Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Deputații municipali din Moscova îi cer lui Putin să demisioneze

V Putin - foto profimedia

Foto: Gavril Grigorov/ Sputnik / KRE / EPA / Profimedia

Vladimir Putin primește o nouă solicitare de demisie. După ce deputații municipali din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat să-l acuze pe Putin de trădare din cauza izbucnirii războiului, acum cei din Moscova îi cer același lucru.

Consiliul deputaților din districtul municipal Lomonosovski din Moscova i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să demisioneze

Aceștia au declarat că, de la cel de-al doilea mandat al lui Putin, “totul a mers prost”: PIB-ul nu s-a dublat, salariul minim nu a crescut conform așteptărilor, oamenii inteligenți și muncitori părăsesc Rusia în masă, iar stabilitatea promisă a dispărut.

Deputații din consiliul municipal Moscova transmit un mesaj dur lui Putin:

“Se apropie alegerile și în câteva zile se va schimba componența Consiliului nostru. Ne-am ocupat posturile timp de cinci ani și este timpul să le cedăm unor oameni proaspeți, cu idei și puncte forte noi. Studiile arată că, în țările în care există o rotație regulată a puterii, oamenii trăiesc în medie mai bine și mai mult decât în cele în care liderul părăsește funcția cu picioarele înainte. Ați făcut reforme bune în timpul primului și unei părți a celui de-al doilea mandat, dar după aceea totul a mers cumva prost. (…)

Retorica pe care dvs. și subordonații dvs. ați folosit-o mult timp este împregnată de intoleranță și agresivitate, ceea ce, în cele din urmă, a trimis efectiv țara noastră înapoi în epoca Războiului Rece. Rusia este din nou temută și urâtă, iar noi amenințăm din nou lumea cu armele nucleare.

Având în vedere cele de mai sus, vă cerem să demisionați din funcție, deoarece opiniile dumneavoastră și modelul dumneavoastră de guvernare sunt iremediabil depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman.”

Anterior, o declarație similară a fost făcută de deputații municipali din consiliul Smolninskoye din Sankt Petersburg. Aceștia intenționează să se adreseze Dumei de Stat în zilele următoare cu o propunere de a-l acuza pe Vladimir Putin de înaltă trădare din cauza războiului din Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mirea check icon
  Să te ții acu-n Rusia la epidemia de sărit pe geam! Mai ales la Moscova!
  • Like 1
 • Aceștia sunt adevărați disidenți. Oameni cu curaj și onoare, care își riscă viața în mod real pentru binele țării. Bravo lor! După ce lucrurile se vor schimba în Rusia - fiindcă nu mă îndoiesc că se vor schimba la un moment dat - să vedeți cum apar mulți alții care o să bage capul în poză referitor la disdență, spunând ”și eu, și eu!” Așa a fost și la noi după 1989. Dar adevărații disdenți acum se văd, când e greu și periculos, nu după ce pericolul a trecut.
  • Like 1
 • Banuiesc ca pe multi dintre astia o sa-i apuce subit dragostea de sport...si anume saritura de la geam. Zic si eu...
  • Like 1
 • Corina check icon
  Ăștia-s ruși? Văd bine? Mai umani și mai înțelepți decât ai noștri. Ca să nu mai vorbim de curaj. Doamne ajută!
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult