Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

De ce nu a intervenit Poliţia la bătaia de la Parlament? Explicaţie aberantă a Vioricăi Dăncilă: Nu avem ministru de Interne

Viorica Dancila - Mihai Fifor

Foto Inquam Photso / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, la RTV, că bătaia din fața Parlamentului în urmă căreia a murit o persoană a escaladat, iar forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că „nu avem ministru de Interne”.

„În fața Parlamentului a fost o bătaie. Am dat telefoane să văd ce se întâmplă, am întrebat de ce nu s-a intervenit. Și oamenii mi-au spus: Cu tot respectul, doamna premier, dar nu avem ministru”, a spus Viorica Dăncilă, precizând că oamenii cu care a discutat au spus că intervenția nu a fost posibilă pentru că nu exista un ministru care să semneze ordinele de intervenție, potrivit G4media.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Traian Berbeceanu:

  "Poliția locală nu avea de ce să intervină în scandalul din Piața Constituției pentru că niciunul dintre combatanți nu a călcat pe panseluțe."
  • Like 0
 • Cred ca mai degraba Politia, Jandarmeria si alte astfel de forte au primit ordin sa nu intervina si sa plece sa prinda fluturi si probabil toate camerele video atintite spre piata au intrat brus in reparati !
  • Like 3
 • Cu tot respectul, evit să mă privesc prea des în oglindă, pentru că îmi amintesc cât sunt de proastă!
  • Like 2
 • Asta inseamna ca daca maine vine un cutremur si ministrul de interne este prins sub daramaturi, nimeni nu o sa faca nimic in tara asta, ca nu o sa aibe semnatura ministrului de interne??? Romania in momentul de fata functioneaza ca un sistem blocat, rotitele nu se mai invart, doar inertia nu a adus colapsul si initiativele singulare ale unor nebuni care actioneaza spre binele unor comunitati locale, in rest statul este blocat.
  • Like 4
 • Deci beeiii stimabililor, n-ati inteles! Politia romana e asa ca un fel de borgi, sunt toti legati unii de altii si toti de lider. Nu-i lider, borgii sunt dezactivati.
  • Like 5
 • Ada check icon
  Nu avem ministru, dar avem prim-ministru.
  Si la 112 va trebuie ministru ?
  • Like 5
  • @ Ada
   Evident! Si secretar, sub-secretar, sub-sub-secretar, para-secretar, detasament pentru strans hartiile, tiitor de capsator aprobat de alt minister, cu stampila si insigna etc. etc. etc.
   • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult