Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dan Nica, votat în ședința CEx al PSD drept noua propunere pentru funcția comisar european

dan nica

Europarlamentarul Dan Nica a fost votat de liderii PSD, în ședința Comitetului Executiv, pentru a fi noua propunere de comisar european din partea României, potrivit Radio Europa Liberă România.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis chiar înainte ca acesta să decoleze spre Bruxelles. Tema convorbirii a fost legată de desemnarea viitorului comisar european.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European a respins săptămâna trecută, prin vot, candidatura Rovanei Plumb.

Numele lui Dan Nica s-a aflat, alături de cel al Rovanei Plumb, pe lista trimisă de Viorica Dăncilă la Bruxelles, în urmă cu o lună. Președintele Klaus Iohannis i-a comunicat atunci Vioricăi Dăncilă că ambele propuneri vor fi respinse. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred ca-l paste o operatie de schimbare de sex. Daca partidul o cere... tovarasi....
  • Like 0
 • Ce prostie, dacă e să te gândești un pic.
  La Europarlamentare pesedeul A PIERDUT RRRĂU, alegerile, de nici o culoare nu ar trebui ca perdanta Veorica să aleagă ea pe cineva.
  Asta ar trebui să fie votată de grupul parlamentar majoritar...penelei...userei, ce or fi ei.
  Auzi și tu!!...Se fac de mopul Europei, DAR EI ajung să-și dea ÎN EUROPA posturile astea. Mutarea cumetriei la Bruxelles, practic.
  • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult