Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Deputații vor să interzică exit poll-urile înainte de ora 24, în ziua alegerilor

Vot diaspora

(Foto : Adriana Neagoe / Inquam Photos)

Prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne (exit poll) înainte de ora 24:00, ora României, în ziua alegerilor va fi interzisă, potrivit unui proiect adoptat marți în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Amendamentul a fost propus de deputatul UDMR Marton Arpad, care a motivat că exit-poll-urile ar fi influențat votul românilor din Occident, în țările aflate pe alte fusuri orare.

Printre modificările propuse la Codul Electoral se numără şi generarea de liste suplimentare la alegerile din străinătate, atât pe hârtie, cât şi în format electronic. Opoziția a acuzat că acest lucru va duce la formarea de cozi la vot.

Proiectul, care mai prevede că în diaspora votul se desfăşoară pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică -, urmează să fie dezbătut şi votat în şedinţa de plen de miercuri, potrivit AGERPRES.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult