Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Deputații vor să interzică exit poll-urile înainte de ora 24, în ziua alegerilor

Vot diaspora

(Foto : Adriana Neagoe / Inquam Photos)

Prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne (exit poll) înainte de ora 24:00, ora României, în ziua alegerilor va fi interzisă, potrivit unui proiect adoptat marți în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Amendamentul a fost propus de deputatul UDMR Marton Arpad, care a motivat că exit-poll-urile ar fi influențat votul românilor din Occident, în țările aflate pe alte fusuri orare.

Printre modificările propuse la Codul Electoral se numără şi generarea de liste suplimentare la alegerile din străinătate, atât pe hârtie, cât şi în format electronic. Opoziția a acuzat că acest lucru va duce la formarea de cozi la vot.

Proiectul, care mai prevede că în diaspora votul se desfăşoară pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică -, urmează să fie dezbătut şi votat în şedinţa de plen de miercuri, potrivit AGERPRES.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult