Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Democrația în pericol. Cine o atacă și cine o apără

Cristian Tudor Popescu

Niște întrebări pentru PNL, USR, Mircea Geoană.

1. CCR și BEC au respins candidatura la prezidențiale a lui Miron Cozma. Niciunul dintre marii apărători ai democrației de mai sus n-a scos un cuvințel de protest, spre deosebire de cazul Șoșoacă, la care fac gălăgie să se audă până-n cer. Oare de ce?

2. „Trăiască Legiunea și Căpitanul, care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum! Mareșalul Antonescu a fost un erou! Corneliu Zelea Codreanu, un erou! Mișcarea Legionară, eroină! Și îmi asum, acuma ai motive, dragă Curte, să mă pupi unde trebuie!”, a zbierat D. Șoșoacă în urma respingerii candidaturii sale de către CCR. Lăsând la o parte calificarea cap în gura proprie de către Șoșoacă drept „putere jidănească” a lui Carol al II-lea și Antonescu, cei care au lichidat Mișcarea Legionară și pe Corneliu Zelinski, să ne așteptăm la noi strigăte de susținere pentru candidatura lui Șoșoacă în numele democrației, din partea PNL, USR și Geoană? Ar fi un act democratic ca D. Șoșoacă să fie urmărită penal pentru „Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antisemite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi” (Lege adoptată de Parlamentul Românie, 4 iulie 2018)?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult