Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Discursul istoric al lui Donald Trump: „Trebuie să vindecăm rănile divizării”

Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA, după un vot care a contrazis toate sondajele electorale. A ținut apoi un discurs care a contrazis tot ceea ce a susținut în campania electorală, când a vorbit despre lucruri precum un zid construit la granița cu Mexicul sau interzicerea accesului musulmanilor în țară. 

Discursul său a fost unul istoric pentru că victoria sa a fost una istorică. Trump este primul președinte al SUA ales fără să fi avut înainte o carieră politică. 

„Vă mulțumesc, îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost o treabă complicată. Tocmai am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pe noi, pentru că despre noi e vorba, pentru victorie, iar eu am felicitat-o pentru o campanie în care a luptat foarte mult. Hillary a luptat foarte multă vreme și îi datorăm recunoștința noastră pentru ce a făcut pentru această țară”, a spus Trump care a transmis apoi un mesaj de unitate.

„Trebuie să vindecăm rănile divizării, a venit timpul să acționăm împreună. Lucrând împeună vom începe misiunea urgentă de a ne reconstrui națiunea”, a afirmat Trump care a promis. „Jur în fața fiecărui cetățean din această țară că voi fi președintele tuturor americanilor. Celor care au ales să nu mă susțină... Vin la voi pentru îndrumare și ajutor astfel încât să putem lucra împreună pentru a unifica țara noastră măreață”, a afirmat noul președinte al SUA.

Trump a promis că „fiecare american va avea oportunitatea să își realizeze potențialul”, iar „cei uitați, nu vor mai fi uitați multă vreme”.  Donald Trump a mai spus că, sub mandatul său, America va avea cea mai puternică economie din lume și că „ne vom înțelege bine cu toate celelate națiuni care vor vrea să se înțeleagă bine cu noi”. „America nu se va mai mulțumi cu nimic altceva decât ceea ce este mai bun. Vreau să treansmit comunității internaționale că, deși vom pune întotdeauna interesele Americii pe primul loc, ne vom purta corect cu toată lumea”, a mai susținut Trump.

El a mulțumit părinților și familiei sale. După ce a părut că își termină discursul s-a întors și, spre surprinderea tuturor, a mai mulțumit cuiva. Serviciilor secrete.

Donald Trump a obținut o victorie categorică în alegerile pentru președinția SUA, câștigând voturile a 276 de electori, în timp ce Hillary Clinton a luat votul a doar 218 electori.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O fi!
    Da',de-un par egzamplu,mutatis mutandis și păstrând proporțiile,divizarea produsă între români de Băsescu,s-a atenuat?
    Oricum,adio vize!
    Și să ne rugăm la Pronie sau la cine/ce vrem să nu țină Trump mai mult la confortul psihic al lui Putin decât la parteneriatul strategic cu o țărișoară despre care el,ca orice alt american,habar n-are pe un'se află,deci,whatever,man!?!
    • Like 1
  • Tudor check icon
    Nu stiu daca cu intentie sau nu ati bagat stramba de la final cu "Serviciile secrete". El a multumit "Secret Service-ului", care in America e un fel de SPP, adica protectia demnitarilor. N-a multumit CIA/FBI cum ati sugera voi.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult