Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dăncilă îl acuză pe Ciolacu de „monstruoasă iresponsabilitate” și îi cere demisia de la conducerea Camerei Deputaților și din fruntea PSD, după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc

Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Viorica Dăncilă îi cere demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte interimar al PSD și de la conducerea Camerei Deputaților, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut de Cameră prin adoptare tacită. Dăncilă îi acuză pe Ciolacu de „monstruoasă iresponsabilitate”, și spune că acesta „a închis ochii cu bună știință”.

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Demersul privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om, adaugă fostul premier, care îi cere președintelui Iohannis „să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi”.

„Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, spune Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri acuzații dure la adresa PSD, după ce inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc și că acesta urma să fie respins în Senat. Ciolacu a acuzat ieșirea președintelui Iohannis drept una „anti-românească și anti-democratică”.

Cititi și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Odată e și Veorica de acord cu Iohannis! Cine ar fi crezut?
  Cât îmi place când hienele se sfâșie între ele! Astea da lupte intestine...
  • Like 5
  • @ Delia MC
   Dan check icon
   S-a trezit si veorica, ?? In sfarsit , recunoaste ,,ADEVARUL despre psd ,!! Interesant,,
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult