Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dăncilă îl acuză pe Ciolacu de „monstruoasă iresponsabilitate” și îi cere demisia de la conducerea Camerei Deputaților și din fruntea PSD, după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc

Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Viorica Dăncilă îi cere demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte interimar al PSD și de la conducerea Camerei Deputaților, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut de Cameră prin adoptare tacită. Dăncilă îi acuză pe Ciolacu de „monstruoasă iresponsabilitate”, și spune că acesta „a închis ochii cu bună știință”.

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Demersul privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om, adaugă fostul premier, care îi cere președintelui Iohannis „să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi”.

„Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, spune Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri acuzații dure la adresa PSD, după ce inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc și că acesta urma să fie respins în Senat. Ciolacu a acuzat ieșirea președintelui Iohannis drept una „anti-românească și anti-democratică”.

Cititi și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Odată e și Veorica de acord cu Iohannis! Cine ar fi crezut?
  Cât îmi place când hienele se sfâșie între ele! Astea da lupte intestine...
  • Like 5
  • @ Delia MC
   Dan check icon
   S-a trezit si veorica, ?? In sfarsit , recunoaste ,,ADEVARUL despre psd ,!! Interesant,,
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult