Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Discursul istoric al lui Donald Trump: „Trebuie să vindecăm rănile divizării”

Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA, după un vot care a contrazis toate sondajele electorale. A ținut apoi un discurs care a contrazis tot ceea ce a susținut în campania electorală, când a vorbit despre lucruri precum un zid construit la granița cu Mexicul sau interzicerea accesului musulmanilor în țară. 

Discursul său a fost unul istoric pentru că victoria sa a fost una istorică. Trump este primul președinte al SUA ales fără să fi avut înainte o carieră politică. 

„Vă mulțumesc, îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost o treabă complicată. Tocmai am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pe noi, pentru că despre noi e vorba, pentru victorie, iar eu am felicitat-o pentru o campanie în care a luptat foarte mult. Hillary a luptat foarte multă vreme și îi datorăm recunoștința noastră pentru ce a făcut pentru această țară”, a spus Trump care a transmis apoi un mesaj de unitate.

„Trebuie să vindecăm rănile divizării, a venit timpul să acționăm împreună. Lucrând împeună vom începe misiunea urgentă de a ne reconstrui națiunea”, a afirmat Trump care a promis. „Jur în fața fiecărui cetățean din această țară că voi fi președintele tuturor americanilor. Celor care au ales să nu mă susțină... Vin la voi pentru îndrumare și ajutor astfel încât să putem lucra împreună pentru a unifica țara noastră măreață”, a afirmat noul președinte al SUA.

Trump a promis că „fiecare american va avea oportunitatea să își realizeze potențialul”, iar „cei uitați, nu vor mai fi uitați multă vreme”.  Donald Trump a mai spus că, sub mandatul său, America va avea cea mai puternică economie din lume și că „ne vom înțelege bine cu toate celelate națiuni care vor vrea să se înțeleagă bine cu noi”. „America nu se va mai mulțumi cu nimic altceva decât ceea ce este mai bun. Vreau să treansmit comunității internaționale că, deși vom pune întotdeauna interesele Americii pe primul loc, ne vom purta corect cu toată lumea”, a mai susținut Trump.

El a mulțumit părinților și familiei sale. După ce a părut că își termină discursul s-a întors și, spre surprinderea tuturor, a mai mulțumit cuiva. Serviciilor secrete.

Donald Trump a obținut o victorie categorică în alegerile pentru președinția SUA, câștigând voturile a 276 de electori, în timp ce Hillary Clinton a luat votul a doar 218 electori.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi!
  Da',de-un par egzamplu,mutatis mutandis și păstrând proporțiile,divizarea produsă între români de Băsescu,s-a atenuat?
  Oricum,adio vize!
  Și să ne rugăm la Pronie sau la cine/ce vrem să nu țină Trump mai mult la confortul psihic al lui Putin decât la parteneriatul strategic cu o țărișoară despre care el,ca orice alt american,habar n-are pe un'se află,deci,whatever,man!?!
  • Like 1
 • Tudor check icon
  Nu stiu daca cu intentie sau nu ati bagat stramba de la final cu "Serviciile secrete". El a multumit "Secret Service-ului", care in America e un fel de SPP, adica protectia demnitarilor. N-a multumit CIA/FBI cum ati sugera voi.
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult