Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Dan Nica, votat în ședința CEx al PSD drept noua propunere pentru funcția comisar european

dan nica

Europarlamentarul Dan Nica a fost votat de liderii PSD, în ședința Comitetului Executiv, pentru a fi noua propunere de comisar european din partea României, potrivit Radio Europa Liberă România.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis chiar înainte ca acesta să decoleze spre Bruxelles. Tema convorbirii a fost legată de desemnarea viitorului comisar european.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European a respins săptămâna trecută, prin vot, candidatura Rovanei Plumb.

Numele lui Dan Nica s-a aflat, alături de cel al Rovanei Plumb, pe lista trimisă de Viorica Dăncilă la Bruxelles, în urmă cu o lună. Președintele Klaus Iohannis i-a comunicat atunci Vioricăi Dăncilă că ambele propuneri vor fi respinse. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred ca-l paste o operatie de schimbare de sex. Daca partidul o cere... tovarasi....
  • Like 0
 • Ce prostie, dacă e să te gândești un pic.
  La Europarlamentare pesedeul A PIERDUT RRRĂU, alegerile, de nici o culoare nu ar trebui ca perdanta Veorica să aleagă ea pe cineva.
  Asta ar trebui să fie votată de grupul parlamentar majoritar...penelei...userei, ce or fi ei.
  Auzi și tu!!...Se fac de mopul Europei, DAR EI ajung să-și dea ÎN EUROPA posturile astea. Mutarea cumetriei la Bruxelles, practic.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult