Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dăncilă: „Ţări vecine și prietene: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia”

Viorica Dancila - NATO - gov.ro

(Foto gov.ro)

Premierul Viorica Dăncilă a citit duminică, la Ministerul Apărării Naţionale, un discurs despre NATO în care a amintit „țările vecine și prietene Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia”. 

Dăncilă a vorbit și despre „aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, în aprilie 2004”. De fapt, România a aderat la NATO în data de 29 martie 2004.

„Sunt onorată să mă aflu alături de dumneavoastră la marcarea a 15 ani de la cel mai de anvergură act al României în istoria acțiunilor sale nu doar de apărare, ci și de contribuție la menținerea păcii și securității în lume: aderarea la Alianța Nord-Atlantică, în aprilie 2004, alături de țările vecine și prietene Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia”, a citit Viorica Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai asta cu vita, esti bou. Tari vecine-Bulgaria si tari prietene celelelalte estonia, letonia, lituania, slovernia si slovacia, Ce nu ti-e clar, nu stii limba chineza, jaoneza, ca romana vad ca esti corijent..
  • Like 0
 • Preiau raspunsul unui domn de pe Facebook : unele sunt vecine, altele sunt prietene. :))
  • Like 1
 • Consilierul care i-a scris discursul e plătit de Soros să o facă de râs.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Să o mamănce tata de Vită Coafată.Ce se bucură ceaușeasca de urmașa ei.
  • Like 4
 • Vasile check icon
  A uitat să menționeze Letiția.
  • Like 4


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult