Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Discursul istoric al lui Donald Trump: „Trebuie să vindecăm rănile divizării”

Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA, după un vot care a contrazis toate sondajele electorale. A ținut apoi un discurs care a contrazis tot ceea ce a susținut în campania electorală, când a vorbit despre lucruri precum un zid construit la granița cu Mexicul sau interzicerea accesului musulmanilor în țară. 

Discursul său a fost unul istoric pentru că victoria sa a fost una istorică. Trump este primul președinte al SUA ales fără să fi avut înainte o carieră politică. 

„Vă mulțumesc, îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost o treabă complicată. Tocmai am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pe noi, pentru că despre noi e vorba, pentru victorie, iar eu am felicitat-o pentru o campanie în care a luptat foarte mult. Hillary a luptat foarte multă vreme și îi datorăm recunoștința noastră pentru ce a făcut pentru această țară”, a spus Trump care a transmis apoi un mesaj de unitate.

„Trebuie să vindecăm rănile divizării, a venit timpul să acționăm împreună. Lucrând împeună vom începe misiunea urgentă de a ne reconstrui națiunea”, a afirmat Trump care a promis. „Jur în fața fiecărui cetățean din această țară că voi fi președintele tuturor americanilor. Celor care au ales să nu mă susțină... Vin la voi pentru îndrumare și ajutor astfel încât să putem lucra împreună pentru a unifica țara noastră măreață”, a afirmat noul președinte al SUA.

Trump a promis că „fiecare american va avea oportunitatea să își realizeze potențialul”, iar „cei uitați, nu vor mai fi uitați multă vreme”.  Donald Trump a mai spus că, sub mandatul său, America va avea cea mai puternică economie din lume și că „ne vom înțelege bine cu toate celelate națiuni care vor vrea să se înțeleagă bine cu noi”. „America nu se va mai mulțumi cu nimic altceva decât ceea ce este mai bun. Vreau să treansmit comunității internaționale că, deși vom pune întotdeauna interesele Americii pe primul loc, ne vom purta corect cu toată lumea”, a mai susținut Trump.

El a mulțumit părinților și familiei sale. După ce a părut că își termină discursul s-a întors și, spre surprinderea tuturor, a mai mulțumit cuiva. Serviciilor secrete.

Donald Trump a obținut o victorie categorică în alegerile pentru președinția SUA, câștigând voturile a 276 de electori, în timp ce Hillary Clinton a luat votul a doar 218 electori.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi!
  Da',de-un par egzamplu,mutatis mutandis și păstrând proporțiile,divizarea produsă între români de Băsescu,s-a atenuat?
  Oricum,adio vize!
  Și să ne rugăm la Pronie sau la cine/ce vrem să nu țină Trump mai mult la confortul psihic al lui Putin decât la parteneriatul strategic cu o țărișoară despre care el,ca orice alt american,habar n-are pe un'se află,deci,whatever,man!?!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Nu stiu daca cu intentie sau nu ati bagat stramba de la final cu "Serviciile secrete". El a multumit "Secret Service-ului", care in America e un fel de SPP, adica protectia demnitarilor. N-a multumit CIA/FBI cum ati sugera voi.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult