Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Din ce în ce mai puțin Putin. O poveste într-o fotografie

Erdogan la forumul OCS

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, participă la summmit-ul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, din care fac parte China, Rusia, India, Pakistan şi fostele republici sovietice din Asia Centrală.

O imagine postată joi pe pagina de Twitter a președinției turce, surprinsă în timpul cinei informale de la Samarkand, indică un raport de putere defavorabil lui Putin. În timp ce Erdogan ocupă planul central, Putin, stă înghesuit pe o canapea, alături de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Fotografia amintește de un alt episod recent, cel al întâlnirii dintre Erdogan și Putin de la Teheran, unde președintele turc s-a lăsat așteptat timp de aproape un minut, în timp ce dictatorul de la Kremlin se agita și se balansa de pe un picior pe altul.  

A fost un moment neobișnuit pentru Putin, cunoscut pentru faptul că îi lăsa intenționat pe liderii mondiali să îl aștepte înainte de întâlnirile programate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când eram mic circula printre noi, băieţii amatori de joacă prin pădure sau prin livezile de pe deal, legenda că şarpele, chiar dacă i-ai tăiat capul, nu moare până la apusul soarelui. Eu zic să nu ne grăbim a-i cânta prohodul lui Putin. Să nu ne luăm dorinţele drept realităţi. Mâna nebunului încă este aproape de butonul roşu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult