Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dăruiește Viață anunță proiectul unei noi clădiri la spitalul Marie Curie. Ansamblul este gândit sub formă de campus, cu locuri de cazare pentru părinți. Cum arată campania „In Memoriam”, pentru care trupa Metallica a cedat drepturile The Unforgiven pro bono

Inspirată de experiența copiilor-veterani, care au purtat deja lupta nedreaptă cu cancerul, noua campanie să atragă sprijinul din partea unui număr cât mai mare de donatori și de companii pentru a câștiga războiul cu boala, prin construirea celei de-a doua clădiri la Spitalul Marie Curie. 

Până la sfârșitul anului, Dăruiește Viață plănuiește să „recruteze” cel puțin 100.000 de noi susținători, care vor avea rolul de a fi luptători în războiul copiilor cu boala și cu suferința. Clipul campaniei In Memoriam, poate fi vizionat la începutul acestui text,.

„Dintr-odată m-a apucat durerea de spate, m-a apucat pur și simplu. Când am auzit de leucemie, eu nu știam ce este asta. Eu nu știam ce este aia o boală, atunci. Voiam doar să merg acasă. Îmi era dor să-l îmbrățișez pe tata. Dar îl mai vedeam pentru că aveam voie să primim vizitatori, nu în salon, ci pe hol”,  își amintește Maria Ghinea, 10 ani, copil-veteran, una dintre protagonistele spotului de campanie.

Spotul de campanie a fost filmat înainte de declanșarea pandemiei și a beneficiat de sprijinul Metallica, trupa oferind pro bono drepturile de folosire a melodiei The Unforgiven. Conceptul și execuția campaniei sunt semnate de Papaya Advertising, iar componenta de PR a fost asigurată de OMA Vision.

„#NoiFacemUnSpital este cel mai mare proiect de implicare socială, în acest moment în România- peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii au pus o cărămidă la construcția Spitalului. Am ridicat deja prima clădire, lucrăm la instalații și interioare, astfel încât să fie funcțională la finalul anului următor. Aici, copiii bolnavi de cancer vor putea primi tratament multidisciplinar, la standardele Europei de Vest. Însă, în războiul cu bolile necruțătoare, toți copiii au nevoie de aliați puternici. De aceea am decis să extindem proiectul cu o nouă clădire astfel încât toți copiii care se internează la Spitalul Marie Curie să aibă acces la același standard de tratament. Pentru aceasta avem nevoie de implicarea oamenilor și a companiilor. Pe www.daruiesteviata.ro puteți deveni fondatorul acestui Spital”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Extinderea presupune adăugarea unei noi clădiri de aproximativ. aceeași suprafață și capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi) și mutarea aici a celorlalte specializări din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie. 

Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, săli de studiu, cantină, săli de curs etc. În prezent se lucrează la master planul proiectului pentru a identifica modul de integrare și etapele necesare acestei transformări.

”#NoiFacemUnSpital este Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – un adevărat campus medical care să ofere o abordare multidisciplinară în tratarea copilului-pacient. Aici va fi practicată medicina de secolul al XXI lea, atât la nivel de tehnologii, digitalizare și inovație, cât și la nivel de condiții de tratament, realație cu pacientul și învățare continuă. Spitalul va asigura condiții de confort pentru părinți și pentru cadrele medicale, pentru a face tot ceea ce este omenește posibil pentru a da o șansă în plus copiilor. Este un proiect pe termen lung, conturat în jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din România și de a arăta că se poate cu exemple concrete”, spune Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Pe lângă strângerea de bani, campania își propune și o schimbare de percepție asupra modului în care privim actul donației și al implicării în astfel de cauze sociale. Pentru că au de înfruntat una dintre cele mai grele bătălii, copiii-pacienți cu boli grave au nevoie de încurajare și de forță pentru a merge mai departe. Înrolarea în războiul împotriva bolii presupune, pentru fiecare dintre noi, asumarea faptului că avem datoria să luptăm pentru acești copii și pentru o șansă în plus la viață pentru fiecare.

Campania beneficiază de sprijinul mai multor persoane publice (actori, muzicieni, sportivi), care și-au asumat rolul de Corespondent de Război și care vor spune mai departe poveștile copiilor-veterani. Acestea vor fi dezvăluite în săptămânile care urmează de către Dăruiește Viață.

Modalitățile de donație pentru persoane fizice:

1. Online cu cardul sau PayPal, pe www.daruiesteviata.ro, în nume propriu sau în memoria cuiva drag pe www.daruiesteviata.ro/in-memoriam

2. Prin SMS la 8864 cu mesajul ”SPITAL” pentru o donație lunară de 4 euro

3. În propria campanie de fundraising pe www.daruiesteviata.ro/campanii sau achiziționând un cadou de pe Raftul de Fericire (www.daruiesteviata.ro/cadouri)

4. Prin transfer bancar, în conturile Asociației, deschise la ING Bank, RON: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 și EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148.

Modalitățile prin care se pot implica persoanele juridice (companii) sunt redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit prin completarea online a unui contract de sponsorizare. Toate detaliile se pot găsi pe daruiesteviata.ro/sponsorizeaza.

Despre Dăruiește Viață: Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România. De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și a demarat cel mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. În timpul stării de urgență, Dăruiește Viață a ridicat Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților cu coronavirus și a dotat cu 17 tone de echipamente de protecție și echipamente medicale (inclusiv 13 ventilatoare) peste 140 de unități sanitare, din 103 orașe. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mi se umple inima de bucurie când aflu că astfel de oameni precum Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu se angajează într-o luptă uriașă pentru a-și ajuta semenii. Totuși... Când mă gândesc la ritmul de creștere de la un an la altul a procentelor celor ce se îmbolnăvesc de cancer și alte boli fatale, inclusiv a copiilor din ce în ce mai mici (chiar prenatali) ,mă întreb cum va arăta România peste câteva decenii ; o țară plină de spitale? O țară în care vor fi mai mulți în spitale decât înafara lor? Oare nu ar fi mai normal ca eforturile noastre să fie îndreptate spre medicina preventivă? Spre educarea oamenilor pentru o viață sănătoasă și spre eliminarea sau,cel puțin,diminuarea cauzelor care generează creșterea numărului îmbolnăvirilor? Mie mi se pare că se face prea puțin sau chiar de loc în această direcție.
    • Like 0
  • succes, oameni minunati!
    Noi donam, voi faceti. Impreuna mergem mai departe.
    • Like 1
  • Nu sunt de acord cu "Daruieste viata!" NUMAI DUMNEZEU DARUIESTE VIATA, cred ca ar trebui un titlu ceva mai modest.
    • Like 0
    • @ Costel-Viorel Constantinescu
      HABOTNICÍE s. f. Faptul de a fi habotnic; purtare sau deprindere de habotnic; zel exagerat pentru respectarea prescripțiilor religiei; bigotism. – Habotnic + suf. -ie.

      sursa: DEX '09 (2009)
      • Like 1
  • Succes oameni dragi !
    • Like 1

Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult