Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Daruri pentru Nicușor Dan

Cristian Tudor Popescu---

 „Mai avem un candidat la Președinția României, numai că nu în 2024, ci pentru 2029. Dl Nicușor Dan și-a început campania electorală”. Asta scriam cu prilejul înfruntării dintre primarul Capitalei și armata personală a primarului Băluță.

Iată însă că dl Dan n-a mai avut răbdare. Nu am obiecții la candidatura în sine a domniei sale pentru Cotroceni. Poate fi un candidat bun, aș putea să-l votez.

 Dar:

● candidează independent, fără să i-o ceară partidele, „că e pentru țară”. Prin urmare, ar fi putut anul acesta, de vreme ce se consideră pregătit pentru a fi șeful statului, să nu mai candideze la Primăria Capitalei, ci direct la Președinție;

● părăsind acum postul în care a fost ales de bucureșteni, abandonează toate proiectele pe care le-a anunțat, inclusiv referendumul pentru centralizarea decizională a Capitalei în raport cu sectoarele. Nu e onest (cuvânt pe care îl folosește des) față de cei care l-au votat și față de toți locuitorii Capitalei;

● vor avea loc din nou alegeri pentru Primăria Capitalei, în caz că ajunge președinte. N. Dan lasă cale liberă pentru alde Firea sau Piedone, sau altcineva de soiul ăsta, pe mâna căruia poate ajunge Capitala;

 ● practic, dat fiind și că USR nu va renunța la candidatura dnei Lasconi, N. Dan obligă PSD și PNL să aibă fiecare candidat propriu. O fi bine, dacă ne gândim la candidatura unică a partidei anti Occident, cg sau Simion?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult