Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dan Mihalache, după atentatul din Londra: „Mi-a stricat un pic seara”

nunta- nunta-

(Foto Facebook/Mihai Voicu)

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, pentru Gândul.info că în momentul atacurilor teroriste recente din Londra se afla la o nuntă în țară unde era naș, iar evenimentele din capitala britanică i-au „stricat un pic seara".

„Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea”, a explicat Dan Mihalache pentru Gândul.info.

Șapte persoane și-au pierdut viața și alte 48 au fost rănite sâmbătă seară la Londra, după ce o camionetă a intrat în trecători pe London Bridge, iar trei bărbați au înjunghiat oameni pe străzi și în baruri. Atacatorii au fost împușcați mortal de forțele de ordine după câteva minute. Statul Islamic a revendicat atentatul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Atît a putut să debiteze acest facocer în tutu roz.
  • Like 0
 • Daca mi-e dor de comunism si imbecilitati de functionari, apai ma duc la consulatul roman din strainatate.
  • Like 1
 • NU, eu cred ca a vrut doar sa spuna ca nu trebuie sa ne lasam terorizati pana la paralizie sociala, si ca viata sa mearga inainte. Altminteri, asasinii si-ar atinge scopul. Asa cum traim cu limbrici si tenii...dar asta este o alta chestiune care tine mai mult de SF.
  • Like 0
 • Ziua trece, leafa merge, noi cu drag nasim.

  Diplomatii nostri? - no comment.
  • Like 3
 • Dan check icon
  Iohannis l-a numit pe asta ambasador nu?
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult