cred că dacă există mobilizare și asumare, condițiile ar trebui să fie întrunire ca acest lucru să se întâmple.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi 24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Al Lui Al Lui check icon
    Daca tu stiai ce vrei in 2016, mai Daciane, guvernul Dancila nu ar fi existat vreodata !
    Doar ca tu....in 2016, erai in acelasi timp, ba in PNL, ba in afara PNL-ului, de nici tu nu stiai pe unde mai esti. Noi alegatorii, ce puteam sa intelegem din baletul asta politic, pe cere-l l-ai facut tu in 2016 !?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult