Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dan Nica, votat în ședința CEx al PSD drept noua propunere pentru funcția comisar european

dan nica

Europarlamentarul Dan Nica a fost votat de liderii PSD, în ședința Comitetului Executiv, pentru a fi noua propunere de comisar european din partea României, potrivit Radio Europa Liberă România.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis chiar înainte ca acesta să decoleze spre Bruxelles. Tema convorbirii a fost legată de desemnarea viitorului comisar european.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European a respins săptămâna trecută, prin vot, candidatura Rovanei Plumb.

Numele lui Dan Nica s-a aflat, alături de cel al Rovanei Plumb, pe lista trimisă de Viorica Dăncilă la Bruxelles, în urmă cu o lună. Președintele Klaus Iohannis i-a comunicat atunci Vioricăi Dăncilă că ambele propuneri vor fi respinse. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred ca-l paste o operatie de schimbare de sex. Daca partidul o cere... tovarasi....
  • Like 0
 • Ce prostie, dacă e să te gândești un pic.
  La Europarlamentare pesedeul A PIERDUT RRRĂU, alegerile, de nici o culoare nu ar trebui ca perdanta Veorica să aleagă ea pe cineva.
  Asta ar trebui să fie votată de grupul parlamentar majoritar...penelei...userei, ce or fi ei.
  Auzi și tu!!...Se fac de mopul Europei, DAR EI ajung să-și dea ÎN EUROPA posturile astea. Mutarea cumetriei la Bruxelles, practic.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult