Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

DJ-ul olandez Armin van Buuren vine la NEVERSEA

NEVERSEA (5-8 iulie) își consolidează la a doua ediție renumele de cel mai mare eveniment de la malul Mării Negre, afișând o listă impresionantă de artiști foarte bine cotați, dar și poziția de cel mai mare festival din România ca număr de participanți, după UNTOLD de la Cluj. 

Surpriza venită joi a fost anunțarea de către organizatorii festivalului din Constanța a unuia dintre cei mai populari artiști, Armin Van Buuren.

DJ-ul olandez, care a mixat la UNTOLD încă de la ediția din 2015 (prima), și-a format un obicei din a petrece răsăritul soarelui alături de spectatorii din România, atunci când urcă pe scenă. În 2017, show-ul său a început la mai puțin de jumătate de oră după interviul acordat platformei Republica, pe care-l găsiți aici. Despre UNTOLD, spunea, anul trecut, în fața spectatorilor- “Four years ago, there was nothing here” și declara că este foarte impresionat de amploarea pe care o capătă festivalul de la o ediție la alta la Cluj. Prin UNTOLD, România a intrat pe primele locuri în topurile celor mai mari evenimente muzicale din Europa și din lume, atât din punct de vedere al numărului mare de spectatori, cât și ca experiență, număr de scene și varietatea artiștilor cu nume mari. 

„După show-ul memorabil din 2017 pe scena de la UNTOLD, când a mixat peste 5 ore, Armin van Buuren și-a exprimat dorința ca în 2018, pe lângă UNTOLD, să participe și la NEVERSEA. Prezența lui în acest an atât la Cluj-Napoca, cât și la Constanța, nu este altceva decât o nouă dovadă a conexiunii extraordinare pe care a reușit să o creeze cu fanii săi de aici, legătură despre care artistul vorbește în intreaga lume, ori de câte ori are ocazia. Dacă la UNTOLD să prinzi răsăritul cu Armin pe scenă a devenit un <must> al fiecărei ediții, cu siguranță răsăritul la malul mării, alături de artistul olandez, va fi unul de neuitat”, spune Edy Chereji, Head of Marketing & Communication UNTOLD și NEVERSEA.

Aprecierea lui Armin Van Buuren față de publicul din România pare să-l urmărească în multe din interviurile pe care le-a oferit în ultimii ani în presa de specialitate și la posturile de televiziune. Având steagul României așezat pe spate, DJ-ul a explicat ce-l leagă de români la o emisiune din Olanda: „Ca să îţi imaginezi, era ora 9 şi jumătate dimineaţă şi în arenă erau peste 62.000 de oameni. Am observant în timpul concertului 3 fete care stăteau aproape de scenă. Una dintre ele a plâns efectiv la toate piesele mele.”(despre show-ul de aproape 6 ore de la UNTOLD 2017, sursa: știrileprotv.ro).

A plâns și Armin van Buuren la UNTOLD 2017, după 4 ore și 30 de minute de mixat, pe RAMsterdam (Jorn Van Deynhoven Remix).

Show-ul de 5,5 ore de la Cluj din 2017 are pe Youtube aproape 2 milioane și jumătate de vizualizări, zeci de mii de distribuiri. În timpul discuției pentru interviul din Republica, Armin, care a trecut de 41 de ani și are mai bine de două decenii de carieră pe scenă, s-a dovedit a fi un personaj decent, cu picioarele pe pământ, conectat la agenda zilei, insistând, în discursul său asupra impactului fenomenului fake-news, dar și asupra pericolelor la care sunt supuși cei care petrec foarte mult pe rețelele de socializare, atât artiștii care se hrănesc din feed-back-ul primit în timp real, cât și fanii lor. „Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată”, îi sfătuia DJ-ul pe cititori, dezvăluind că ia în continuare lecții de pian, citește în fiecare zi cât de mult îi permite timpul „pentru a-și menține celulele nervoase sănătoase”.

A doua ediție a festivalului NEVERSEA de la Constanța arată o marturizare a evenimentului. Line-up-ul de pe afișe satisface și gusturile celor care nu văd în muzica electronică prima opțiune între preferințe. 


The Script, anunțat în primăvară, este, probabil unul dintre cei mai așteptate concerte. Organizatorii au mai confirmat joi că la Neversea 2018 vin și Steve Aoki, Jonas Blue, Tujamo,Galantis, GTA, dar și faptul că pe scene vor fi mai mulți artiști români: Subcarpați, Culese din Cartier, Deliric&Silent Strike, D.O.C, Grasu XXL, Macanache, Paraziții, Satra B.E.N.Z, Cezar, Praslea, Priku, Raresh, Sit, Charlie, Dan Andrei, Emi, Kozo, Paul Agripa, Premiesku, Sublee, Vincent Iulian si Marwan.

Participanţii la NEVERSEA 2017 au cheltuit 20 milioane euro, au declarat în februarie fondatorii festivalului. În cele trei zile, peste 153.000 de participanţi din ţară şi din străinătate au fost la festivalul de la malul mării. Mai multe detalii despre artiștii de anul acesta, biletele și tipurile de abonamente care pot fi cumpărate, puteți găsi pe website-ul oficial al Neversea.

Republica este partener media oficial al NEVERSEA la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult