Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Deputații vor să interzică exit poll-urile înainte de ora 24, în ziua alegerilor

Vot diaspora

(Foto : Adriana Neagoe / Inquam Photos)

Prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne (exit poll) înainte de ora 24:00, ora României, în ziua alegerilor va fi interzisă, potrivit unui proiect adoptat marți în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Amendamentul a fost propus de deputatul UDMR Marton Arpad, care a motivat că exit-poll-urile ar fi influențat votul românilor din Occident, în țările aflate pe alte fusuri orare.

Printre modificările propuse la Codul Electoral se numără şi generarea de liste suplimentare la alegerile din străinătate, atât pe hârtie, cât şi în format electronic. Opoziția a acuzat că acest lucru va duce la formarea de cozi la vot.

Proiectul, care mai prevede că în diaspora votul se desfăşoară pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică -, urmează să fie dezbătut şi votat în şedinţa de plen de miercuri, potrivit AGERPRES.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult