Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Din ce în ce mai puțin Putin. O poveste într-o fotografie

Erdogan la forumul OCS

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, participă la summmit-ul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, din care fac parte China, Rusia, India, Pakistan şi fostele republici sovietice din Asia Centrală.

O imagine postată joi pe pagina de Twitter a președinției turce, surprinsă în timpul cinei informale de la Samarkand, indică un raport de putere defavorabil lui Putin. În timp ce Erdogan ocupă planul central, Putin, stă înghesuit pe o canapea, alături de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Fotografia amintește de un alt episod recent, cel al întâlnirii dintre Erdogan și Putin de la Teheran, unde președintele turc s-a lăsat așteptat timp de aproape un minut, în timp ce dictatorul de la Kremlin se agita și se balansa de pe un picior pe altul.  

A fost un moment neobișnuit pentru Putin, cunoscut pentru faptul că îi lăsa intenționat pe liderii mondiali să îl aștepte înainte de întâlnirile programate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când eram mic circula printre noi, băieţii amatori de joacă prin pădure sau prin livezile de pe deal, legenda că şarpele, chiar dacă i-ai tăiat capul, nu moare până la apusul soarelui. Eu zic să nu ne grăbim a-i cânta prohodul lui Putin. Să nu ne luăm dorinţele drept realităţi. Mâna nebunului încă este aproape de butonul roşu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult