Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Din ce în ce mai puțin Putin. O poveste într-o fotografie

Erdogan la forumul OCS

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, participă la summmit-ul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, din care fac parte China, Rusia, India, Pakistan şi fostele republici sovietice din Asia Centrală.

O imagine postată joi pe pagina de Twitter a președinției turce, surprinsă în timpul cinei informale de la Samarkand, indică un raport de putere defavorabil lui Putin. În timp ce Erdogan ocupă planul central, Putin, stă înghesuit pe o canapea, alături de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Fotografia amintește de un alt episod recent, cel al întâlnirii dintre Erdogan și Putin de la Teheran, unde președintele turc s-a lăsat așteptat timp de aproape un minut, în timp ce dictatorul de la Kremlin se agita și se balansa de pe un picior pe altul.  

A fost un moment neobișnuit pentru Putin, cunoscut pentru faptul că îi lăsa intenționat pe liderii mondiali să îl aștepte înainte de întâlnirile programate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când eram mic circula printre noi, băieţii amatori de joacă prin pădure sau prin livezile de pe deal, legenda că şarpele, chiar dacă i-ai tăiat capul, nu moare până la apusul soarelui. Eu zic să nu ne grăbim a-i cânta prohodul lui Putin. Să nu ne luăm dorinţele drept realităţi. Mâna nebunului încă este aproape de butonul roşu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult