Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DJ-ul olandez Armin van Buuren vine la NEVERSEA

NEVERSEA (5-8 iulie) își consolidează la a doua ediție renumele de cel mai mare eveniment de la malul Mării Negre, afișând o listă impresionantă de artiști foarte bine cotați, dar și poziția de cel mai mare festival din România ca număr de participanți, după UNTOLD de la Cluj. 

Surpriza venită joi a fost anunțarea de către organizatorii festivalului din Constanța a unuia dintre cei mai populari artiști, Armin Van Buuren.

DJ-ul olandez, care a mixat la UNTOLD încă de la ediția din 2015 (prima), și-a format un obicei din a petrece răsăritul soarelui alături de spectatorii din România, atunci când urcă pe scenă. În 2017, show-ul său a început la mai puțin de jumătate de oră după interviul acordat platformei Republica, pe care-l găsiți aici. Despre UNTOLD, spunea, anul trecut, în fața spectatorilor- “Four years ago, there was nothing here” și declara că este foarte impresionat de amploarea pe care o capătă festivalul de la o ediție la alta la Cluj. Prin UNTOLD, România a intrat pe primele locuri în topurile celor mai mari evenimente muzicale din Europa și din lume, atât din punct de vedere al numărului mare de spectatori, cât și ca experiență, număr de scene și varietatea artiștilor cu nume mari. 

„După show-ul memorabil din 2017 pe scena de la UNTOLD, când a mixat peste 5 ore, Armin van Buuren și-a exprimat dorința ca în 2018, pe lângă UNTOLD, să participe și la NEVERSEA. Prezența lui în acest an atât la Cluj-Napoca, cât și la Constanța, nu este altceva decât o nouă dovadă a conexiunii extraordinare pe care a reușit să o creeze cu fanii săi de aici, legătură despre care artistul vorbește în intreaga lume, ori de câte ori are ocazia. Dacă la UNTOLD să prinzi răsăritul cu Armin pe scenă a devenit un <must> al fiecărei ediții, cu siguranță răsăritul la malul mării, alături de artistul olandez, va fi unul de neuitat”, spune Edy Chereji, Head of Marketing & Communication UNTOLD și NEVERSEA.

Aprecierea lui Armin Van Buuren față de publicul din România pare să-l urmărească în multe din interviurile pe care le-a oferit în ultimii ani în presa de specialitate și la posturile de televiziune. Având steagul României așezat pe spate, DJ-ul a explicat ce-l leagă de români la o emisiune din Olanda: „Ca să îţi imaginezi, era ora 9 şi jumătate dimineaţă şi în arenă erau peste 62.000 de oameni. Am observant în timpul concertului 3 fete care stăteau aproape de scenă. Una dintre ele a plâns efectiv la toate piesele mele.”(despre show-ul de aproape 6 ore de la UNTOLD 2017, sursa: știrileprotv.ro).

A plâns și Armin van Buuren la UNTOLD 2017, după 4 ore și 30 de minute de mixat, pe RAMsterdam (Jorn Van Deynhoven Remix).

Show-ul de 5,5 ore de la Cluj din 2017 are pe Youtube aproape 2 milioane și jumătate de vizualizări, zeci de mii de distribuiri. În timpul discuției pentru interviul din Republica, Armin, care a trecut de 41 de ani și are mai bine de două decenii de carieră pe scenă, s-a dovedit a fi un personaj decent, cu picioarele pe pământ, conectat la agenda zilei, insistând, în discursul său asupra impactului fenomenului fake-news, dar și asupra pericolelor la care sunt supuși cei care petrec foarte mult pe rețelele de socializare, atât artiștii care se hrănesc din feed-back-ul primit în timp real, cât și fanii lor. „Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată”, îi sfătuia DJ-ul pe cititori, dezvăluind că ia în continuare lecții de pian, citește în fiecare zi cât de mult îi permite timpul „pentru a-și menține celulele nervoase sănătoase”.

A doua ediție a festivalului NEVERSEA de la Constanța arată o marturizare a evenimentului. Line-up-ul de pe afișe satisface și gusturile celor care nu văd în muzica electronică prima opțiune între preferințe. 


The Script, anunțat în primăvară, este, probabil unul dintre cei mai așteptate concerte. Organizatorii au mai confirmat joi că la Neversea 2018 vin și Steve Aoki, Jonas Blue, Tujamo,Galantis, GTA, dar și faptul că pe scene vor fi mai mulți artiști români: Subcarpați, Culese din Cartier, Deliric&Silent Strike, D.O.C, Grasu XXL, Macanache, Paraziții, Satra B.E.N.Z, Cezar, Praslea, Priku, Raresh, Sit, Charlie, Dan Andrei, Emi, Kozo, Paul Agripa, Premiesku, Sublee, Vincent Iulian si Marwan.

Participanţii la NEVERSEA 2017 au cheltuit 20 milioane euro, au declarat în februarie fondatorii festivalului. În cele trei zile, peste 153.000 de participanţi din ţară şi din străinătate au fost la festivalul de la malul mării. Mai multe detalii despre artiștii de anul acesta, biletele și tipurile de abonamente care pot fi cumpărate, puteți găsi pe website-ul oficial al Neversea.

Republica este partener media oficial al NEVERSEA la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult