Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dl Arafat nu știe cine manipulează

 La 24 de ore după ce a declarat silenzio stampa până la finalul alegerilor prezidențiale, ca să nu-i provoace neplăceri șefei sale prezidențiabile, că altă explicație nu văd, dl Raed Arafat iese pe facebook ca să le răspundă lui Cătălin Tolontan și subsemnatului.

Dl Arafat susține că n-a ascuns filmul pentru simplul motiv că nu a avut cunoștință de el. Asta, în ciuda faptului că a fost prezent la locul dezastrului chiar când se filma și știa foarte bine că, potrivit regulamentului, se filmează. Asta, în ciuda faptului că echipa lui Tolontan a descoperit folosirea de către profesorul Arafat la cursuri a unor fotografii extrase din acel film. Asta, în ciuda faptului că nu i-a demis pe cei trei colonei de la ISU îndată ce au anunțat că nu i-au dat filmul – faptă penală. 

Apoi, trece la subsemnatul. „Dl Cristian Tudor Popescu a depășit orice limită, și-a bătut joc de mine, abordare nefericită, superficială!...”. După care afirmă „Eu am încredere în dl Cristian Tudor Popescu”.

Mulțumesc, dar eu nu mai am încredere în dvs, domnule Arafat. Ați explicat că vorbeați la telefon ca să rezolvați transferul de aparate de ventilație de la un spital la altul.

Ilogic.

Acest lucru puteați să-l faceți din biroul de la minister. Căci prezența dumneavoastră la Colectiv a constat în preumblări cu telefonul la ureche, fără să aruncați o privire pompierilor, polițiștilor, civililor care se vânzoleau de colo-colo. Cu atât mai puțin răniților și morților. Nici măcar nu i-ați numărat, darmite să-i examinați – erați singurul medic prezent în zonă, restul, niște amatori care răstigneau oamenii pe paleți și-i cărau de mâini și de picioare...

După care, v-ați întors pe călcâie și ați plecat.

De ce ați fost acolo, ca să fiți văzut vorbind la telefon?

Dl Arafat se contrazice flagrant când spune că a făcut coordonare la locul intervenției. Nu a coordonat nimic la fața locului, n-a scos capul din telefon, nu a comunicat prin viu grai cu nimeni.

Mai spune dl Arafat că o manipulare tenebroasă este pusă la cale ca să ridice gradul de frustrare și furie al populației până la comemorarea Colectiv. Dar nu știe cine face asta...

Îi spun eu.

Cei care dezgustă și înfurie oamenii sunt cei trei colonei care și-au bătut joc în direct de o țară întreagă. Mai cu seamă cel care i-a înjurat pe morți.

Cel care dezgustă și înfurie oamenii este criminalul zâmbăreț, homunculul Bănicioiu, refuzând să se prezinte în fața Justiției, că așa vrea el.

Și, în fine, cel care dezgustă și înfurie oamenii este însuși dl Arafat, când ne obligă să așteptăm explicații o lună-două, după cheremul domniei sale.

Demisia nu și-o dă, căci nu are nicio apăsare, nicio remușcare, niciun regret. Rămâne în funcție din vanitate, potrivit propriei declarații, vrea să fie dat afară, nu să plece el.

L-aș ruga pe dl Arafat să-și pună măcar o întrebare în legătură cu subsemnatul: cum se face că acest CTP, care l-a apărat și l-a dat exemplu de urmat de atâtea ori, este acum profund dezamăgit de domnia-sa? O fi manipulat?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult