Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Discursul istoric al lui Donald Trump: „Trebuie să vindecăm rănile divizării”

Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA, după un vot care a contrazis toate sondajele electorale. A ținut apoi un discurs care a contrazis tot ceea ce a susținut în campania electorală, când a vorbit despre lucruri precum un zid construit la granița cu Mexicul sau interzicerea accesului musulmanilor în țară. 

Discursul său a fost unul istoric pentru că victoria sa a fost una istorică. Trump este primul președinte al SUA ales fără să fi avut înainte o carieră politică. 

„Vă mulțumesc, îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost o treabă complicată. Tocmai am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pe noi, pentru că despre noi e vorba, pentru victorie, iar eu am felicitat-o pentru o campanie în care a luptat foarte mult. Hillary a luptat foarte multă vreme și îi datorăm recunoștința noastră pentru ce a făcut pentru această țară”, a spus Trump care a transmis apoi un mesaj de unitate.

„Trebuie să vindecăm rănile divizării, a venit timpul să acționăm împreună. Lucrând împeună vom începe misiunea urgentă de a ne reconstrui națiunea”, a afirmat Trump care a promis. „Jur în fața fiecărui cetățean din această țară că voi fi președintele tuturor americanilor. Celor care au ales să nu mă susțină... Vin la voi pentru îndrumare și ajutor astfel încât să putem lucra împreună pentru a unifica țara noastră măreață”, a afirmat noul președinte al SUA.

Trump a promis că „fiecare american va avea oportunitatea să își realizeze potențialul”, iar „cei uitați, nu vor mai fi uitați multă vreme”.  Donald Trump a mai spus că, sub mandatul său, America va avea cea mai puternică economie din lume și că „ne vom înțelege bine cu toate celelate națiuni care vor vrea să se înțeleagă bine cu noi”. „America nu se va mai mulțumi cu nimic altceva decât ceea ce este mai bun. Vreau să treansmit comunității internaționale că, deși vom pune întotdeauna interesele Americii pe primul loc, ne vom purta corect cu toată lumea”, a mai susținut Trump.

El a mulțumit părinților și familiei sale. După ce a părut că își termină discursul s-a întors și, spre surprinderea tuturor, a mai mulțumit cuiva. Serviciilor secrete.

Donald Trump a obținut o victorie categorică în alegerile pentru președinția SUA, câștigând voturile a 276 de electori, în timp ce Hillary Clinton a luat votul a doar 218 electori.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi!
  Da',de-un par egzamplu,mutatis mutandis și păstrând proporțiile,divizarea produsă între români de Băsescu,s-a atenuat?
  Oricum,adio vize!
  Și să ne rugăm la Pronie sau la cine/ce vrem să nu țină Trump mai mult la confortul psihic al lui Putin decât la parteneriatul strategic cu o țărișoară despre care el,ca orice alt american,habar n-are pe un'se află,deci,whatever,man!?!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Nu stiu daca cu intentie sau nu ati bagat stramba de la final cu "Serviciile secrete". El a multumit "Secret Service-ului", care in America e un fel de SPP, adica protectia demnitarilor. N-a multumit CIA/FBI cum ati sugera voi.
  • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult