Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

De ce nu a intervenit Poliţia la bătaia de la Parlament? Explicaţie aberantă a Vioricăi Dăncilă: Nu avem ministru de Interne

Viorica Dancila - Mihai Fifor

Foto Inquam Photso / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, la RTV, că bătaia din fața Parlamentului în urmă căreia a murit o persoană a escaladat, iar forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că „nu avem ministru de Interne”.

„În fața Parlamentului a fost o bătaie. Am dat telefoane să văd ce se întâmplă, am întrebat de ce nu s-a intervenit. Și oamenii mi-au spus: Cu tot respectul, doamna premier, dar nu avem ministru”, a spus Viorica Dăncilă, precizând că oamenii cu care a discutat au spus că intervenția nu a fost posibilă pentru că nu exista un ministru care să semneze ordinele de intervenție, potrivit G4media.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Traian Berbeceanu:

  "Poliția locală nu avea de ce să intervină în scandalul din Piața Constituției pentru că niciunul dintre combatanți nu a călcat pe panseluțe."
  • Like 0
 • Cred ca mai degraba Politia, Jandarmeria si alte astfel de forte au primit ordin sa nu intervina si sa plece sa prinda fluturi si probabil toate camerele video atintite spre piata au intrat brus in reparati !
  • Like 3
 • Cu tot respectul, evit să mă privesc prea des în oglindă, pentru că îmi amintesc cât sunt de proastă!
  • Like 2
 • Asta inseamna ca daca maine vine un cutremur si ministrul de interne este prins sub daramaturi, nimeni nu o sa faca nimic in tara asta, ca nu o sa aibe semnatura ministrului de interne??? Romania in momentul de fata functioneaza ca un sistem blocat, rotitele nu se mai invart, doar inertia nu a adus colapsul si initiativele singulare ale unor nebuni care actioneaza spre binele unor comunitati locale, in rest statul este blocat.
  • Like 4
 • Deci beeiii stimabililor, n-ati inteles! Politia romana e asa ca un fel de borgi, sunt toti legati unii de altii si toti de lider. Nu-i lider, borgii sunt dezactivati.
  • Like 5
 • Ada check icon
  Nu avem ministru, dar avem prim-ministru.
  Si la 112 va trebuie ministru ?
  • Like 5
  • @ Ada
   Evident! Si secretar, sub-secretar, sub-sub-secretar, para-secretar, detasament pentru strans hartiile, tiitor de capsator aprobat de alt minister, cu stampila si insigna etc. etc. etc.
   • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult