Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Deputații vor să interzică exit poll-urile înainte de ora 24, în ziua alegerilor

Vot diaspora

(Foto : Adriana Neagoe / Inquam Photos)

Prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne (exit poll) înainte de ora 24:00, ora României, în ziua alegerilor va fi interzisă, potrivit unui proiect adoptat marți în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Amendamentul a fost propus de deputatul UDMR Marton Arpad, care a motivat că exit-poll-urile ar fi influențat votul românilor din Occident, în țările aflate pe alte fusuri orare.

Printre modificările propuse la Codul Electoral se numără şi generarea de liste suplimentare la alegerile din străinătate, atât pe hârtie, cât şi în format electronic. Opoziția a acuzat că acest lucru va duce la formarea de cozi la vot.

Proiectul, care mai prevede că în diaspora votul se desfăşoară pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică -, urmează să fie dezbătut şi votat în şedinţa de plen de miercuri, potrivit AGERPRES.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult